Kubiokadi Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Chciałbym zapytać czy konieczna jest wymiana i otwieranie telefonu xiao mi mi 9 lite używam sporadycznie gniazdo słuchawkowego praktycznie co dzień już od jakiegoś dłuższego czasu gniazdo nie działa prawidłowo powód może być dobrze znany. Od używania gniazda poprzez wkładanie i wyjmowanie końcówki mini jack jest widoczne w gnieździe wytarcie i z tego powodu poprzez korzystania ze słuchawek urządzenie no problem z utrzymaniem słuchawek w jednym trybie używa standardowego gniazda 3,5 mm bez dodatkowego mikrofonu a i tak pomimo tego urządzenie przełącza tryb słuchawek na słuchawki z mikrofonem podczas słuchania muzyki w odtwarzaczu raz gra głośniej i mocniej za chwilę po lekkim dotknięciu słuchawki poprzez luz w gnieździe przełącza na zwykłe słuchawki i gra ciszej i tak cały czas przerywa czy jest opcja jakieś porady bez wymiany gnizda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Jeśli jest uszkodzone gniazdo no to nie ma czarodziejskich sposobów na jego naprawę, oprócz wymiany na sprawne.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Dylewski Posted April 1, 2021 Share Posted April 1, 2021 Dnia 26.03.2021 o 09:29, Kubiokadi napisał: Chciałbym zapytać czy konieczna jest wymiana i otwieranie telefonu xiao mi mi 9 lite używam sporadycznie gniazdo słuchawkowego praktycznie co dzień już od jakiegoś dłuższego czasu gniazdo nie działa prawidłowo powód może być dobrze znany. Od używania gniazda poprzez wkładanie i wyjmowanie końcówki mini jack jest widoczne w gnieździe wytarcie i z tego powodu poprzez korzystania ze słuchawek urządzenie no problem z utrzymaniem słuchawek w jednym trybie używa standardowego gniazda 3,5 mm bez dodatkowego mikrofonu a i tak pomimo tego urządzenie przełącza tryb słuchawek na słuchawki z mikrofonem podczas słuchania muzyki w odtwarzaczu raz gra głośniej i mocniej za chwilę po lekkim dotknięciu słuchawki poprzez luz w gnieździe przełącza na zwykłe słuchawki i gra ciszej i tak cały czas przerywa czy jest opcja jakieś porady bez wymiany gnizda Niestety bez wymiany gniazda się nie obejdzie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubiokadi Posted April 10, 2021 Author Share Posted April 10, 2021 Dodam ze w zaleznosci od koncowki jeck tez , przyklad słuchawki nauszne firmy sony z jeck 3,5mm po podłączeniu do urządzenia strasznie przerywa lub wogole nie znajduje słuchawek dopiero po kilku prubach zadzialaja prawidlowo lecz na innym urzadzeniu niema takiej potrzeby sluchawki sprawne 100%. A z kolei inne sluchawki firmy philips douszne graja bez zarzutu w 100% bez przerywania , I zastanawiam sie gdzie jest problem. Takze podczas testu roznych złączy Aux z nowym nieuzywanym kablem aux proba byla negatywna , (rozlanczanie) Czy moze byc to wina systemu Lub jakiehos bledu z zainstalowanej app POWERAMP + Equalizer POWER AMPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 11, 2021 Share Posted April 11, 2021 Soft to raczej nie odpowiada za wytarte gniazdo, za luz w gnieździe...Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts