matek93110 Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 Ostatnio zauważyłem, że po chwili pracy wyłącza się główna szczotka, słychać że cichnie i po szybkim podniesieniu odkurzacza podczas pracy widać, że się nie obraca. Chodzi o szczotkę z aliexpres, tylko dziwne jest to, że 4 msc pracował z nią i działało bez problemów. Mam tez wałek który wcześniej też śmigał bez problemów a teraz również wyłącza go. Na drugiej szczotce starej oryginalnej z zestawu nie ma tego problemu - pracuje cały czas. Szczotki czyściłem, myłem, usuwałem brud spod tego uchwytu co się obraca, kręcą się tak samo lekko jak oryginał... wydaje mi się że ta z ali ma ciut dłuższe włosie o 1mm bo głośniej ją zawsze słychać było i dużo lepiej zbierała. Czy może się coś dziać z silnikiem szczotki że szczotka stawia większy opór a silnik się psuje i już jakiś lekki opór odłącza szczotkę ? Miał ktoś podobną sytuację ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blimer Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Hej, Xiaomi mi vacuum mop pro. Mam podobny problem. Szczotka wyłącza się przez co odkurzacz gorzej zbiera paprochy. Ma problem na oryginale i na zamienniku. Udało ci się rozwiązać problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted January 31, 2022 Share Posted January 31, 2022 Mi zaczęła terkotać jak wjechał w długi dywan i się zaplątał. Rozebrałem, ale zębatki wyglądają ok. Też się czasem wyłączała, ale przeszło. Peacuje głośniej ale działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisGogo Posted May 30, 2022 Share Posted May 30, 2022 mam ten sam problem, wymieniłem silnik i nic to samo. Pracuje kilka minut i się zatrzymuje. Szczotka wymieniona na oryginalną, filtr nowy i nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisGogo Posted June 2, 2022 Share Posted June 2, 2022 Dnia 30.05.2022 o 16:35, MisGogo napisał: mam ten sam problem, wymieniłem silnik i nic to samo. Pracuje kilka minut i się zatrzymuje. Szczotka wymieniona na oryginalną, filtr nowy i nic. problem rozwiązany, w zamienniku szczotki są za długie włosy, szczotka obraca się za ciężko i po chwili się zatrzymuje. Mała korekta nożyczkami i działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts