Lot12 Posted July 8, 2022 Share Posted July 8, 2022 (edited) 3 godziny temu, mirecki55 napisał: Witam wszystkich jestem tu nowy i mam Xiaomi 11 Lite 5G ... Zrozumiałem wszystko do tego miejsca potem już nic. Co do asystenta to możesz możesz go wyłączyć na stałe. Edited July 8, 2022 by Lot12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirecki55 Posted July 8, 2022 Share Posted July 8, 2022 Po prostu chodzi mi o to by w czasie ładowania nie było tego ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markol84 Posted July 8, 2022 Share Posted July 8, 2022 (edited) Hej, szybkie pytanie. Zrobiłem kopię zapasową na dysku, po resecie tele do ustawień fabrycznych przeniosłem kopię zapasową z powrotem do katalogu miui>backup>allbackup i kiedy w ustawieniach chce przywrócić kopię to oczywiście jej nie widzi. Informacja że brak kopii zapasowej. WTF? Ok udało się... Do katalogu /allbackup wgrałem pliki, a tam powinien być jeszcze jeden katalog utworzony przez xiaomi Edited July 8, 2022 by markol84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lot12 Posted July 9, 2022 Share Posted July 9, 2022 (edited) Może to zadziała. Włączanie lub wyłączanie opcji Zezwalaj na działanie Asystenta na ekranie blokady Podczas używania telefonu lub tabletu z Androidem powiedz „OK Google, otwórz ustawienia Asystenta”. W sekcji „Wszystkie ustawienia” kliknij Ekran blokady. Włącz lub wyłącz opcję Zezwalaj na działanie Asystenta na ekranie blokady. Edited July 9, 2022 by Lot12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirecki55 Posted July 10, 2022 Share Posted July 10, 2022 Dzięki za podpowiedz . trzeba wyłączyć w trybie nieaktywnym ambient mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 19, 2022 Share Posted December 19, 2022 Dla Mi 11 Lite 5G w Chinach pojawiła się stable beta V14.0.2.0.TKICNXM, więc pewnie niedługo bedzie stabilna wersja A13 MIUI 14 na xiaomieu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted December 28, 2022 Share Posted December 28, 2022 Cześć, czy w tym modelu też występuje problem z tym wirtualnym czujnikiem zbiżeniowym? Jak się przykłada do ucha to ekran lubi się włączyć i można przypadkowo naciskać przyciski ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted December 28, 2022 Share Posted December 28, 2022 Niestety tak. Walczę z tym od pewnego czasu ale nawet dokładne wyczyszczenie głośnika nie pomaga. Czasem działa ale często nie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixolh Posted December 28, 2022 Share Posted December 28, 2022 Posiadam 2 takie modele i w obu nie napotkałem takiego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lot12 Posted December 28, 2022 Share Posted December 28, 2022 Mam ten model sporo ponad rok i nigdy nie miałem tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrtur Posted December 28, 2022 Share Posted December 28, 2022 Rozbieżności jak widzę są. Ja niestety tak jak @fatis i @si3wc4. Podczas rozmowy ekran potrafi się aktywować przy uchu i to dość często. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted March 5, 2023 Share Posted March 5, 2023 Mam dwa pytania: Jak sprawdzić czy działa ViLTE i ViWiFi? Czemu przez aktualizacje nie znajduje mi naszej wersji miui14? Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 Jak na grafice i analogicznie z wi-fi calling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted March 22, 2023 Share Posted March 22, 2023 Miui 14 dla Xiaomi Mi 11 Lite 5G, oraz wersji NE.Region Hiszpania przez OTA. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted March 25, 2023 Share Posted March 25, 2023 Region Szwajcaria i 14.0.5 dostępny był już ponad miesiąc temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
QrysteQ Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Witam wszystkich serdecznie, dla wszystkich którzy są w Polsce i chcą strasznie zaktualizować swój telefon do MIUI 14 i android 13. Oprócz zużycia ponad 4 GB danych nie widzę żadnej różnicy. Oczywiście trzeba było zmienić Kraj,ja zmieniłem na Niemcy, tak że nie ma się o co spinać, pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lot12 Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Żeby zaktualizować telefon do MIUI 14 i android 13 nie trzeba zmieniać kraju. A różnice jednak są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QrysteQ Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 1 godzinę temu, Lot12 napisał: Żeby zaktualizować telefon do MIUI 14 i android 13 nie trzeba zmieniać kraju. A różnice jednak są. A jakie są różnice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lot12 Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Skoro nie widzisz żadnych zmian to znaczy że nie wydali androida 13 tylko w 12-ce zmienili numer i to samo zrobili z MIUI ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
QrysteQ Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 2 godziny temu, Lot12 napisał: Skoro nie widzisz żadnych zmian to znaczy że nie wydali androida 13 tylko w 12-ce zmienili numer i to samo zrobili z MIUI ? Jakie widzisz te różnice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lot12 Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 Poponuje ręce na klawiature i wpisz w Google np. coś takiego:" różnice pomiędzy androidem 12 a 13 " lub "co nowego w androidzie 13 ? ".To że czegoś nie widać nie znaczy że tego nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qczu Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 Mam 11 lite NE od niedawna (MIUI Global 14.0.6.0 TKOEUXM) i zauważyłem w Chrome małą niedogodność, która nie występowała w poprzednim telefonie. Mam w Chrome włączone Discover i różnica jest taka, że otwierając dany artykuł, otwiera go zawsze w kolejnej nowej karcie, a nie w grupie kart z obecną. Dalej w tej otwartej stronie działa już grupowanie. W poprzednim tel P30 Lite nic nie włączałem, nic nie grzebałem w ustawieniach i z automatu otwierało artykuł z Discover w tej samej karcie w grupie. Przypadkowo zauważyłem, że po reinstalacji Chrome, opisywany przypadek zadziałał raz - przy pierwszym uruchomieniu Chrome, przy kolejnym już nie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts