Virlo Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 Witam, W starszych modelach androida była opcja podłączenia modemu (huawei e3131) dongla usb do tableta/telefonu i korzystanie dzięki niemu z internetu (tym sposobem). Teraz w redmi 9a wydaje się to niewykonalne z poziomu interface'u. Modem po podłączeniu do telefonu startuje sygnalizując to miganiem na zielono i potem sygnalizując gotowość migając na niebiesko (wszystko poprawnie). Natomiat w telefonie nie ma żadnej informacji o podłączonym urządzeniu, a w zakładce "karty sim i sieci komórkowe" nie pojawia się ta karta z internetem w moim przypadku aero2. USB OTG Checker w telefonie wykrył poprawnie urządzenie (jako HUAWEI Mobile). Próbowałem połączyć się za pomocą apki "PPP", ale ona potrzebuje roota a ze względu na gwarancje nie chcę rootować. Jest jakaś aplikacja, czy może jakiś sposób, aby połączyć się z netem bez roota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 a nie lepiej kartę wstawić po prostu do telefonu, przecież to DualSIM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Virlo Posted March 29, 2021 Author Share Posted March 29, 2021 Oba sloty na nanosim a karta aero2 duża standardowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 duplikat zrób Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 Kartę można przyciąć, jak masz obawy samodzielnie to praktycznie każdy serwis GSM za 5 zł przytnie.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts