Jump to content

Ładowanie qi na uchwycie Xiaomi qi 20w

piqpoq
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Ktoś ma możliwość sprawdzić jak zachowuje się Mi 11 w uchwycie Xiaomi qi 20w ale w etui.

Do tej pory wszystkie telefony ładowały się bez problemów w etui i bez natomiast po założeniu etui spigen telefon zaczyna się ładować i po chwili komunikat, że ładowanie bezprzewodowe zostało wyłączone. Na biurkowej ładowarce nie ma problemów. Po zdjęciu etui też nie ma problemów. S9+ ładuje się w każdym etui w tym spigen ten sam model.

Dziwna sprawa i dosyć irytująca, bo urządzenia tej samej firmy się gryzą...

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka

Jakie masz miui? Ja mam 12.0.9

Przegrzebałem sieć i znalazłem, że temat się już zdarzał

https://xiaomi.eu/community/threads/21-2-3-mi-9-wireless-charging-crashing-constantly.59319/

W zasadzie bez etui też ładowanie się wyłącza tylko dłużej to trwa.

Jeśli uszkodził się uchwyt to zamówię kolejny, tylko jakoś chciałbym potwierdzić, że to on jest winny.

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka

Edited by piqpoq

Miałem tak w mi9, niezależnie czy etui czy nie, sprawdziłem inną ładowarkę zapalniczkową od Xiaomi 18w bodajże i wtedy nie było problemów, po jakimś czasie sprawdzania któraś aktualizacja naprawia problem i nie było problemów z ładowaniem na ładowarce zapalniczkowej z zestawu, w mi11 mam ten sam problem, mam miui 12.5 Stable od Xiaomi.eu, na innych wersjach też był ten sam problem, trzeba po prostu poczekać według mnie na aktualizację jakąś hehe

• Like 1

Dzięki. Trochę zgłupiałem, bo mam jeszcze biurkową tylko słabszą i ta działa bez problemów, ale ona max wyciąga 1,5 A.

Xiaomi 20W wyciąga prawie 4,5A (wartość z Ampere) i się wyłącza. Trochę dużo pokazuje i wygląda na jakiś błąd. Na wszelki wypadek zamówiłem drugą ładowarkę, najwyżej dam komuś w rodzinie...