focusik09 Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 @Daross Wygeneruj sobie plik ''bugreport.....zip'' ( Ustawienia/ O telefonie/ Pełna specyfikacja/ i kliknij parę razy na pole ''Procesor'', klik na wyślij) Jak skończy się generować, wejdź do folderu MIUI/ debug_log i najlepiej przenieś ten plik (bugreport-(tutaj data z godziną).zip na komputer. Rozpakuj go i wejdź do rozpakowanego folderu. Tam jest następny plik z rozszerzeniem .zip (bugreport-renoir.....), rozpakuj go. Powstanie następny folder z tą nazwą. Otwórz go i tam szukaj pliku tekstowego dumpstate_board.txt Otwórz go i poszukaj sobie linii z nazwami: Tianma lub Huaxing. Jeśli nie będzie tych nazw to szukaj po kodach: 36_02_0 to jest dla Tianma, a dla Huaxing to 42_02_0 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamcom Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 @Boomers Ja sprawdziłem u siebie i wyszło, że ekran mam ten lepszy (DisplayDxe: K9 42 02 0b amoled dsc cmd) czyli HUAXING i do tego ekranu nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Ty prawdopodobnie miałeś TIANMA z którym są problemy . Mało tego, porównując ten do tego z poprzedniego mojego MI Note 10 lite na którym ekran różnie się zachowywał i np. ustawiony schemat kolorów potrafił momentami zmieniać się chwilowo to ten w MI 11 lite 5G jest o wiele lepszy i działa u mnie bardzo dobrze. Jak napisałem wyżej nie mam zastrzeżeń. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 @Adamcom Też tak myślę, że tam była TIANMA, bo ekran robił dziwne jazdy. Jak testowałeś swój to zero w/w problemów, które opisałem w dwóch postach? Trzeba tylko pamiętać, aby testować w b.ciemnym pomieszczeniu i nie trzeba nawet przyciemniać ekranu śmiało może być ustawiony na 50% podświetlenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamcom Posted June 21, 2021 Share Posted June 21, 2021 Tak dokładnie zero w/w problemów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0tti89 Posted June 24, 2021 Share Posted June 24, 2021 Witam czy to jest ten lepszy czy gorszy wyświetlacz? Bo już się pogubiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted June 24, 2021 Share Posted June 24, 2021 @t0tti89 Lepszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0tti89 Posted June 24, 2021 Share Posted June 24, 2021 Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daross Posted June 26, 2021 Share Posted June 26, 2021 @focusik09 Dziękuję Ci za pomoc w rozszyfrowaniu wersji mojego ekranu. Jest to Tianma, jak wynika z pliku. Niestety du...a blada!!! Miejmy nadzieję że naprawią to jakoś!! Pozdrawiam!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0tti89 Posted June 26, 2021 Share Posted June 26, 2021 Mam trochę inny problem i nie wiem jak to ogarnąć, zainstalowałem sobie spotify. Wszystko jest ładnie pięknie ale jak już przestaje słuchać muzyki i zamykam aplikacje to powiadomienie cały czas wisi na belce (poniżej). Próbowałem zmienić ustawienia powiadomień ale to nic nie daje, powiadomienie cały czas jest i zajmuje miejsce na inne. Nawet jak zostawiłem telefon na noc, ubiłem wszystkie aplikacje w tle to i tak dalej tam siedzi, jakby na stałe :/ czy da się coś z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 26, 2021 Share Posted June 26, 2021 To jest bug po stronie Xiaomi. Na becie naprawili, najwyraźniej nie dodali tego jeszcze do tej konkretnej wersji stabilnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0tti89 Posted June 26, 2021 Share Posted June 26, 2021 Oby, bo tak się nie da mam miui 12.5.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddariuszpelczar1972 Posted June 26, 2021 Share Posted June 26, 2021 Kolego ja mam tą samą wersję softu i takiej przypadłości jak Ty nie mam. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted June 27, 2021 Share Posted June 27, 2021 Jaką apką sprawdzacie dane o ekranie? Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0tti89 Posted June 27, 2021 Share Posted June 27, 2021 13 godzin temu, ddariuszpelczar1972 napisał: Kolego ja mam tą samą wersję softu i takiej przypadłości jak Ty nie mam. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka A jakie masz ustawienia powiadomień spotify itd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted June 27, 2021 Share Posted June 27, 2021 3 godziny temu, Morvi napisał: Jaką apką... Nie ma aplikacji, trzeba zrobić tak jak napisałem u samej góry na tej stronie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted June 28, 2021 Share Posted June 28, 2021 Mam trochę inny problem i nie wiem jak to ogarnąć, zainstalowałem sobie spotify. Wszystko jest ładnie pięknie ale jak już przestaje słuchać muzyki i zamykam aplikacje to powiadomienie cały czas wisi na belce (poniżej). Próbowałem zmienić ustawienia powiadomień ale to nic nie daje, powiadomienie cały czas jest i zajmuje miejsce na inne. Nawet jak zostawiłem telefon na noc, ubiłem wszystkie aplikacje w tle to i tak dalej tam siedzi, jakby na stałe :/ czy da się coś z tym zrobić? Aktualizacja systemowej aplikacji "Powiadomienia" naprawia ten błąd.Aktualizacja właśnie wpadła. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0tti89 Posted June 28, 2021 Share Posted June 28, 2021 U mnie jeszcze nie ma ma, ale jak naprawili to poczekam. Idąc za ciosem jest na ten model już jakiś dobry GCam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scarffik Posted June 30, 2021 Share Posted June 30, 2021 Udało mi się trafić ten dobry ekran , telefon jest z orange. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0tti89 Posted July 5, 2021 Share Posted July 5, 2021 Always on display możliwy tylko na 10 sekund to jakiś celowy zabieg czy błąd którego nie chce im się naprawić? Bo widzę że nie tylko ten telefon ma z tym "problem" Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted July 5, 2021 Share Posted July 5, 2021 Myślę, że to celowy zabieg bo jakiś czas temu na moim Mi 9T Pro po aktualizacji pojawiła się taka opcja jako dodatkowa.Swoją drogą wolę takie rozwiązanie, bo od sprawdzania powiadomień mam zegarek a w nocy wystarczy raz tapnąć w ekran żeby sprawdzić godzinę. Nie musi się ciągle świecić A tak na marginesie - to jest dział tylko dla wersji "lite" czy też "lite 5g". Bo nie jest to ujęte w nazwie działu a czekam na swojego 5g, a moderatorom na tym forum wystarczy byle pretekst, żeby dostać ostrzeżenie....Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0tti89 Posted July 5, 2021 Share Posted July 5, 2021 Tak tylko cała zabawa polega na tym, że Ty masz wybór a u mnie jest na stałe 10 sekund. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 5, 2021 Share Posted July 5, 2021 50 minut temu, si3wc4 napisał: A tak na marginesie - to jest dział tylko dla wersji "lite" czy też "lite 5g". Bo nie jest to ujęte w nazwie działu a czekam na swojego 5g, a moderatorom na tym forum wystarczy byle pretekst, żeby dostać ostrzeżenie.... Dla obydwu. 7 minut temu, t0tti89 napisał: Tak tylko cała zabawa polega na tym, że Ty masz wybór a u mnie jest na stałe 10 sekund. Tak ustawiło Xiaomi, z jakiego powodu - nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted July 5, 2021 Share Posted July 5, 2021 (edited) 1 godzinę temu, si3wc4 napisał: Nie musi się ciągle świecić Do tego nie jest potrzebna opcja 10s. Wystarczy ustawić "zaplanować" kiedy ma działać AoD np. w nocy ma się wyłączyć powiedzmy od 21 do 7 rano. Kompletnie nie wiem po co jest te 10 s... Skoro po tapnięciu ekran mi się włącza i tak i tak, to po co AoD na 10s? Powiadomienia też będę widział Edited July 5, 2021 by brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
heban Posted July 14, 2021 Share Posted July 14, 2021 widzę że nic się nie zmieniło w kwestii bugowania softu od xiaomi od czasu mojego mi 9t, dalej wydają kaszanę, nigdy więcej xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daross Posted July 22, 2021 Share Posted July 22, 2021 Witam po aktualizacji do Miui 12.5.3.0 jest dużo lepiej z wygaszaniem pikseli. To co miało być czarne jest czarne. Jedyne w filmie na YouTube jest smużenie ekranu ale jest to rzadko widoczne. Pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
san Posted July 25, 2021 Share Posted July 25, 2021 Mam teraz na swoim Mi 11 lite 5g MIUI Global 12.0.3.0 RKIEUOR ,chcę przy pomocy Mi Flash wgrac coś takiego renoir_eea_global_images_V12.5.3.0.RKIEUXM.I teraz pytania. Czy to odpowiedni rom do tego fona i czy mogę zaznaczyć opcje "clean all and lock. Fachowcem nie jestem dlatego wole spytać żeby nie uwalić fona .Dzięki za każdą podpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 25, 2021 Share Posted July 25, 2021 Tak, jest to odpowiedni ROM i możesz zablokować bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
san Posted August 11, 2021 Share Posted August 11, 2021 Wgrałem rom Tajwan na Mi 11 lite 5g ze względu na nagrywanie rozmów .Wszystko ładnie działa tylko nie ma opcji " zmień region " wie ktoś dlaczego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 Witam. Czy telefony zakupione od operatora Play mają soft oryginalny czysty global, czy Play coś dołożył od siebie coś ? Można to jakoś sprawdzić nie mając telefonu w ręce ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 (edited) @Adamcom Miło widzieć kogoś, kto również jest (był) posiadaczem Mi Note 10 Lite. Zastanawiam się, co skłoniło Cię do przesiadki na Mi 11 Lite? Podejrzewam, że na pewno mógł to być lepszy czytnik linii papilarnych, wyższa teoretycznie wydajność, mniejsza waga czy też ekran o wyższym odświeżaniu, ale czy coś jeszcze? Czy mniejsza bateria jest po przesiadce odczuwalna? Jak porównasz chociażby zdjęcia robione jednym i drugim telefonem? Miałem ostatnio w rękach Redmi Note 10 Pro i niemiło zaskoczyłem się niską szczegółowością zdjęć. Teoretycznie te 108MP powinno generować bardziej szczegółowe zdjęcia, ale tak nie jest. Może to kwestia tego, że u siebie mam xiaomi.eu, a może po prostu innej optyki. Ciekawi mnie jak w porównaniu z Mi Note 10 Lite wypadnie właśnie Mi 11 Lite. Czy może powodem przesiadki było coś innego? Ogólnie ciekawi mnie Twoje zdanie na temat tego smartfona, właśnie przez to, że poprzednio posiadałeś Mi Note 10 Lite. Napisałbym na priv, ale może komuś na forum również przyda się takie porównanie. Edited September 10, 2021 by Matixx Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamlike Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 (edited) Hej. Sprawdziłem plik dumpstate_board.txt i oczywiście mając moje parszywe szczęście, w moim telefonie jest ekran TIANMA..... telefon x-kom. Po jakim czasie zaczęliście mieć dziwne jazdy z tym ekranem? Ja jeszcze niczego takiego nie doświadczyłem, ale to oburzające że producent do jednego modelu wstawia dwa różniące się jakością podzespoły! Czy ten problem z Tianma został ograny softem, czy mam się szykować na jakieś wypalenia, dziwne poświaty, i problemy z jasnością... Edited September 11, 2021 by dreamlike Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamcom Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 (edited) 20 godzin temu, Matixx napisał: @Adamcom Miło widzieć kogoś, kto również jest (był) posiadaczem Mi Note 10 Lite. Zastanawiam się, co skłoniło Cię do przesiadki na Mi 11 Lite? ......... Warto zaznaczyć, że chodzi o przesiadkę na Mi 11 lite 5G. Odpowiadając, pierwszym elementem była powoli kurcząca się pamięć bo w MI Note 10 lite miałem 64 GB i brak możliwości rozszerzenia kartą nie mówiąc już o sekcji pamięci "inne" która to czy to w moim Mi, Mi Note czy Redmi Note w rodzinie czy znajomych przeważnie wszędzie zabiera ok. 10GB i ciężko coś z tym zrobić na dłuższą metę. Druga sprawa to technologia 5G i wcale nie chodzi mi o używanie 5G ale o to, że wiąże się to z nowszymi podzespołami (lepsze rozwiązania) a przez to lepszymi parametrami jeżeli chodzi o połączenia, czy łączność w pozostałych typach sieci a przede wszystkim wi-fi, jest to w praktyce bardzo zauważalne u mnie w użytkowaniu. Tam gdzie mieszkam oraz w miejscach o słabym pokryciu sieci (lub tzw. dziurach czy przeszkodach), Mi Note 10 Lite miał często problemy z zasięgiem oraz rwał rozmowy, na Mi 11Lite 5G nie mam nigdzie żadnych problemów i jest to bardzo wielka dla mnie różnica. Muszę tu zaznaczyć, że telefon pracuje w sieci PLAY wykorzystując dual sim, gdzie VoWifi, VoLTE również funkcjonują bezproblemowo ( w innych sieciach z tym może być różnie, kolega ma ten sam telefon w sieci PLUS i tam pod tym względem nie jest tak dobrze). Następna sprawa to rzeczy typowo fizyczne, odczuwalna totalnie mniejsza waga telefonu robi swoje, czytnika linii papilarnych używa się o wiele wygodniej, ekran jest lepszy i przede wszystkim prosty (dodam dodatkowo, że mam ten lepszy bezproblemowy HUAXING) a to też mniej zachodu z jego zabezpieczeniem ( zakrzywiane szkła, folie itp.), umiejscowienie kamerki przedniej też na plus. Co do zdjęć, mówiąc bardzo ogólnikowo jest podobnie ale MI 11 Lite 5G jeżeli chodzi o fotki w złych warunkach oświetleniowych oraz zdjęciach nocnych moim zdaniem zauważalnie lepiej sobie radzi. Jedyny mankament ale zaznaczam dla mnie raczej marginalny, to zauważalna mniejsza pojemność baterii w Mi 11 Lite 5G. Przesiadka zdecydowanie wyszła na korzyść, ale to moje zdanie inni mogą mieć odmienne, bo tu dużo zależy od tego jak, gdzie i w jakiej sieci i z jakimi aplikacjami używa się tego urządzenia. Edited September 11, 2021 by Adamcom 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz3030 Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Witam, Na chwilę obecną jestem posiadaczem xiaomi mi8. Myślę żeby przenieść się na 11lite. Jestem uzytkownikiem ktory nie wymaga zbyt wiele. Muzyka, internet i czasami zdjęcia. Warto waszym zdaniem sie przerzucić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOrkodyl Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 15 minut temu, Lukasz3030 napisał: Witam, Na chwilę obecną jestem posiadaczem xiaomi mi8. Myślę żeby przenieść się na 11lite. Jestem uzytkownikiem ktory nie wymaga zbyt wiele. Muzyka, internet i czasami zdjęcia. Warto waszym zdaniem sie przerzucić? Moim zdaniem do 1300PLN można brać. Cena sklepowa jednak zbyt wysoka. Pewnie Cię zadowoli ale ma kilka irytujących cech na tą chwilę np. zwalnianie po nawet niewielkim nagrzaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 (edited) Ja zaszalałem i zakupiłem wersję z 8GB ramu za ok 1680zł, przesiadłem się z MI9 SE zobaczymy jak się będzie sprawował jak na razie jest ok ale jeszcze do końca nie przerzuciłem wszystkie co potrzebuje. Udało mi się trafić wersję z tym lepszym wyświetlaczem. Minusem jak na razie brak możliwości nagrywania rozmów. Edited September 13, 2021 by fido Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts