PSoft Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 Witam, nie jest to moje pierwsze urządzenie w którym wgrywam polskie Miui, problem polega na tym że przy próbie odblokowania bootloadera podłączam telefon w trybie fastboot i PC go nie wykrywa. Nie chodzi o to że sterowniki nie są zainstalowane tylko o fizyczny brak połączenia, system nie wydaje żadnego dźwięku w momencie podłączenia telefonu w trybie fastboot. Ma ktoś jakiś pomysł na to. Telefon jest w werscji CN, 12.0.22.0.RKBCNXM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 Sprawdź inne porty USB w komputerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSoft Posted March 2, 2021 Author Share Posted March 2, 2021 Sprawdziłem nawet na innym laptopie, to samo Może to być spowodowane niskim stanem baterii, podczas próby połączenia miałem 38% ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 Poziom naładowania w tym wypadku nie ma znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 Sprawdź/oczyść gniazdo w telefonie.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSoft Posted March 2, 2021 Author Share Posted March 2, 2021 (edited) To jest nowiutki telefon dopiero wyciągnięty z pudełka także mowy o zabrudzeniu slotu nie ma, poza tym w każdym innym przypadku połączenie działa, ADB czy np. storage Edited March 2, 2021 by PSoft Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zib666 Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 Mam to samo przy Note 9. System Win 10 widzi go jak jest podłączony w trybie debugowania, można przesyłać pliki itp. Problem jest gdy podłączam go w trybie fastboot. Ale w menedżerze urządzeń zauważyłem, że nie rozpoznaje go prawidłowo. Wgrywałem wszelkie dostępne sterowniki. Także ręcznie (wybierając nowy sprzęt z listy i podając info z pliku .inf). Nic nie pomaga. Zrobiłem to samo w laptopie, ale od razu przy podłączeniu pokazał mi, że nie nie zainstalował interfejsu ADB. Doinstalowałem więc z pliku i oba systemy (w lapku Win7) mówią, że sterowniki zostały prawidłowo zainstalowane, ale jest problem z ich użyciem, kod 10. Jak na razie nie mam więcej pomysłów. Kabel, gniazda itp nie wchodzą w grę. Wszystko jest nówka, sprawdzone, wysokiej jakości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSoft Posted March 2, 2021 Author Share Posted March 2, 2021 To nie jest ten sam objaw, u mnie nie widzi w ogóle w trybie fastboot jakiegokolwiek urządzenia, nie wydaje nawet dźwięku w momencie wpinania telefonu do PC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 Zmień kabel na inny, podłącz telefon, w menedżerze urządzeń wyszukaj nowe urządzenia, może akurat coś ruszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zib666 Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 Zobacz w trakcie podłączenia w menedżerze urządzeń. Bo reakcji po podłączeniu u mnie także żadnej nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSoft Posted March 2, 2021 Author Share Posted March 2, 2021 Problemem był kabelek od huawei (niby 5A konkretny oryginalny kabelek a jednak...), aż mi się nie chce wierzyć. Temat można zamknąć, dziękuję wszystkim Link to comment Share on other sites More sharing options...
motedus Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 (edited) U mnie też nie widzie telefonu w trybie fastboot w konsoli ADB. Po podłączeniu urządzenia widać go w menedżerze urządzeń. Wygląda to jak na załączonych screenach. Co mogę jeszcze zrobić ? Telefon ma wgraną MIUI 12: 21.3.17. Kabel USB oryginalny. Sytuacja powtarza się na laptopie jak i na komputerze z Windows 10 Edited March 24, 2021 by motedus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 20 godzin temu, motedus napisał: U mnie też nie widzie telefonu w trybie fastboot w konsoli ADB. Po podłączeniu urządzenia widać go w menedżerze urządzeń. Wygląda to jak na załączonych screenach. Co mogę jeszcze zrobić ? Telefon ma wgraną MIUI 12: 21.3.17. Kabel USB oryginalny. Sytuacja powtarza się na laptopie jak i na komputerze z Windows 10 Też tak miałem na orginalnym kablu, zmieniłem na inny jaki miałem w domu i od razu złapało Link to comment Share on other sites More sharing options...
motedus Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 7 minut temu, Bico napisał: Też tak miałem na orginalnym kablu, zmieniłem na inny jaki miałem w domu i od razu złapało Niestety zmiana na dwa inne kabelki nie pomogła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szabla Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Zaktualizój urządzenie Android sterownikami ADB i pójdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
motedus Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Przed chwilą, Szabla napisał: Zaktualizój urządzenie Android sterownikami ADB i pójdzie Jakimiś sterownikami sterownikami znalezionymi w internecie starałem się to robić jednak nie jestem pewny czy to były właściwe. Jesteś w stanie podać link do najlepszych ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szabla Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 @motedus zobacz: https://miuipolska.pl/forum/topic/54464-błąd-podczas-instalacji-wersji-rozwojowej-xiaomieu-make_f2fsexe/?do=findComment&comment=595018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
motedus Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 (edited) 1 godzinę temu, Szabla napisał: To pomogło, dziękuję Edited March 24, 2021 by motedus Link to comment Share on other sites More sharing options...
NophoNophoo Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Dnia 24.03.2021 o 13:41, Szabla napisał: dał byś jakiś link do tych sterowników lub jak zaktualizować urządzenie android sterownikami ADB? mam taki problem że telefon normalnie jest wykrywany przez komputer ale kiedy wejdzie w tryb fastboot to kompletnie go nie wykrywa i jedynie w menagerze urządzeń wykrywa jako nie znane urządzenie android bez żadnych sterowników Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Ten pierwszy z listy. A najpewniej to zainstaluj Miflash i sterowniki bezpośrednio z niego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrtur Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Akurat wczoraj na dwóch kompach miałem ten sam problem. Oprócz tego co poprzednicy podpowiedzieli bez problemu u mnie zadziałało to: Fix ADB/Fastboot Device Not Detected on Windows ! (Fastboot Waiting For Any Device) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts