radex324 Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy więcej osób ma problemy z WIFI na telefonach xiaomi( redmi note 8T) wersja MIUI polska stabilna 12.0.2.(miui polska zainstalowane ok. pół roku temu) Mam 2 takie telefony i na obu ciągle rozłącza z wifi, wyniki speedtest potrafią spadać do 1-5mb/s i po chwili powraca pełna prędkość internetu. Kiedy będzie to poprawione? Szukając w google więcej osób ma takie problemy. Wersja global nie miała takich problemów. Macie jakieś pomocne rady? Wyłączanie 5G nie pomaga. Ps. kilka raportów było generowanych i wysyłanych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Na początek spróbuj w ustawieniach WiFi wyłączyć Asystenta Wi-Fi Link to comment Share on other sites More sharing options...
radex324 Posted March 16, 2021 Author Share Posted March 16, 2021 Jest wyłączony, reset telefonu do ust. Fabrycznych też był robiony, ustawienia sieciowe były resetowane,router juz daje tylko 2.4ghz aby nie bylo 2.4 i 5 na jednym SSID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Na innym routerze było sprawdzane?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
radex324 Posted March 16, 2021 Author Share Posted March 16, 2021 Tak na 2 routerach, laptopy i komputery, inne smartfony samsung nie mają problemów, smart tv wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Nie masz czasami sąsiadów z routerami? Jak rozłącza, to może pasma zapchane. Mam w rodzinie Redmi Note 8t i nie mam takich problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radex324 Posted March 17, 2021 Author Share Posted March 17, 2021 (edited) Jest kilku sąsiadów ale sieci nie jest dużo , problem jest również z wifi w pracy gdzie jest tylko 1 sieć zakładowa(brak innych sieci w pobliżu). Tutaj wyniki pomiarów prędkości, test na sieci 5G, telefon nr.1(bardziej problematyczny) tel.2 też ma takie objawy ale rzadko. Serwery te same, miejsce pomiaru te samo, czas ten sam, wersja miui ta sama. Po próbie ponownej instalacji aby na czysto wszystko zrobić, miga ekran, fastboot wlącza się na 1s i dalej mig, fastboot nie wykrywa telefonu. Jakiś ratunek? Edited March 17, 2021 by radex324 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted March 17, 2021 Share Posted March 17, 2021 Długo trzymaj vol- oraz włącznik. Po wibracji puść głośność.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
radex324 Posted March 17, 2021 Author Share Posted March 17, 2021 Po kilku godzinach poszukiwań udało się przywrócić system(wgrywanie przez EDL Flash), za parę dni napiszę czy problem z wifi nadal występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 17, 2021 Share Posted March 17, 2021 2 godziny temu, radex324 napisał: problem z wifi nadal występuje. Wyłącz bluetooth i sprawdź czy problem wystepuje. Gdzieś tam czytałem, że niektóre telefony głupieją, gdy mają włączone wifi i bluetooth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radex324 Posted March 19, 2021 Author Share Posted March 19, 2021 Po ponownej instalacji miui problem występuje o wiele rzadziej. Zobaczymy co będzie po aktualizacji do andka 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 Ten sam problem miała moja żona w swoim 8T. Ostatnia aktualizacja ( nie pamiętam jaka tam jest ) rozwiązała problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts