radex324 Posted March 17, 2021 Share Posted March 17, 2021 (edited) Witam, chciałem pokazać jak odblokować telefon po wgraniu złego romu(np. miui do redmi note 8 wgrane zamiast do 8T). Objawy: Telefon ciągle się restartuje, nie można wejść w fastboot, recovery itp, telefon jest niewykrywalny przez komputer(w całkowitym ucegleniu - mój przypadek) Działania: (Możliwość zastosowania tej metody na innych telefonach wystarczy pobrać stock rom danego modelu i znaleźć plik z załącznika dopasowany do swojego telefonu.(poprawna nazwa dla modelu jest w pobranym romie ) 1. Pobieramy stock rom z strony STOCK ROM (możliwe że miui polska też zadziała) Pobieramy program QFIL 2.7.480 QFIL program instalujemy. Pobieramy program xiaomi flash xiaomi flash i instalujemy sterowniki. Pobieramy plik z załącznika. 2. Wariant 1. Rozcinamy kabel usb i wyciągamy żyłę czarną-masę i zieloną, podłączamy telefon do komputera i zwieramy te przewody aż telefon zostanie wykryty(menadżer urządzeń-screen) aby włączyć tryb EDL Wariant 2. lub otwieramy telefon podgrzewając go i ściągając tylną klapkę przykładowy filmik: Youtube-Otwieranie redmi note 8T, odkręcamy śrubki z górnej części koło aparatu i podłączamy telefon do komputera i zwieramy na 2s dwa pady na laminacie.(pokazane na zdjęciu). W razie jakby był brak reakcji trzeba odłączyć na chwilę baterię( ja tak musiałem zrobić) i powtórzyć krok 2. 3. Teraz telefon powinien być widoczny w menadżer urządzeń pod nazwą "HS-USB QDLoader 9008" 4. Uruchamiamy program QFIL i zaznaczamy 1-"Flat Build", 2- wybieramy plik z załącznika, 3- wklejamy adres z folderem romu i wybieramy 2 pliki, 4- wybieramy nasz telefon(port com widoczny w menadżer urządzeń) i na koniec 5- download i czekamy. Po wgraniu-5-15 minut naciskamy przyciski + - POWER przez ponad 10s aż telefon się zrestartuje i gotowe urządzenie zostało naprawione. Jeżeli jest w złym dziale to proszę o przeniesienie. Mam nadzieje że pomoże to komuś bo ja dzisiaj ponad 8h szukałem odpowiedzi. prog_emmc_firehose_Sm6125_ddr.zip Edited March 21, 2021 by radex324 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts