hlebix Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Dzisiaj wróciłem do stocka na redmi note 8t, wkurzało mnie to że nie mogłem płacić zbliżeniowo aplikacja banku. Wgrałem system przez miflasha i zablokowałem bootloaedra, i mam problem z NFC. Płatności nie działają, aplikacja banku zachowuje się tak jakby NFC było wyłączone a w ustawieniach jest włączone na stałe. Nie mogę też zmienić ustawienia układu zabezpieczającego. Nie znalazłem w internecie nic na temat tego błędu. Czy da się to jakoś naprawić? Co poszło nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdzik Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 33 minuty temu, hlebix napisał: Dzisiaj wróciłem do stocka na redmi note 8t, wkurzało mnie to że nie mogłem płacić zbliżeniowo aplikacja banku. Wgrałem system przez miflasha i zablokowałem bootloaedra, i mam problem z NFC. Płatności nie działają, aplikacja banku zachowuje się tak jakby NFC było wyłączone a w ustawieniach jest włączone na stałe. Nie mogę też zmienić ustawienia układu zabezpieczającego. Nie znalazłem w internecie nic na temat tego błędu. Czy da się to jakoś naprawić? Co poszło nie tak? Zmień portfel na HCE , nie SIM Link to comment Share on other sites More sharing options...
hlebix Posted April 26, 2021 Author Share Posted April 26, 2021 nie mogę zmienić tego ustawienia, jest zablokowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdzik Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 1 godzinę temu, hlebix napisał: nie mogę zmienić tego ustawienia, jest zablokowane Jak to zablokowane ?? Skoro wróciłeś do poprzednich ustawień , musi działać. Coś nakombinowałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
hlebix Posted April 26, 2021 Author Share Posted April 26, 2021 No ale nie działa, i chcę wiedzieć dlaczego. nie wiem o co chodzi, na romie wyglądało to dokładnie tak samo, teraz to jest kompletny stock i dalej nie działa. Te ustawienia są nieklikalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Układu zabezpieczającego nie da się zmienić, jeżeli nfc jest wyłączone. Coś masz nie tak z komunikacją nfc, bo niby jest ona włączona, a system i programy uważają, że nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hlebix Posted April 26, 2021 Author Share Posted April 26, 2021 Co mogło to spowodować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Może, rom który wgrałeś nie obsługuje nfc, lub nie nadpisał jego oprogramowania. Spróbuj może wgrać jakieś inne, wcześniejsze wersje tego romu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 44 minuty temu, hlebix napisał: na romie wyglądało to dokładnie tak samo Może nfc się popsuło, albo przy wgrywaniu customa coś się trwale posypało. Na wcześniejszym ekranie powinno być "Przywróć funkcjonalność NFC", kliknięcie w to też nie pomaga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hlebix Posted April 26, 2021 Author Share Posted April 26, 2021 Nawet nie mam takiej funkcji w ustawieniach... 15 minutes ago, FromWP said: Na wcześniejszym ekranie powinno być "Przywróć funkcjonalność NFC" Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 (edited) U mnie, na Poco x3 nfc też nie ma tej opcji. Edited April 26, 2021 by wajs Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 11 minut temu, hlebix napisał: Nawet nie mam takiej funkcji w ustawieniach... U mnie jest (Mi9 lite). A test NFC w diagnostyce przechodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdzik Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Na RN10 PRO stockowy rom , wsio działa , Ciekawe dlaczego nie działa na stocku POCO F3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Nie działała autorowi tematu, który ma Redmi Note 8T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davlar Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 To znany bug po wprowadzeniu miui 12 na ten model. Najnowsza wersja 12.0.3.0 ponoć rozwiązuje problem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hlebix Posted April 26, 2021 Author Share Posted April 26, 2021 1 minute ago, Davlar said: Najnowsza wersja 12.0.3.0 ponoć rozwiązuje problem To kicha bo jestem właśnie na 12.0.3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
erno Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 (edited) Działa bez problemu na romie hellas 12.0.2 i 12.0.3, więc i na eu V12.0.3 powinien. Edited May 23, 2021 by erno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts