2anonimowy Posted March 31, 2021 Share Posted March 31, 2021 Cześć, mam problem z Xiaomi Mi Note 10 Lite (po aktualizacji do Android 11), telefon kupiłem początkiem sierpnia w jednym z salonów x-kom, od kilku tygodni borykam się z problemem w działaniu dotyku. Czasem muszę po kilka razy klikać w ikonę na pulpicie, żeby telefon zrozumiał, że chcę kliknąć, tak samo jest z pisaniem na klawiaturze, co któryś znak jestem w stanie wpisać bez problemu, a pozostałe wyglądają jakbym ich wcale nie dotknął. Problem jest też z uruchamianiem telefonu, czasem muszę 2-3 razy uruchamiać telefon, żeby przeszedł dalej niż logo Xiaomi, to staje się coraz bardziej uciążliwe. Dodam, że ekran nie jest pęknięty, a urządzenie jeszcze mi nigdy nie upadło. Czy ktoś z Państwa był w podobnej sytuacji? Co w takiej sytuacji mogę zrobić? Warto odnieść telefon na reklamację do sklepu? Pozdrawiam ~2anonimowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 1, 2021 Share Posted April 1, 2021 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Problem z .... to nie jest opis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2anonimowy Posted April 1, 2021 Author Share Posted April 1, 2021 1 godzinę temu, zoltan78 napisał: Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Problem z .... to nie jest opis. Dziękuję, problem udało mi się rozwiązać aktualizując ręcznie telefon do wersji v12.1.4. Proszę o usunięcie tematu. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 1, 2021 Share Posted April 1, 2021 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts