tomzone Posted March 12, 2022 Share Posted March 12, 2022 PytanieCzy instalacja globala na miui13 rozwojowe , uruchomi telefon czy tylko wipe ?P.s tzn ile mogę zyskać a ile stracić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 12, 2022 Share Posted March 12, 2022 Rozwojowe ma nowsze rozwiązania, więc starsze trza na czysto stawiać.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 15, 2022 Share Posted April 15, 2022 (edited) Witam, Czy na MIUI 13 global dla mi11 lite 5g jest możliwość przypisania do dłuższego przytrzymania "klawisza" BACK akcji ubicia aplikacji? Dzięki Edited April 15, 2022 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Po tygodniu testów mogę śmiało powiedzieć, że upgrade z MIUI 12.5 na 13 (Global) w przypadku Mi11 Lite 5G to dobry pomysł (pomimo, że zmienia się baza). Żadnych minusów nie zauważyłem. Przeciwnie. Wydaje mi się, że telefon nieco mniej się nagrzewa i bateria nieco dłużej trzyma. Zaznaczę jednakowoż, że po wgraniu "13" zrobiłem factory reset. Just for fun, bo raczej nikomu nic nowego to nie objawi, zrobiłem takie małe porównanie stabilizacji pomiędzy Mi11 Lite i Mi8: https://youtu.be/_GfTOFCUVv4 Ogólnie - bardzo wysoko oceniam aparat w Mi11 Lite 5G. Jedyne do czego mogę się przyczepić to dość powolny autofocus, o wiele wolniejszy niż w Mi8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markol84 Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 @latet Po przeczytaniu Twojego ostatniego posta zdecydowałem się napisać bo aż nie wierze , że mówimy o tym samym telefonie ;) Po instalacji nowego miui 13.0.5.0 (z regionu szwajcaria...obecnie juz 13.0.8.0) telefon się szybciej nagrzewa oraz muszę go restartować co jakiś czas bo strasznie laguje w aplikacji aparat. (mam wersje global z pl sklepu) Czy po przejsciu na nowe miui i androida wymagane jest reset do ustawień fabrycznych ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 Wymagane może i nie, ale nie zaszkodzi żeby zresetować jakieś konflikty.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 (edited) 54 minuty temu, markol84 napisał: @latet Czy po przejsciu na nowe miui i androida wymagane jest reset do ustawień fabrycznych ? Nie jest, ale zrobiłem na wszelki wypadek i wygląda na to, że to był dobry pomysł. Apka aparat troszkę lagowała przed przejściem na nowe MIUI. Teraz jest OK. Reset do fabrycznych zrobiłem od razu po aktualizacji, więc niestety nie mam porównania jak by telefon działał, gdybym go nie zrobił. Edited May 5, 2022 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
zipp Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 Mam MIUI Global 13.0.1 Stabilna 13.0.1.0(SKIEUOR) wersja europejska orange. Kilka dni temu pojawił się monit o aktualizacji do 13.0.2. W informacji podane było, że paczka zawiera majowe aktualizacje bezpieczeństwa. Nie robiłem aktualizacji a w chwili obecnej aktualizacja ta znikła i telefon informuje, że brak nowych aktualizacji Czy możliwe, że została wycofana ze względu na jakiś błąd? Jak długo ważna jest zgoda na odblokowanie BL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 Sprawdź czy przypadkiem nie zaktualizowało się samo.Zgoda jest ważna praktycznie dożywotnio.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zipp Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 (edited) W dniu 26.05.2022 o 06:27, Netoper napisał: Sprawdź czy przypadkiem nie zaktualizowało się samo. Zgoda jest ważna praktycznie dożywotnio. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka No nie zaktualizowało się samo, bo dalej mam 13.0.1 Zresztą nie aktualizowałem celowo bo miałem mało baterii.. i aktualizację chciałem zrobić po naładowaniu. W opcjach aktualizacji mam zaznaczoną tylko opcję "Otrzymuj wczesne aktualizacje". Informacja z tą zgodą na odblokowanie BL jest pewna? Wydaje mi się, że gdzieś widziałem informację o 30dniowym terminie na odblokowanie BL po uzyskaniu zgody Xiaomi.. edit: monit o aktualizacji powrócił po kilku dniach i bez problemu zaktualizowałem do wersji 13.0.2.0(SKIEUOR) z aktualizacją zabezp. 2022-05-01 Edited June 2, 2022 by zipp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 Raz na 30 dni to możesz kolejny telefon odblokować.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darecki1980 Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 (edited) W dniu 26.05.2022 o 14:34, zipp napisał: No nie zaktualizowało się samo, bo dalej mam 13.0.1 Zresztą nie aktualizowałem celowo bo miałem mało baterii.. i aktualizację chciałem zrobić po naładowaniu. W opcjach aktualizacji mam zaznaczoną tylko opcję "Otrzymuj wczesne aktualizacje". Informacja z tą zgodą na odblokowanie BL jest pewna? Wydaje mi się, że gdzieś widziałem informację o 30dniowym terminie na odblokowanie BL po uzyskaniu zgody Xiaomi.. edit: monit o aktualizacji powrócił po kilku dniach i bez problemu zaktualizowałem do wersji 13.0.2.0(SKIEUOR) z aktualizacją zabezp. 2022-05-01 Sorki że zapytam jakim cudem masz 13.0.2.0? Ja mam też tel z Orange i mam soft 12.5.7.0 (RKOEUOR) i nie wyszukuję już aktualizacji ktoś podpowie jak zaktualizować?🤔 Ps. Kartę SIM mam z wiking mobile (Play) ale to chyba nie ma znaczenia Edited June 6, 2022 by Darecki1980 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 Masz inny telefon. Mi 11 Lite 5G a Xiaomi 11 Lite 5G NE to inne urządzenia (tym samym inny soft). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanted78 Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 Tak czy tak powinien juz dostac update xd Ja pobralem ze sklepu play te apke: I sobie wyszukałem swoj telefon i update zainstalowalem i wszystko już hula kilka miesięcy. To xiaomi to ma jakieś smieszne te OTA swoje i tą całą polityke z tymi regionami itd mozesz jeszcze z tymi regionami pokombinować np na niemcy czy stany lub jakas szwajcarie i pewnie jakieś ota wpadnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 Raczej mu nic to nie da. Gdyby miał zwykły Global to tak, mógłby sobie poszukać nowego update. Ale to jest Orange i musi czekać aż operator przetestuje i łaskawie wypuści nowszy system (co równie dobrze może nie nastąpić).Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zipp Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 Dziś dostałem kolejną aktualizację oficjalnego orangutana: z 13.0.2.0(SKIEUOR) na 13.0.3.0(SKIEUOR) Rozmiar 30MB, w opisie zaktualizowano zabezpieczenia na maj 2022 co o tyle dziwne, że to samo miała wersja 13.0.2.0.. W informacjach w telefonie aktualizacja android 1.05.2022, czyli tak jak było przy poprzedniej wersji.. Najwyraźniej, ktoś tu (xiaomi?) ładuje mnie w bambuko.. Coś poprawili/zmienili ale nie bardzo chcą się przyznać co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soulafein83 Posted August 8, 2022 Share Posted August 8, 2022 Witam. Czytam post i nie do końca rozumiem - czy jest oficjalny update do androida 12? Mam tel zakupiony w TMobile i nie mam aktualizacji - teraz mam 12.5.1.0 (RKIEUXM), a wy tu piszecie, że jest już wersja 13 🙁 Co mam zrobić, żeby bezboleśnie zaktualizować telefon do najnowszej wersji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 9, 2022 Share Posted August 9, 2022 Próbowałeś zmienić region? Bo z tego co piszesz wygląda że masz niebrandowany soft.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
soulafein83 Posted August 9, 2022 Share Posted August 9, 2022 2 godziny temu, Netoper napisał: Próbowałeś zmienić region? Bo z tego co piszesz wygląda że masz niebrandowany soft. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Hmm a jak zmienić region? Gdzieś jakaś instrukcja jest, żeby bezboleśnie zainstalować nowe oprogramowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 9, 2022 Share Posted August 9, 2022 W ustawieniach w wyszukiwarce wpisz - region przestaw na Szwajcarię i zobacz czy wskoczy aktualizacjaWysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
soulafein83 Posted August 9, 2022 Share Posted August 9, 2022 1 godzinę temu, Netoper napisał: W ustawieniach w wyszukiwarce wpisz - region przestaw na Szwajcarię i zobacz czy wskoczy aktualizacja Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Tak zrobiłem i mam wersję 13.0.6 ! Dzięki ! Tylko coś to zmienia, że mam region ustawiony na Szwajcarię? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 9, 2022 Share Posted August 9, 2022 45 minut temu, soulafein83 napisał: Tak zrobiłem i mam wersję 13.0.6 ! Dzięki ! Tylko coś to zmienia, że mam region ustawiony na Szwajcarię? Poza tym że będziesz miał szybciej aktualizacje i pogoda będzie się zmieniała wraz z twoją lokalizacją to raczej nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Hej,Kupiłem żonie Mi 11 Lite 5g NE w sklepie Gshopper, czy jakoś tak.Niby wszystko jest ok, ale na telefonie zainstalowany jest jakiś dziwny rom, mianowicie MIUI 12.5.5.0 RKOEUXM. Co to za rom, jak go zmienić nie bawiąc się w TWRP itp. System obecnie napakowany jest ogromną ilością reklam, posiada Android 11 i zabezpieczenia z zeszłego roku. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Powinieneś teoretycznie mieć aktualizację do V12.5.8.0.RKOEUXM, potem do Androida 12. Jeśli go nie masz, zmień region na inny niż Polska albo wgraj tę paczkę: https://bigota.d.miui.com/V12.5.8.0.RKOEUXM/miui_LISAEEAGlobal_V12.5.8.0.RKOEUXM_700eb7116a_11.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Tak, wgrałem aktualizację z pliku, a dalej już złapało najnowszą wersję z OTA. Trochę to dziwne, ale już póki co jest jak trzeba. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki_ Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 W dniu 18.09.2021 o 20:48, carlos81kk napisał: Ten telefon to padlina jest tak zabudowany soft ze tylko go spalić hotspo działa na 2.4 GHz na 5 ghz się wyłącza hotspot a najśmieszniejsze że na 5 ghz przy włączonym wifi działa poprawnie co za gówno Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Na MI9SE miałem ten sam problem. Zgłosiłem to do gównianego serwisu CCS Piaseczno. Odesłali z komunikatem, żę nie stwierdzili usterki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted September 25, 2022 Share Posted September 25, 2022 Mam problem ze wgraniem ROMu, gdy wskazuje plik, wyskakuje komunikat "nieprawidłowa ścieżka", co z tym można zrobić? Dodam ze po instalacji ROMu 13.0.6.0 mam same problemy z telefonem, dlatego chciałem wgrać jeszcze raz ROM, a jak to nie pomoże to zrobić WIPE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 25, 2022 Share Posted September 25, 2022 Spróbuj przenieść plik z aktualizacją do jakiejś innej lokalizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawełD Posted October 9, 2022 Share Posted October 9, 2022 (edited) Mój telefon po pobraniu aktualizacji 13.0.7.0 (skoeuor) nie widzi karty SIM. . Wie ktoś jak to naprawić? Edited October 9, 2022 by PawełD Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 10, 2023 Share Posted March 10, 2023 Xiaomi 11 Lite 5G NE dostał już drugą aktualizację do Miui 14 z Androidem 13 (global EEA) V14.0.6.0.TKOEUXM. W stosunku do pierwszego wydania poprawili płynność działania i teraz chyba wszystko działa prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudijack Posted April 4, 2023 Share Posted April 4, 2023 Zapytam szybko.... czy mogę ptrzejść bezpośrednio z Miui 12.5 na 14 (Global) wgrywając update .zip przez systemowy aktualizator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 4, 2023 Share Posted April 4, 2023 Raczej nie pójdzie, bo to jest tylko aktualizacja do wcześniejszej wersji i nie zawiera dodatków/usprawnień które były jeszcze wcześniej.Nie wspominając już o różnicy w wersji Androida.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudijack Posted April 5, 2023 Share Posted April 5, 2023 thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 6 Share Posted March 6 Dzisiaj Xiaomi 11lite5GNe rom global EU dostał aktualizację do Androida 14 i HyperOs. Niestety po instalacji ciągłe restarty po uruchomieniu systemu. Musiałem zrobić wipe data żeby telefon zaczął działać. Ponownie "brawo" Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted March 6 Share Posted March 6 1 godzinę temu, FromWP napisał(a): Dzisiaj Xiaomi 11lite5GNe rom global EU dostał aktualizację do Androida 14 i HyperOs. Niestety po instalacji ciągłe restarty po uruchomieniu systemu. Musiałem zrobić wipe data żeby telefon zaczął działać. Ponownie "brawo" Xiaomi. no cholera by ich wzięła z tymi restartami ... to poważniejsza sprawa ... a jak pamiętam na mi 11 nigdy takich akcji nie było ... 2.5 roku na betach przecież i zero problemów tego typu ... tam pan Kacper pisał trochę o tym przy którejś wersji rozwojowej ... chociaż odpukac na razie jeśli chodzi o 14tki to była tylko jedna taka beta ... teraz jest ok (i oby tak zostało ...) w sumie dziwne że w ogóle takie wersje trafiają do użytkownika końcowego ... widocznie nikt tego nie testuje a wykrycie takich problemów to przecież moment ... nawet nie trzeba się za bardzo starać bo sypie się od razu 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts