Pan_Adrian Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Xiaomi za pośrednictwem serwisu Weibo podało informacje, że proces aktualizacji urządzeń do MIUI 12.5 w Chinach, powinno wystartować lada dzień, co pokrywałoby się z zapowiedziami z marca oraz kwietnia, w którym sugerowano, że nowa wersja nakładki powinna trafić do użytkowników wybranych modeli na początku drugiego kwartału roku. Interesujący jest natomiast dobór urządzeń, które otrzymają aktualizację najwcześniej. Na liście znalazły się: Xiaomi Mi 11 Ultra Mi 11 Pro Mi 11 Mi 10 Ultra Mi 10 Pro Mi 10 Mi 9 SE Tutaj pojawiają się już pierwsze rozbieżności, pomiędzy zapowiedziami, a faktami. Przede wszystkim Mi 11 nie zadebiutował z najnowszą wersją nakładki. Na liście urządzeń aktualizowanych w pierwszej kolejności nie pojawia się natomiast Mi 10T / Mi 10T Pro, który obok Mi 10 miał otrzymać nową wersję MIUI w pierwszej kolejności. Jeszcze ciekawszy jest fakt, że urządzenie to nie jest przewidziane do aktualizacji także w drugiej fali. Znalazły się w niej natomiast następujące modele: Aktualizacja udostępniana będzie za pomocą OTA dla chińskich urządzeń, a zatem na wersje Global przyjdzie nam pewnie jeszcze sporo poczekać. Jak myślicie, kiedy trafi ona na nasze urządzenia i co mogło się stać z - jakby nie było - flagowym Mi 10 T/Pro, że zabrakło go na przytoczonych listach?
Recommended Posts