Jump to content

Mi-Robit Vacuum-Mop Essential - problem z wifi

Sedzik2310

Recommended Posts

Dzień dobry,

odkurzacz pierwszego dnia podłączyłem do aplikacji MiHome. Od samego początku aplikacja go nie wykrywała, musiałem dodawać go "ręcznie" poprzez wyszukanie go w sieciach Wi-Fi. Robot działał podłączony i widoczny (on-line) półtorej dnia. Po tym czasie wszedł w tryb offline. W żaden sposób nie mogłem go przywrócić do trybu on-line. W końcu usunąłem go z "mojego domu" i próbowałem dodać jeszcze raz. Tak jak wcześniej aplikacja nie wyszukuje odkurzacza a przy "ręcznym" dodawaniu nie ma odkurzacza w sieciach Wi-Fi. Próbowałem każdego rozwiązania, przywracania do ustawień fabrycznych, resetowania sieci odkurzacza, resetowania sieci głównej, skanowania lodu QR z instrukcji. Czy mogę coś zrobić jeszcze oprócz odesłania go do serwisu?

• 3 months later...

Mam identyczny problem, po 2 dniach robot przeszedł w tryb offline, i zero kontaktu, nie wysyła sieci wifi, padła chyba karta sieciowa czy jakiś moduł sieciowy, ktoś jeszcze miał taki problem, wysyłał na gwarancję jeśli tak to gdzie odesłać?

• 3 months later...
  • 2 months later...

Jakieś rozwiązania, zdziałaliście coś? Mam identyczny problem.

Edytuję, dla potomnych.

Udało się ponownie połączyć - wyłączyłem stację ładowania na noc, kolejnego dnia już bez problemu się połączył. Robiłem to na regionie Niemcy, choć wydaje mi się że akurat to bez znaczenia. Po prostu trzeba 'zresetować' stację ładowania. W każdym razie już działa.

Edited by daniel.wu