g-ryznar Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 (edited) Witam. Jestem zmuszony do wymiany całego ekranu w moim telefonie. Niestety, jak się okazuje cena zakupu w oficjalny sposób (ibuygou) nie wchodzi w rachubę, gdyż wiązałoby się to z kosztem 100$, co przy obecnym kursie daje jakieś 380zł. Znalazłem zdecydowanie korzystniejsze oferty na aliexpress (30-35$) i zastanawiam się, czy by nie skorzystać. Szczególnie zaciekawiła mnie ta: http://www.aliexpress.com/item/Best-Price-For-Xiaomi-2-2S-M2-M2s-Mi2-Mi2s-LCD-Display-Digitizer-frame-Replacement-M2/1999726564.html. W związku z tym moje pytanie. Kupował ktoś w ten sposób i mógłby polecić sprzedawcę, który na 100% ma oryginalne produkty w cenie ~30$? Edited May 23, 2015 by g-ryznar Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Nie otwiera mi aukcji. Po pierwsze - ibuygou to nie sposób oficjalny i nie jest to część oryginalna, o czym już się toczyła dyskusja w innym temacie. Oryginalny ekran w naszych szerokościach geograficznych możesz mieć tylko z rozbiórki oryginalnego telefonu. Na aliexpress czy na ibuygou masz tylko zamienniki - lepsze bądź gorsze. Jeśli ibuygou nie wchodzi w grę to szukasz na aliexpress ekranu z dobrymi opiniami i kupujesz - proste. Ja tak robiłem. Nigdy na tym źle mnie wyszedłem. Gdybym w swoim mi3 rozbił ekran to bym na 100% kupił na aliexpress od dobrego sprzedawcy. Teraz chodzą poniżej $50http://www.aliexpress.com/item/Original-LCD-Display-touch-Screen-Digitizer-FOR-Xiaomi-2-2S-M2-M2s-Mi2-Mi2s-xiao-mi/1453655548.html Od tego gościa brałem kiedyś wyświetlacz do Lenovo. Było szybko, tanio i bezproblemowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted May 23, 2015 Author Share Posted May 23, 2015 (edited) Dzięki baku1991, na pewno rozważę go. Edit: poprawiłem odnośnik. Edited May 23, 2015 by g-ryznar Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 (edited) Jeśli kupisz to od razu inwestuj w szkło hartowane. Nie licz na gorilla glass w zamienniku Edited May 23, 2015 by baku1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted May 23, 2015 Author Share Posted May 23, 2015 Folia powinna wystarczyć. A matryca, jak mocno odbiegała od oryginału w twoim wypadku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Nie otwiera mi aukcji. Po pierwsze - ibuygou to nie sposób oficjalny i nie jest to część oryginalna, o czym już się toczyła dyskusja w innym temacie. Oryginalny ekran w naszych szerokościach geograficznych możesz mieć tylko z rozbiórki oryginalnego telefonu. Na aliexpress czy na ibuygou masz tylko zamienniki - lepsze bądź gorsze. Jeśli ibuygou nie wchodzi w grę to szukasz na aliexpress ekranu z dobrymi opiniami i kupujesz - proste. Ja tak robiłem. Nigdy na tym źle mnie wyszedłem. Gdybym w swoim mi3 rozbił ekran to bym na 100% kupił na aliexpress od dobrego sprzedawcy. Teraz chodzą poniżej $50http://www.aliexpress.com/item/Original-LCD-Display-touch-Screen-Digitizer-FOR-Xiaomi-2-2S-M2-M2s-Mi2-Mi2s-xiao-mi/1453655548.html Od tego gościa brałem kiedyś wyświetlacz do Lenovo. Było szybko, tanio i bezproblemowo. Nie do końca. Teraz mam oryginały wyświetlaczy. Przynajmniej tak pisze dostawca. Do takiego np Mi3 można kupić 3 wersje ekranów: original, high quality i OEM. Ja mam original. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Folia powinna wystarczyć. A matryca, jak mocno odbiegała od oryginału w twoim wypadku? W ogóle takiej różnicy nie zauważałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted May 24, 2015 Author Share Posted May 24, 2015 Niestety Acid, ale, gdy cały telefon można kupić za ~700zł na allegro, to wydanie prawie 400zł na wyświetlacz słabo się kalkuluje. Jak bym sobie mógł pozwolić na ibuygou, raczej bym się nie zastanawiał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 Skąd masz to 400 zł?? Ja wymienię ci za 284 razem z przesyłką kurierem. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-ryznar Posted May 24, 2015 Author Share Posted May 24, 2015 Ibuygou 99$ po kursie 3,73 + przesyłka daje jakieś 400 zł. Zastanowię się Acid, twoja propozycja jest zdecydowanie lepsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Acid za wymiane dotyku w mi2s ile bierzesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazok Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Witam, pozwolę sobie odgrzebać temat - czy ktoś może mi polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawce kompletnego zestawu Wyświetlacz ramka digitizer dla mi2s (niestety Acid już nie ma). Na oryginał z gorilla glass pewnie nie ma co liczyć - ale może coś ktoś? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Tu widziałeś? http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=615 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Mam jedną sztukę i chyba oryginał bo folia fabryczna. Nie mam jak sprawdzić jego działania bez telefonu. Ważne by po wymianie sprawdzić działanie czujnika bo może się nie przyjąć i czujnik mimo kalibracji będzie zasłonięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 A co znaczy wersja OEM z ciekawości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 8 godzin temu, Sephriot napisał: A co znaczy wersja OEM z ciekawości? Tu wyjaśnienie na Wiki https://pl.wikipedia.org/wiki/Original_Equipment_Manufacturer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts