DJ Matjas Posted April 19, 2021 Share Posted April 19, 2021 Pacjent: Redmi 7 (onclite) TWRP: 3.5.2_9-20210405 by KostyaJRZ Chcę zainstalować: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HM7_V11.0.1.0.QFLCNXM_v11-10.zip Witam! Z góry zaznaczam że z flashowaniem Xiaomi zacząłem dopiero wczoraj. Chcę zainstalować xiaomi.eu, jednak podczas instalacji wyskakuje błąd 7. Obstawiam że chodzi o nazwę kodową (Redmi 7 to onclite, a ROM jest do onc). Poniżej załączam zdjęcie (z chęcią się dowiem czy da się zrobić zrzut ekranu w TWRP ). Z góry dziękuję za odpowiedzi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 19, 2021 Share Posted April 19, 2021 Wygląda na to, że TWRP nie rozpoznaje poprawnie nazwy urządzenia. Możesz albo spróbować z innym TWRP, albo ewentualnie zedytować plik META-INF/com/google/android/updater-script i zmienić w nim onc na onclite, a następnie wrzucić go z powrotem do paczki i zainstalować. Powinno wtedy przejść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Matjas Posted April 19, 2021 Author Share Posted April 19, 2021 Wygląda na to, że TWRP nie rozpoznaje poprawnie nazwy urządzenia. Możesz albo spróbować z innym TWRP, albo ewentualnie zedytować plik META-INF/com/google/android/updater-script i zmienić w nim onc na onclite, a następnie wrzucić go z powrotem do paczki i zainstalować. Powinno wtedy przejść.Dziękuję ci bardzo za wskazanie pliku i odpowiedź! Edytuję go w Notepad++.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Matjas Posted April 20, 2021 Author Share Posted April 20, 2021 Witam! Zmieniłem wartości z "onc" na "onclite". Instalacja przebiegła "pomyślnie". Jednak na koniec bootloop. Czy coś źle zrobiłem, czy muszę zrezygnować z MIUIPolska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 20, 2021 Share Posted April 20, 2021 Zrobiłeś Format (nie Wipe) Data w TWRP?Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Matjas Posted April 21, 2021 Author Share Posted April 21, 2021 Zrobiłeś Format (nie Wipe) Data w TWRP?Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu TapatalkaZrobiłem Format Data, ale zamykam temat. Zainstalowałem Lineage OS, GApps i Magiska. Działa bardzo dobrze. Dziękuję za odpowiedzi!Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts