andziol1202 Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 Witam, mam problem, otóż gdy włączam gmaila, menadżer plików oraz przeglądarkę, załącza się aplikacja na chwilę po czym mnie wywala i dostaje komunikat jak na zdjęciu, tylko z różnym tytułem - msa przestaje działać, przeglądarka przestaje działać, itp. Ktoś wie co zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorbi Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 WitamNa telefonie żony podobna sytuacja.Ja mam Mi Mix 2S i u mnie wszystko ok.Jakaś zwalona aktualizacja ?Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub4pl Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 U mnie to samo - JAKAŚ AKTUALIZACJA WLECIAŁA podejrzewam, że ze sklepu play - i wszystko się wali - XIAOMI OGARNIJCIE SIĘ Link to comment Share on other sites More sharing options...
G0LEM420 Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 U mnie dzieje się tak samo, nie da się używać połowy aplikacji. Musiała być jakaś aktualizacja która namieszała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub4pl Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 Chyba nic nie poradzimy - jakbyście znaleźli jakieś oficjalne newsy od XIAOMI !!?? - to podeślijcie tutaj jak coś znajdę to też wstawię - pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorbi Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 Ja przeglądam aktualizacje, które były dzisiaj ściągane ale nic ciekawego tam nie znalazłemWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 37 minut temu, kub4pl napisał: XIAOMI OGARNIJCIE SIĘ To nie oni. Jakaś grubsza sprawa od g9gle. Android system web - odinstaluj aktualizacje. Reboot. Jak nie pomoze, z apkmirror najnowszą betę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub4pl Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 działa dzięki wielkie - ZWRACAM HONOR XIAOMI - to jednak google ;d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorbi Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 Puściło ale aktualizacja była dawno temu.Spasiba Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RebelDiamond Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 Hej jestem tu nowa i również mam ten problem powiecie krok po kroku co powinnam zrobić ? Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engini Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 U mnie to samo. Siedzę sobie normalnie i nagle losowe aplikacje jedna po drugiej zaczynają się wywalać Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanekSport Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 (edited) Podbijam. Mam to samo - nawet Keyboard for Xiaomi czy Menedżer plików padł... Wyczyszczenie pamięci podręcznej i danych użytkownika pomaga do momentu zamknięcia apki. Przy ponownym włączeniu zabawa zaczyna się od nowa... Edit: odinstalowanie aktualizacji aplikacji Android System WebView pomogło Edited March 23, 2021 by JanekSport Link to comment Share on other sites More sharing options...
RebelDiamond Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 U mnie niestety nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jlk Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 a jeśli nie mam pobranego android systemu weeb? nawet po wejściu w sklep google nie mam żadnych opcji przy tej apce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrien Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Też mam wyłączoną tą aplikacje i dalej mam problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cenarius Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 U mnie też się pojawiło włączyłem żeby pokazało o co chodzi o się nie pokazało do tej pory ale zauważyłem że póki co jednej aplikaci nie mogę włączyć bo ciągle mówi mi że przestaje działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jousette Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Ja to samo mam u siebie właśnie. Ta appka co piszecie Android system web w ogóle nie jest u mnie zainstalowana, a mam ciągle komunikaty ze jakaś inne appka się wyłącza. ... Co zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalmorag Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Trzeba wejść w sklep Play wpisać to Android System Webview i odinstalować aktualizację Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jousette Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 4 minuty temu, michalmorag napisał: Trzeba wejść w sklep Play wpisać to Android System Webview i odinstalować aktualizację Mi zaczęło działać jak po wejściu w sklep Play zainstalowałam nowa aktualizacje właśnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Aplikacje - Zarządzanie aplikacjami w telefonie - pokaż systemowe - Android System Webview. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiak303 Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 (edited) Dokładnie jak wyżej! Można ewentualnie do góry w pasku wyszukiwania wpisać i kliknąć wyszukaj i też znajdzie. Nawet jeśli przy wpisywaniu nic nie znajduje. Edited March 23, 2021 by Asiak303 Link to comment Share on other sites More sharing options...
doroy Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Znalazłam ta aplikacje przez google ale nie wiem jak odinstalować i czy wogole mam zainstalowana aktualizacje. Nie działa gmail, mi Community i wiele innych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix_tcz Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Pomogło ale jak zainstalowałem aplikacje właśnie. Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honorata Bochnia Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 12 minut temu, Jousette napisał: Mi zaczęło działać jak po wejściu w sklep Play zainstalowałam nowa aktualizacje właśnie. Wchodzę w sklep Play w ta a 5 minut temu, doroy napisał: Znalazłam ta aplikacje przez google ale nie wiem jak odinstalować i czy wogole mam zainstalowana aktualizacje. Nie działa gmail, mi Community i wiele innych. Mam dokładnie tak samo 18 minut temu, Jousette napisał: Mi zaczęło działać jak po wejściu w sklep Play zainstalowałam nowa aktualizacje właśnie. Wchodzę w sklep Play i co dalej weźcie napiszcie krok po kroku bo nie wszyscy odarniajaą temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deportivo88 Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Też miałem ten problem, że nie pojawiało mi się w ogóle Webview, nie mogłem go nigdzie znaleźć, aby usunąć aktualizację. W takim wypadku usunąłem aktualizację z Chrome, zrestartowałem system i wszystko działa, jak wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honorata Bochnia Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 31 minut temu, michalmorag napisał: Trzeba wejść w sklep Play wpisać to Android System Webview i odinstalować aktualizację Co mam zrobić jak nie mam opcji odinstaluj ani zainstaluj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ofnobi123 Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 (edited) U mnie zadziałało to : Ustawienia ->Zarządzaj aplikacjami -> Pokaż wszystkie aplikacje -> Android System Webview-> Włącz, poza tym rano wleciała aktualizacja do chrome. Edited March 23, 2021 by Ofnobi123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honorata Bochnia Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 5 minut temu, Deportivo88 napisał: Też miałem ten problem, że nie pojawiało mi się w ogóle Webview, nie mogłem go nigdzie znaleźć, aby usunąć aktualizację. W takim wypadku usunąłem aktualizację z Chrome, zrestartowałem system i wszystko działa, jak wcześniej. Mi w sklepie olej przeglądarka Chrome jest do zakualizowania. To tam czy gdzie indziej mam szukac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aaxxq Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 (edited) odwołuję to Edited March 23, 2021 by Aaxxq Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart31 Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 U mnie też nic z odinstalowaniem tego Webview nie pomogło, nie miałam nawet takiej opcji w swoim telefonie, ale TO zadziałało zaktualizowałam przeglądarkę Chrome w sklepie Play i na razie komunikat się nie pojawia Link to comment Share on other sites More sharing options...
doroy Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 1. Odinstalowałam aktualizacje gmaila 2. Włączyłam android system vebwiew 3. Zainstalowałam aktualizacje chroma Póki co działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirela Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 U mnie pomogło usunięcie aktualizacji Chrome. Już godzinę działa bez zarzutu. Wszystko się otwiera i nie pokazuje się durny komunikat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubu2424 Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 (edited) aktualizacja Android System Webview Pomogła dziala jak na razie Xiaomi redmi 8t Edited March 23, 2021 by Bubu2424 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin9709 Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 Note 8t również pomogła aktualizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 W chwili obecnej wiadomo że chodzi o Android system Webview. Niestety, nie jest to "samodzielna" usługa tylko dość powiązana. Komu nie działa niech próbuje: odinstalować, zainstalować, zaktualizować, usunąć aktualizacje, wgrać wersję beta(apkmirror). W sklepiku jest już aktualizacja i chyba pomaga. W telefonie można ją odszukać w aplikacje - zarządzanie aplikacjami - 3kropki prawoGóra i pokazać wszystkie/systemowe. Problem nie dotyczy tylko Xiaomi, jest globalny. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts