preston2009 Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 Mi wskoczyły dwie aktualizacje OTA po kolei. Najpierw z poprawkami bezpieczeństwa na styczeń 2022 r., następnie po restarcie wersja 13.0.3.0. Z nowych rzeczy nie wspomnianych to w pasku powiadomień pojawia się zielona ikona aparatu jeśli jest włączony. Natomiast podczas korzystania z aplikacji Aparat widoczna jest zielona kropka w lewym górnym rogu. System wydaje się szybszy choć szajs od Google (Telefon i Wiadomości) nadal przewija się z małą płynnością. Z wad zauważyłem, że pomimo włączonego trybu ciemnego aplikacje nie systemowe nadal są jasne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrayan Posted April 8, 2022 Share Posted April 8, 2022 (edited) W najnowszym miu zauważam pewien problem. Mam pod jednym klawiszem pod ekranem ustawione po przytrzymaniu zamknięcie aplikacji gdy zamknie jest chwilowe jakby zawieszenie, pusty ekran. gdy wyłączę animacje nie ma tego. Korzystam z tego a wyłączenie animacji w takim fonie to jak cofnąć się to smartów o 10 lat sprawdził by ktoś, czy może to tylko u mnie takie cuś. Lub czy może jest opcja wyłączenia animacji dla poszczególnych aplikacji. Mam też apki które miały motyw ciemny a teraz już brak ciemnego 😕 Ponadto widzę już kilka błędów, wejście do tapet lub motywów wywala do ustawień powrotnie. Edited April 8, 2022 by xrayan Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 Używam gestów ale postanowiłem sprawdzić. Faktycznie, po przytrzymaniu przycisku spersonalizowanego do zamykania aplikacji robi się zawiecha. U mnie wyświetla pustą tapetę ekranu głównego przez... 10 sekund. Dodam jeszcze że wersja MIUI to 13.0.3 GlobalWysłane z Poco F3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrayan Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 Dzięki za sprawdzenie. Dokładnie tą wersję mam. Pisze stabilna nooo, sprawdzone to słabo. Nawet wchodząc w ust w motywy też mnie za pierwszym razem wyrzuca powrotnie. Swoją drogą komunikacja poprzez wysyłanie opinii w xiaomach to odpisują coś? Bo nigdy jeszcze nie pisałem. Najchętniej bym wrócił do 12... Ale jak pomyślę o całym wipe i ust wsio od nowa to głowa mnie już boli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 Kilka razy pisałem przez tę aplikację Opinie ale nic nigdy nie odpisali. Może czytają...Mnie wkurza to, że gesty działają tylko z systemowym launcherem.MIUI to już nie ten sam system co kiedyś, wciąż jakieś bugi. Na moim poprzednim telefonie MI9T przez ostatnie pół roku używałem Custom romów i były stabilniejsze, z mniejszą ilością błędów niż oryginalny MIUI...Wysłane z Poco F3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrayan Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 (edited) A jak wygląda sprawa z wgraniem czegoś innego? Czy ten poradnik tyczy się wgrania xiaomi eu? https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-poco-f3-redmi-k40/ No i w opcjach programisty jest opcja odblokowanie OEM , odblokowanie bootloadera. Czy to o ten bootloader chodzi? Edited April 10, 2022 by xrayan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 Tak o ten bootloader, a potem miunlock żeby Xiaomi dało zgodę.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 Odblokowałem bootloader i okazuje się, że nie można dodać karty do Google Pay bo "to urządzenie jest zrootowane lub zmodyfikowane w inny sposób". A roota nie mam 😕 Da się to jakoś obejść? Ewentualnie czy na MIUI Polska działają płatności zbliżeniowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 3 godziny temu, wojted napisał: Da się to jakoś obejść? Root i moduł SafetyNet Fix. Odblokowałeś bootloader, więc nie wiem, czemu jesteś zaskoczony faktem, że płatności nie przechodzą. 3 godziny temu, wojted napisał: Ewentualnie czy na MIUI Polska działają płatności zbliżeniowe? Działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 Jestem zaskoczony bo na MI9T z odblokowanym bootloaderem bez roota nigdy nie miałem takiego problemu. Ani na MIUI Global ani na MIUI Polska. Tyle, że tam był Android 11 więc może coś się w 12 zmieniło. Albo model telefonu miał na to wpływ. Nie wiem, w sumie to nie ważne. Biorę się za walkę z tym tematem i tyle.Wysłane z mojego M2012K11AC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrayan Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 A ja zapytam czy można wrócić do wcześniejszej wersji miui? 12.5. Szukałem ale słabo mi to poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 Można, miflashem wgrywasz taki rom (global) który ci pasuje, a potem jak chcesz miuipolska no to też wybierasz taki który pasuje i wgrywasz według poradników na forum.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
d4rk Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 17 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał: Root i moduł SafetyNet Fix. Odblokowałeś bootloader, więc nie wiem, czemu jesteś zaskoczony faktem, że płatności nie przechodzą. Działają. Mi też dzisiaj przestało działać Google Pay. Telefon używam od miesiąca i wszystko było OK. Dzisiaj komunikat że GPay przestało działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 Masz nasz ROM (sądząc po przyciskach nawigacyjnych). Jeśli masz włączone opcje programisty, to je wyłącz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d4rk Posted April 17, 2022 Share Posted April 17, 2022 W dniu 14.04.2022 o 18:35, Kacper Skrzypek napisał: Masz nasz ROM (sądząc po przyciskach nawigacyjnych). Jeśli masz włączone opcje programisty, to je wyłącz. Tak dokładnie wasz ROM. Rzeczywiście wyłączenie opcji programistycznych pomogło. Cały czas miałem je włączone i było ok. No ale nic, ważne że działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frantik Posted April 19, 2022 Share Posted April 19, 2022 Z moich obserwacji coś zmieniło się w wyglądzie powiadomień na belce. Tekst ma mniejszy kontrast i nieco zmniejszono ikonę apki. Zmienił się też kolor pasków postepu i niektórych przycisków - z niebieskiego na bladozielony 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 19, 2022 Author Share Posted April 19, 2022 Z moich obserwacji coś zmieniło się w wyglądzie powiadomień na belce. Tekst ma mniejszy kontrast i nieco zmniejszono ikonę apki. Zmienił się też kolor pasków postepu i niektórych przycisków - z niebieskiego na bladozielony W wersji najnowszej wersji Poco Launcher, który jest zaimplementowany w najnowszym ROMie styl powiadomień przestawia się ze MIUI na Android. Wystarczy przestawić to z powrotem na styl MIUI i wszystko będzie jak wcześniej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikejkruuul Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 (edited) Witam, mam aktualizację miui polska do 13.0.5.0, ale po kliknięciu pobierz aplikacja się zacina i ja wywala, co zrobić w takiej sytuacji? Edit, Poradziłem sobie, zaaktualizowałem przez fastboot Edited April 20, 2022 by pikejkruuul Rozwiązanie problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 Jest do pobrania najnowsza wersja EEA. U mnie poszło bezproblemowo. https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/alioth/stable%20beta/V13.0.4.0.SKHEUXM/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted April 22, 2022 Share Posted April 22, 2022 (edited) U mnie właśnie weszła ta aktualizacja. Region Polska. Jest aktualizacja zabezpieczeń z lutego 2022r. Edited April 22, 2022 by marciniozo Link to comment Share on other sites More sharing options...
janisz Posted May 7, 2022 Share Posted May 7, 2022 (edited) Czy cos z tą aktualką jest nie tak?? Miałem powiadomienie o niej 2 dni temu, ale nie pobierałem, bo miałem niski poziom baterii. Dziś chciałem zainstalować, a aktualki NIE MA... ?? Ktoś?.. Coś?.. Edit. Już OK - samo weszło wczoraj... Jak na razie problemów i zastrzeżeń nie widzę. Edited May 10, 2022 by janisz Aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 21, 2022 Author Share Posted May 21, 2022 POCO F3 - EEA Stable ROM MIUI V13.0.6.0.SKHEUXM OTA https://bigota.d.miui.com/V13.0.6.0.SKHEUXM/miui-blockota-alioth_eea_global-v13.0.4.0.skheuxm-v13.0.6.0.skheuxm-8f5dddc919-12.0.zip Recovery https://bigota.d.miui.com/V13.0.6.0.SKHEUXM/miui_ALIOTHEEAGlobal_V13.0.6.0.SKHEUXM_c393876947_12.0.zip 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/alioth/stable%20beta/V13.0.6.0.SKHEUXM/Poszło bezproblemowo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 U mnie też bez problemu. Pakiet bezpieczeństwa 2022.04.01. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 Nie tylko pakiet bezpieczeństwa na 13.0.4 żadne urządzenie laptopy iPad telefony nie widziały sieci przy hot spocie ustawionym na pasmo 5GHz pisałem do supportu i chyba to coś dało bo na paśmie 5 GHz na 13.0.6 wszystko śmigaWysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 12, 2022 Author Share Posted July 12, 2022 POCO F3 - EEA Stable ROM MIUI V13.0.7.0.SKHEUXM OTA https://bigota.d.miui.com/V13.0.7.0.SKHEUXM/miui-blockota-alioth_eea_global-V13.0.6.0.SKHEUXM-V13.0.7.0.SKHEUXM-508aaa636f-12.0.zip Recovery https://bigota.d.miui.com/V13.0.7.0.SKHEUXM/miui_ALIOTHEEAGlobal_V13.0.7.0.SKHEUXM_0bb6fa8e96_12.0.zip /poprawiłem linki/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted July 12, 2022 Share Posted July 12, 2022 Wycofali albo źle podałeś linkiWysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 12, 2022 Author Share Posted July 12, 2022 11 minut temu, carlos81kk napisał: Wycofali albo źle podałeś linki Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Ech... źle podałem, juz poprawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted July 12, 2022 Share Posted July 12, 2022 Beta do testów wewnętrznych...Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted July 12, 2022 Share Posted July 12, 2022 Pewnie tylko poprawka zabezpieczeń i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted July 14, 2022 Share Posted July 14, 2022 Pakiet zabezpieczeń z czerwca. Nowy styl centrum kontroli i na stałe powiadomienie o włączonym NFC. Zauważyłem również brak pisku przy włączanym Dolby Atmos na niskiej głośności. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikejkruuul Posted July 14, 2022 Share Posted July 14, 2022 Taki styl centrum kontroli i powiadomienie na stałe o włączonym NFC występuje u mnie w wersji 13.0.6 którą posiadam około miesiąca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 7 godzin temu, pikejkruuul napisał: Taki styl centrum kontroli i powiadomienie na stałe o włączonym NFC występuje u mnie w wersji 13.0.6 którą posiadam około miesiąca. Bo masz pewnie wersję SKHCNXM Xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 Taki styl centrum kontroli i powiadomienie na stałe o włączonym NFC występuje u mnie w wersji 13.0.6 którą posiadam około miesiąca.Na EEA, SKHEUXM nie było tego w wersji 13.0.6. Wątek dotyczy global stable, a nie xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted July 17, 2022 Share Posted July 17, 2022 Na Europę soft ma też zmienione to. Na wcześniejszym przewijanie w dół było upierdliwe tu jest to dobra poprawka.Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts