keco Posted May 18, 2023 Share Posted May 18, 2023 Witam wszystkich! POCO X3 NFC jak zrobić polskie znaki wysyłanych smsów. Nie mogę znaleźć "Uzyj alfabetu GSM", gdzie to jest..? Instrukcje znalazłem - W wiadomościach kliknąć ustawienia lub 3 kropki i ustawienia, ale ja mam w wiadomościach tylko trzy kreski-menu, a tam nie widzę takiej opcji... Ktos coś pomoże...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 18, 2023 Share Posted May 18, 2023 59 minut temu, keco napisał(a): Ktos coś pomoże...? To się nazywa Użyj prostych znaków. Klikasz w wiadomościach na górze po prawej, Ustawienia, Zaawansowane i tam to odznaczasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
keco Posted May 19, 2023 Share Posted May 19, 2023 18 godzin temu, keco napisał: Witam wszystkich! POCO X3 NFC jak zrobić polskie znaki wysyłanych smsów. Już wiem w POCO nie ma 3 kropek tylko trzeba kliknąć buźka prawy róg tam są ustawienia i zaawansowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek440 Posted May 26, 2023 Share Posted May 26, 2023 A teraz jaką masz sieć? Bo właśnie też mam w Orange, miałem w premium mobile ( plus ) i też było bardzo słabo.Pytanie jaką kto ma sieć jest bez sensu, przecież to zależy od lokalizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas84 Posted May 27, 2023 Share Posted May 27, 2023 13 godzin temu, mietek440 napisał(a): W dniu 5.05.2023 o 11:57, k232 napisał(a): A teraz jaką masz sieć? Bo właśnie też mam w Orange, miałem w premium mobile ( plus ) i też było bardzo słabo. Pytanie jaką kto ma sieć jest bez sensu, przecież to zależy od lokalizacji. Nie jest bezsensu. Wręcz przeciwnie. Operatorzy lubią kręcić wałki. Jak sieci macierzyste tak "pochodne" pokroju plush, mobile vikings etc etd. Mieszkam w dużym mieście, nadajników pełno a jak przyjdzie co do czego to ograniczają ci wszystko albo nawet w przypadku wynalazków pochodnych nie maja pojęcia że sieć macierzysta im ogranicza Wiec sporo taka informacja może pomóc. Sam używam simki z Mobile Vikings dla przykładu. Nadają po Play. I co - i przychodzą weekendy, święta - albo w moim regionie jest zbyt duży ruch w sensie turystyka etc i już net praktycznie potrafi nie działać, jest ograniczony od piątku do poniedziałku bardzo często... bo albo tłumaczą to przeciążeniem sieci w regionie, albo twierdzą że nic się nie dzieje - gdzie już na simce z playa potrafi to wyglądać albo normalnie albo tak samo. Więc taka informacja może dużo zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k232 Posted May 30, 2023 Share Posted May 30, 2023 Dnia 6.05.2023 o 13:16, Lukas84 napisał: To ja mam 14.0.1 na regionie PL i zabezpieczenia marzec 2023. A na drugim na regionie Szwajcaria mam 14.0.2 i zabezpieczenia tak samo - marzec 2023 To ja teraz dostałem aktualizację i do kwietnia tylko 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilo41 Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 W dniu 30.05.2023 o 10:42, k232 napisał(a): To ja teraz dostałem aktualizację i do kwietnia tylko 😁 Jak wam się po aktualizacji zachowuje telefon? Są problemy z nietrzymaniem baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 U mnie słabo trzyma bateria. O połowę szybciej się zużywa ale to może być wina też aplikacji. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeno55 Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 Jak wam się po aktualizacji zachowuje telefon? Są problemy z nietrzymaniem baterii?U mnie trzyma jak nigdy wcześniej a telefon mam już ponad 2 lata i 85% sprawności baterii. Przeciętnie 2 dni wytrzymuje przy średnim używaniu, jak dużo siedzę to 1 dzień a jak bardzo mało to nawet do 3 dni wytrzyma. Apki które nie muszą pracować w tle ustawiam na zamykanie po wyjściu w przeciwnym razie żrą niepotrzebnie baterie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilo41 Posted August 5, 2023 Share Posted August 5, 2023 W dniu 2.08.2023 o 20:10, pikoko napisał(a): U mnie słabo trzyma bateria. O połowę szybciej się zużywa ale to może być wina też aplikacji. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka O jakich aplikacjach mówisz? Od czasu aktualizacji używasz telefonu w inny sposób? Rozumiem że chodzi o 14.0.3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vitay007 Posted August 5, 2023 Share Posted August 5, 2023 Też się chętnie dowiem. Może mam takie Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted August 5, 2023 Share Posted August 5, 2023 Mówię ogólnie o aplikacjach. Stale coś instaluje, jak nie motyw do launcher nova to inne pierdoly. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomek1993 Posted August 5, 2023 Share Posted August 5, 2023 Dostałem w swoje rączki POCO X3 PRO. Telefon zajefajny, szybki itd Jedynie jaki był problem to nie wykrywał karty SIM zaraz po włożeniu tacki. Dopiero po uruchomieniu Nie miałem jak sprawdzić innej karty itp. Czy sflashowac na nowo firnware Telefon poszedł do serwisu bo potrafił tez znikać zasięg od tak o ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilo41 Posted August 8, 2023 Share Posted August 8, 2023 W dniu 2.08.2023 o 20:10, pikoko napisał(a): U mnie słabo trzyma bateria. O połowę szybciej się zużywa ale to może być wina też aplikacji. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka O jakich aplikacjach mówisz? Od czasu aktualizacji używasz telefonu w inny sposób? Rozumiem że chodzi o 14.0.3? A macie wrażenie że streamingi są są w cały świat optymalizowane? Prime i Netflix mogę pół dnia oglądać, za to na skyshowtime i Disney jeden film potrafi zeżreć 30% baterii. Ciekawe czy po aktualizacji będzie różnica... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilo41 Posted August 12, 2023 Share Posted August 12, 2023 W dniu 2.08.2023 o 22:46, zeno55 napisał(a): W dniu 2.08.2023 o 19:52, kilo41 napisał(a): Jak wam się po aktualizacji zachowuje telefon? Są problemy z nietrzymaniem baterii? U mnie trzyma jak nigdy wcześniej a telefon mam już ponad 2 lata i 85% sprawności baterii. Przeciętnie 2 dni wytrzymuje przy średnim używaniu, jak dużo siedzę to 1 dzień a jak bardzo mało to nawet do 3 dni wytrzyma. Apki które nie muszą pracować w tle ustawiam na zamykanie po wyjściu w przeciwnym razie żrą niepotrzebnie baterie A w jaki sposób obliczyłeś stopień zużycia baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 12, 2023 Share Posted August 12, 2023 Zainstaluj np accubatteryWysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeno55 Posted August 12, 2023 Share Posted August 12, 2023 Zainstaluj np accubatteryDokładnie, chyba jedna z najlepszych tego typu apek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Pietruszka Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 Witam wszystkich. Borykam się z problemem resetowania się telefonu co parę minut. Czy ktoś miał taki problem poco X3 pro. Reset do ustawień fabrycznych nie pomógł, telefon nie był nigdy zalany ani też nie miał żadnej innej przygody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marivs1 Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 Znam taki przypadek z Alcatela, wystarczyło wyjąć kartę SIM, telefon uruchomił się normalnie. Widać simka robiła jakieś zwarcie.Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeno55 Posted August 26, 2023 Share Posted August 26, 2023 Witam wszystkich. Borykam się z problemem resetowania się telefonu co parę minut. Czy ktoś miał taki problem poco X3 pro. Reset do ustawień fabrycznych nie pomógł, telefon nie był nigdy zalany ani też nie miał żadnej innej przygody. Spróbuj wyjąc na próbę MicroSD, ona czasami lubi bruzdzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted September 2, 2023 Share Posted September 2, 2023 W dniu 25.08.2023 o 03:09, Michał Pietruszka napisał(a): Witam wszystkich. Borykam się z problemem resetowania się telefonu co parę minut. Czy ktoś miał taki problem poco X3 pro. Reset do ustawień fabrycznych nie pomógł, telefon nie był nigdy zalany ani też nie miał żadnej innej przygody. A masz kartę pamięci? U kolegi na X3 NFC takie coś robiła właśnie ona. Usunął i po problemie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzesioZuch89 Posted September 3, 2023 Share Posted September 3, 2023 X3 pro dostanie jeszcze jakąś aktualizację? Obecnie mam global 14.0.2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilo41 Posted September 27, 2023 Share Posted September 27, 2023 W dniu 3.09.2023 o 21:34, CzesioZuch89 napisał(a): X3 pro dostanie jeszcze jakąś aktualizację? Obecnie mam global 14.0.2. Jest przecież 14.0.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TediPower Posted September 28, 2023 Share Posted September 28, 2023 Ale trzeba wiedzieć i się na kombinować.Mieszkam, w DE i ustawiony Region był na DE i od zakupu nowości w, postaci poco x3pro (do jakiegoś czasu nie było aktualizacji) wszyscy pisali a tu nic na żadnym z, 2 telefonów minęło pół roku znowu internet chuczal, a poco nic nie pobierał, sprawdzanie nie aktualizacji nic nie dawało...Dopiero tu, wyczytałem o, zmianie regionu..Dlaczego? Jedne kraje dostają aktualizacje inne nie? Xiaomi nie lobi krajów nie wspierających zssr.? I tak się na nich odgrywa?Nie wiem czy, zaufam kolejny raz tej, firmie.Co prawda telefony używają dzieci ale mimo to.. Nie nauczyłem, się na mi band 2 jak przestały działać po pół roku. Ale przetarłem oczy, i czekam aż umrą te telefony by ich nie sprzedać czasem komuś by mnie nie przeklinał za, każdym razem jak, Będzie chciał coś na nim pooglądać przez internet. Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzesioZuch89 Posted September 30, 2023 Share Posted September 30, 2023 W dniu 27.09.2023 o 19:46, kilo41 napisał(a): Jest przecież 14.0.3 W jakim regionie? PL i Szwajcaria ma 14.0.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeno55 Posted September 30, 2023 Share Posted September 30, 2023 Zależy o który pytasz, jeśli chodzi o xiaomi.eu to 14.0.3 na PL jest co najmniej od wiosny b.r., a jeśli chodzi o global to możliwe że nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzesioZuch89 Posted September 30, 2023 Share Posted September 30, 2023 3 minuty temu, zeno55 napisał(a): Zależy o który pytasz, jeśli chodzi o xiaomi.eu to 14.0.3 na PL jest co najmniej od wiosny b.r., a jeśli chodzi o global to możliwe że nie ma Mam global. Trudno. Może kiedyś jak mi coś odbije to custom wgram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilo41 Posted October 1, 2023 Share Posted October 1, 2023 20 godzin temu, zeno55 napisał(a): Zależy o który pytasz, jeśli chodzi o xiaomi.eu to 14.0.3 na PL jest co najmniej od wiosny b.r., a jeśli chodzi o global to możliwe że nie ma Tak,właśnie na eu jest możliwość przejścia na 14.0.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocny4N Posted October 9, 2023 Share Posted October 9, 2023 Już jest nawet 14.0.5 na global wystarczy zmienić region na szfajcaria xiomi.eu nadal na 14.0.3 bo się zastanawiam czy instalować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted October 10, 2023 Share Posted October 10, 2023 Zmieniłem na Szwajcarię i nie ma tej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paw212 Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 W dniu 10.10.2023 o 18:52, Marioosz napisał(a): Zmieniłem na Szwajcarię i nie ma tej aktualizacji. Mam tak samo. Wersja global, region szwajcaria i cały czas 14.0.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 Ja mam 14.0.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
k232 Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 W dniu 5.08.2023 o 21:41, ziomek1993 napisał(a): Dostałem w swoje rączki POCO X3 PRO. Telefon zajefajny, szybki itd Jedynie jaki był problem to nie wykrywał karty SIM zaraz po włożeniu tacki. Dopiero po uruchomieniu Nie miałem jak sprawdzić innej karty itp. Czy sflashowac na nowo firnware Telefon poszedł do serwisu bo potrafił tez znikać zasięg od tak o ... Ja mam ciągle problem z zasięgiem, telefon rok czasu, płyta główna wymieniona ( nic to nie dało ) problemy dalej są, szukam właśnie coś innego 😁 W dniu 2.08.2023 o 19:52, kilo41 napisał(a): Jak wam się po aktualizacji zachowuje telefon? Są problemy z nietrzymaniem baterii? Ten telefon nie ważne czy ma jakieś aktualizacje czy nie to non stop problemy, ja szukam właśnie jakiegoś innego telefonu bo tu ciągle nie tak, problem z zasięgiem, siedzę w domu koło wifi to telefon myśli co chwilę, to się ekran psuje i trzeba zresetować telefon, gry się zacinają chociaż płyta główna zmieniona, ogólnie mam dość tego telefonu. Z tego co zauważyłem jak mi operator ustawił automatycznie internet na ipv6 to bateria dłużej trzyma i ten zasięg jest lepszy ale i tak ma swoje juniorki a jak ustawie na ipv4 to bardzo szybko bateria znika i zasięg też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TediPower Posted October 23, 2023 Share Posted October 23, 2023 A da się jakoś ustawić by, telefon nie uruchamia się co chwila nie wybudzał nie uruchamiał ekranu przy każdej wiadomości przypomnieniu itp. Bo jak patrzę to nigdy, nie wiem czy, dzieciak, zostawił włączony bo, świeci praktycznie cały czas z, przerwami nie świecenia gdy nie klumka nigdy do niego.Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted December 29, 2023 Share Posted December 29, 2023 Czy Poco X3 Pro dostanie HyperOS, czy nie ma co na to liczyć w ogóle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts