mziebura Posted April 10, 2021 Share Posted April 10, 2021 (edited) Mam problem z klawiaturą, przynajmniej tak mi się wydaje. Telefon mam 3 dzień. Wcześniej miałem Redmi 3S, uszkodzone gniazdo ładowania, nieważne. Podczas pisania na klawiaturze nowego telefonu mam problem z dwoma przyciskami, ?123 oraz z przyciskiem enter. Przy szybszym pisaniu te przyciski działają z opóźnieniem, zaczynam łapać przyzwyczajenie i klikanie w nie dwa dwa razy, wtedy za drugim razem łapie. Nie mam pojęcia czemu się tak dzieje, bo gdy chce tak po prostu w nie kliknąć to działa, a podczas pisania i wstawiania jakiś znaków co są pod '?123' to już tak nie działa. Muszę sekundę poczekać lub kliknąć dwa razy. Może to być wina szkła? Czy o co chodzi? Edited April 11, 2021 by mziebura Zmiana tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mziebura Posted April 17, 2021 Author Share Posted April 17, 2021 Nikt nie pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted April 17, 2021 Share Posted April 17, 2021 (edited) Sprawdziłeś ekran? Inna klawiaturę? Jakiś paint i narysuj obrazek w tych miejscach. W pionie się to dzieje, a pisanie w poziomie? Zmiana wielkości klawiatury na większą/mniejsza? Reinstal? Nowsza wersja klawiatury z apkmirror? Wnioskuję że o gboard chodzi. W dialerze *#*#miui#*#* i chyba menu testowe wyskkaiwalo. Sprawdź ekran. Edited April 17, 2021 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mziebura Posted April 18, 2021 Author Share Posted April 18, 2021 (edited) Na mniejszej klawiaturze wszystko działa. Ekran ok. Dziwne. Bo gdy klikam ciągle te dwa przyciski działa normalnie. Dzieje się to tylko podczas pisania, w sensie pisze coś i chce kliknąć ten przycisk ?123 i nigdy nie działa za pierwszym razem, zawsze muszę przyznać niego dwa razy kliknąć lub poczekać chwilę. Tak jakby to była jakaś blokada przed przypadkowym kliknięciem... Po zainstalowaniu najnowszego gboard z mirror APK to samo... W trybie jednej ręki przesunięcie klawiatury na prawa stronę pomaga, na lewą nie. Wnioskuję, że coś z ekranem... W tych dwóch miejscach późno łapie... Edited April 18, 2021 by mziebura Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted April 18, 2021 Share Posted April 18, 2021 Może jakieś gesty przeszkadzają? Asystent google? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts