Jump to content

Mi 11 Lite 4G/5G/NE - Official Stable ROM

pkonrad

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Mi 11 Lite 4G Global V12.0.8.0.RKQMIXM

http://bigota.d.miui.com/V12.0.8.0.RKQMIXM/miui-blockota-courbet_global-V12.0.5.0.RKQMIXM-V12.0.8.0.RKQMIXM-1e9ac73752-11.0.zip

http://bigota.d.miui.com/V12.0.8.0.RKQMIXM/miui_COURBETGlobal_V12.0.8.0.RKQMIXM_055c84640d_11.0.zip

Lista zmian:

Spoiler

Centrum kontroli
Nowe: Przesuń palcem w dół od lewego górnego rogu, aby otworzyć Pasek powiadomień, i od prawego górnego rogu, aby otworzyć Centrum kontroli
Nowe: Opcja, która pozwala ograniczyć otwieranie Centrum kontroli na ekranie blokady
Naprawiono: W niektórych przypadkach Centrum kontroli nie było poprawnie wyświetlane
System
Zoptymalizowano: Gesty pełnoekranowe są teraz ignorowane na stronie alarmowej ekranu blokady
Zoptymalizowano: Zaktualizowano Pakiet Bezpieczeństwa Android do kwietnia 2021 r. Zwiększono bezpieczeństwo systemu.
Pasek powiadomień, Panel powiadomień
Nowe: Możliwość przełączania się między podłączonymi urządzeniami w powiadomieniu o odtwarzaniu multimediów
Naprawiono: Bańka z czasem połączenia pokrywa się z ikonami powiadomień
Aparat
Nowe: Animacje dla automatycznego trybu nocnego
Nowe tryby nagrywania wideo i time-lapse a także nowy zestaw filtrów (BBP, Tajemnica, Limonka, Tango, Fantazja, Sen, Karmen, Lato)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Mi 11 Lite – Global Stable ROM

MIUI V12.5.3.0.RKQMIXM

Recovery ROM
https://bigota.d.miui.com/V12.5.3.0.RKQMIXM/miui_COURBETGlobal_V12.5.3.0.RKQMIXM_55353ea368_11.0.zip

OTA z V12.0.8.0
https://bigota.d.miui.com/V12.5.3.0.RKQMIXM/miui-blockota-courbet_global-V12.0.8.0.RKQMIXM-V12.5.3.0.RKQMIXM-57291b1bff-11.0.zip

Changelog:

[system]
New: Response to gestures is now instant.
New: With 20 times more rendering power, there are now few limits to what you can see on your screen.
New: With custom device model adjustments, any phone becomes faster after the upgrade.
Optimization: Removed unnecessary sound notifications for DND mode
Optimization: Full screen gestures are now ignored on the Lock screen alarm page
Optimization: MIUI became lighter, faster, and more durable.
[system animations]
Optimization: Animations in selected scenes
[Notes]
New: A gesture shortcut now allows you to create notes, tasks, and excerpts anywhere.
New: Excerpts save text, URLs, and images to Notes in a few simple taps.
New: Dynamic layouts bring the typography in Notes to a new level.
New: Compose mind maps with complex structures.
New: New tools for doodling and sketching.
New: Press and hold a sketch to adjust the strokes automatically.
All-new Notes.
[Control center]
New: Swipe down from the upper left corner to open Notification shade and from the upper right corner to open Control center
Optimization: MIUI 11 custom toggle order is preserved after updating to MIUI 12
Optimization: Press and hold redirection options
[status bar, Notification shade]
Optimization: Readjusted sensitive areas for the dots in the unlock pattern
Optimization: GPS icon in the status bar
Optimization: The UI for renaming fingerprints
Fix: Notifications flashed in some cases

• Like 1

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Mi 11 Lite 5G - Global Stable ROM

MIUI V12.5.5.0.RKIMIXM

OTA z V12.5.2.0
https://bigota.d.miui.com/V12.5.5.0.RKIMIXM/miui-blockota-renoir_global-V12.5.2.0.RKIMIXM-V12.5.5.0.RKIMIXM-2663532ddd-11.0.zip

Recovery ROM
https://bigota.d.miui.com/V12.5.5.0.RKIMIXM/miui_RENOIRGlobal_V12.5.5.0.RKIMIXM_58b3a9e618_11.0.zip

Changelog:

[system]
Optimization: Updated Android Security Patch to August 2021. Increased system security.

• 3 weeks later...

Zaniżę soft zobaczę co dalej jeszcze podaje komunikat o przegrzewaniu. Jak miałem w iPhone 7 że nie włączał się bluetooth oraz wifi czyli podobne objawy wymienili na nowy. Domyślam że albo to wina softu albo coś z telefonem. Przywracanie robiłem. Problem dalej jest ale częściej się funkcja hotspota uruchamia. Nie będę wgrywać xiaomi.eu spróbuję 12.5.1 chyba że jest anti rollback. Poza tym zauważ że wersje 6/128 znikły z rynku w kolorze truffle Black. Leci juz czas na odblokowanie BL.

Problem rozwiązany to bug softu 12.5.3 na sofcie 12.5.1 nie ma na wersji 8/128 problemu.

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...

Problem powrócił jak włączam hotspot chwilę ikonka świeci na niebiesko i się wyłącza. Muszę zrobić restart raz włączę działa drugi raz, za trzecim niedziala wyłącza się. I Najgorsze jest to że teraz nawet po restarcie nie włącza się. Czasami jak telefon polezy włącza się. 3 razy robiłem restart do fabrycznych. Na 2.4 GHz działa normalnie na 5 GHz się wywala.

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...
  • Kacper Skrzypek changed the title to Mi 11 Lite 4G/5G/NE - Official Stable ROM
W dniu 18.09.2021 o 20:30, przemczar93 napisał:

Czyli co? Ten NE ma słabszy procesor niż normalna wersja?

Pod względem wydajności jest praktycznie taki sam. Ale 778G jest bardziej prądożerny bo zrobiony w technologii 6 nm (780G w 5 nm). Podobno z 780G jest problem z dostępnością dlatego zrobili nowy model NE z bardziej dostępnym 778G.

• Like 1

Mi 11 Lite 5G  Ostatnią aktualizację do 12.5.3 robiłem w fastboot  uruchamiając windows_fastboot_update_rom.bat

W ostatniej 12.5.5 nazwy plików są innne:

flash_all.bat

flash_all_except_storage.bat

flash_all_lock.bat

Który uruchomić aby nie stracić wszystkiego i nie zablokować ponownie botloadera?

Jest podobno możliwość instalacji w tym telefonie aktualizacji z poziomu recovery. Po wejściu w recovery nie widzę jednak możliwości instalacji z karty SD. 

Podpowie ktoś cos?

P.S.

Teoretycznie można zainstalować bezpośredni z pliku. Wskazuję plik na karcie SD (update.zip) telefon się wyłącza, wchodzi w recovery. I tutaj nie mam odpowiedniej opcji do wybrania.

Edited by bo_jarek
aktualizacja

44 minuty temu, bo_jarek napisał:

Mi 11 Lite 5G  Ostatnią aktualizację do 12.5.3 robiłem w fastboot  uruchamiając windows_fastboot_update_rom.bat

A jaki masz teraz rom, xiaomi.eu, czy oficjalny global? Bo ten 12.5.5 który rozpakowałeś to chyba oficjalny global, a te pliki wykonawcze pod Miflasha raczej.

43 minuty temu, FromWP napisał:

A jaki masz teraz rom, xiaomi.eu, czy oficjalny global? Bo ten 12.5.5 który rozpakowałeś to chyba oficjalny global, a te pliki wykonawcze pod Miflasha raczej.

device=renoir
build_number=V12.5.5.0.RKIEUXM
userdata_version=20210825.0000.00

To wersja EU. nazwy plików pochodzą z rozpakowanego pliku pod fastboot. Jest dostępna również wersja pod recovery.

https://xiaomifirmwareupdater.com/firmware/renoir/stable/V12.5.5.0.RKIEUXM/

7 minut temu, bo_jarek napisał:

To wersja EU. nazwy plików pochodzą z rozpakowanego pliku pod fastboot.

Tak przypuszczałem, ale wygląda na to że teraz masz custom rom xiaomi.eu z tego forum i odblokowany bootloader. A  usiłujesz aktualizować go do oficjalnego romu globala EU. Tak się nie da! Jakie jest oznaczenie romu który masz teraz w telefonie?

5 minut temu, FromWP napisał:

Tak przypuszczałem, ale wygląda na to że teraz masz custom rom xiaomi.eu z tego forum i odblokowany bootloader. A  usiłujesz aktualizować go do oficjalnego romu globala EU. Tak się nie da! Jakie jest oznaczenie romu który masz teraz w telefonie?

I chyba masz rację. Ostatnie oprogramowanie pobierałem z tego forum.

Gamoń jestem. Dzięki za naprowadzenie.

• 1 month later...

Pomóżcie proszę bo błądze. Mam rom Global 12.5.3 RKIEUXM, telefon nie pokazuje mi aktualizacji 12.5.5. Próbowałem zapodać tę wersję przez recovery ale nie mam opcji wskazania pliku w ustawieniach / aktualizacji ani też tryb  recovery nie daje opcji aktualizacji ( wrzucony rom jako update na "główną" dysku ). Jak to wgrać ?