Kilrok Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 Kupiłem rodzicom Mi Box, aby mogli oglądać mszę na żywo z ich parafii, ale niestety zaraz po włączeniu transmisji pojawiają się pasy jak na zdjęciu. Problem pojawia się nie tylko na ich Mi Boxie, ale również na moim. W tym samym czasie transmisja odpalona na telewizorze z Android Tv działa poprawnie. Inne programy, videoklipy itd. działają normalnie. Próbowałem resetu, ale problem nie zniknął. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
langolier Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 Czasem mam coś takiego na YT (tylko określone kanały). Zwykle pomaga zmniejszenie rozdzielczości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kilrok Posted March 12, 2021 Author Share Posted March 12, 2021 Tak. Problem jest na YT. Kiedyś próbując znaleźć rozwiązanie bawiłem się rozdzielczością i na najniższej 240 p poszło. Po jakimś czasie jednak nawet na tej rozdzielczości pojawiły się pasy. Przypomnę, że problem jest wtedy kiedy transmisja jest na żywo. Nie zauważyłem tego na innych kanałach Jakiś pomysł co to może być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
langolier Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 Tak, u mnie też w transmisjach na żywo... nie zwróciłem dotąd na to uwagi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted March 13, 2021 Share Posted March 13, 2021 A spróbuj innych apek do yt https://github.com/yuliskov/SmartYouTubeTV/releases/tag/6.17.728 https://github.com/yuliskov/SmartTubeNext/releases/tag/10.84 Albo przez Kodi z wtyczką do yt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kilrok Posted March 13, 2021 Author Share Posted March 13, 2021 Dzięki za wszystkie sugestie, ale to wydają się być rozwiązania dla trochę bardziej zaawansowanych użytkowników. Miałem nadzieję, że może da się zastosować jakieś konkretne ustawienia, które rozwiążą problem. Ciekawi mnie także, czy jest to wada, która kwalifikuje się do jakiejś naprawy w ramach gwarancji czy do poprawienia w kolejnej aktualizacji Androida. Link to comment Share on other sites More sharing options...
langolier Posted March 13, 2021 Share Posted March 13, 2021 skoro tylko na YT i tylko na transmisjach live, to trudno się doczepić do samego urządzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kilrok Posted March 13, 2021 Author Share Posted March 13, 2021 Ale ten sam Android i YT zainstalowany oryginalnie w telewizorze nie ma tego problemu, więc może jest jednak pole do poprawy w samym urządzeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
langolier Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 pewnie w wersji Androida na boxa coś majstrują... ja mam jeszcze tak, że dosłownie 1 sekundę jest ok. potem są te pasy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kilrok Posted March 14, 2021 Author Share Posted March 14, 2021 Tak. Przez sekundę działa. Przy każdej zmianie rozdzielczości też działa sekundę i wtedy wyskakują. Dziś akurat udało się obejrzeć rodzicom bez pasów więc zupełnie nie wiadomo od czego to zależy. Myślałem przez chwilę, że może od słabego internetu, ale testowałem na różnych i to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszmariusz Posted April 14, 2021 Share Posted April 14, 2021 U mnie jest OK kiedy zmieniłem: Ustawienia urządzenia, Ekran, Rozdzielczość ekranu i tam wyłączyłem opcję: Automatycznie przełącz na zalecaną rozdzielczość telewizora. Na razie działa tak jak ma być, nie ma pasów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kilrok Posted April 14, 2021 Author Share Posted April 14, 2021 Wielkie dzięki. Nie pamietam czy próbowałem tego rozwiązania. Przetestuję tak szybko jak tylko będę mógł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marian56 Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 Man 3 te przystawki i we wszystkich występuje ten problem pasów w transmisji na żywa na YT w innych przystawkach nie ma tego problemu ustawiania z automatycznym dostosowaniem rozdzielczości nic nie daje . Problem powstał w wyniku poprzedniej aktualizacji ostatnia aktualizacja też nic nie pomogła. Coś spieprzyli i nie kwapią się z naprawą ostanie wyprzedaże poniżej 200 zeta chyba są potwierdzeniem że chyba to olali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kop.erek9 Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 Potwierdzam ten problem. Mam nadzieje, że coś wreszcie z tym zrobią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paraglobularna Posted August 11, 2021 Share Posted August 11, 2021 Przed aktualizacja na andku 8 nie wyskakiwaly mi zadne pasy, niestety mimo rocznej walki z tym aby nie instalować tej popieprzonej aktualizacji uległam, aktualizacja wymusiła się sama !!! Po aktualizacji do andka 9 mam takie pasy jak Wy i w ogole pare przypadłości dodatkowych czego na poprzednim androidzie nie było. Miałam idealne urządzenie a po aktualizacji zrobil sie syf. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts