sejfit Posted May 25, 2021 Share Posted May 25, 2021 Cóż jak widać reset do fabrycznych nie zmienił zupełnie nic.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 25, 2021 Share Posted May 25, 2021 Niestety ja tego nie potwierdzę, u mnie jest odczuwalna poprawa co do baterii po przywróceniu ustawień fabrycznych. Na razie mam tydzień czasu na obserwacje, tyle muszę odczekać aby otrzymać zgodę na odblokowanie bootloadera. Wtedy podejmę decyzje co dalej. Wgrywać xiaomi.eu czy pozostać na oryginalnym. Decyzji jeszcze nie pojąłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted May 25, 2021 Share Posted May 25, 2021 No a u mnie jak widać, zaraz naładuje telefon do pełna, zanim wrócę do domu i posiedzę trochę będę musiał wieczorem ładować żeby mieć na rano baterie.Swoją drogą orientuje się coś o co chodzi z interfejsem? Przed aktualizacją mogłem mieć 3 rzędy ikon na stronie plus pogodę i pasek Googla, teraz na pasek nie ma miejsca.Poza tym na belce dolnej mogłem po instalacji wstawić 6 ikon koło siebie aż nagle wywaliło mi i 6 ikonę i belkę googla z pod zegara. I oczywiście nie ma możliwości przywrócenia tego tak jak było Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaja Posted May 29, 2021 Share Posted May 29, 2021 Czekamu na M11. Czy na oficjalnej wersji EU jest możliwe ustawienie niezależnych dzwonków dla każdej karty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 29, 2021 Share Posted May 29, 2021 @Czaja tak, możesz ustawić osobne dzwonki dla każdej karty, jak i każdego kontaktu czy grup kontaktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted May 30, 2021 Share Posted May 30, 2021 U mnie sot dziś 4.25h mam jeszcze 17% bat. Głównie na LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Artorius Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 Dnia 29.05.2021 o 17:37, zoltan78 napisał: @Czaja tak, możesz ustawić osobne dzwonki dla każdej karty, jak i każdego kontaktu czy grup kontaktów. Dzwonki dla każdego kontaktu - ok. To wiem. Ale czy da się ustawić dźwięk sms dla każdego kontaktu ? Inny oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 Da się. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted June 2, 2021 Share Posted June 2, 2021 ROM najnowszy 12.5.1Ma ktoś podobny problem ze spotyfi że znikają opcje sterowania?Oczywiście po restarcie przechodzi na jakiś czas a potem znowu pojawia się bez możliwości sterowania.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiuu21 Posted June 2, 2021 Share Posted June 2, 2021 2 godziny temu, sejfit napisał: ROM najnowszy 12.5.1 Ma ktoś podobny problem ze spotyfi że znikają opcje sterowania? Oczywiście po restarcie przechodzi na jakiś czas a potem znowu pojawia się bez możliwości sterowania. Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka U mnie wszystko działa. Sprawdź w "inne powiadomienia" czy wszystko zaznaczone oraz w "powiadomieniach. Wyłącz także ograniczenie baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piqpoq Posted June 2, 2021 Share Posted June 2, 2021 Mam tak samo. Wyrzucam to powiadomienie i zaraz wraca. Sterowania brak. Akurat robiłem hard reset i na świeżo jest tak samo Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted June 3, 2021 Share Posted June 3, 2021 @Misiuu21 to nic nie daje, niestety. Po restarcie telefonu jest przy pierwszym uruchomieniu dobrze i sterowanie jest, kolejne odpalenie sterownie sterowania nie ma, jest tylko opcja dodania do ulubionych Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted June 3, 2021 Share Posted June 3, 2021 Mam to samo, znika mi sterowanieWysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzyK Mi Posted June 5, 2021 Share Posted June 5, 2021 U mnie te pojawiające się multimedialne powiadomienia są z aplikacji Google. Czasem z Chrome.Mimo że już stronę przestałem przeglądać, zamknąłem ją w kartach. A co gorsza na 12.5.1, przy każdym restarcie jakiś męski głos asystent mówi że nie zrozumiał komendy bla bla... I to tylko mówi zawszę w momencie jak z czarnego boot screena pojawia się pulpit. Trwa to około 2 sekund od pojawienia się pulpitu.Mniej uciążliwe jest to że nie ubija wszystkich procesów aplikacji które są w tle. Trzeba kilka razy wejść i aż wszystko ubije.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 25, 2021 Share Posted June 25, 2021 W dniu dzisiejszym pojawiła się aktualizacja MIUI 12.5 V12.5.2.0 RKBEUXM [Mi Pilot Release]. W liście zmian jest tylko informacja o aktualizacji zabezpieczeń z maja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted June 25, 2021 Share Posted June 25, 2021 No to nie cuda w tej aktualizacji. Mi się już kilka razy zdarzyło, że ekran przestał reagować na dotyk i odżył gdy wyłączyłem ekran i włączyłem. Raz też na 12.5.1.0 na nagranym filmie miałem artefakty (zielone tło i jakieś glicze graficzne) a raz podczas nagrywania zrobił się cały biały ekran i na żaden guzik nie reagował telefon. Na szczęście zareagował na długie przytrzymanie guzika zasilania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted June 28, 2021 Share Posted June 28, 2021 Odnoszę wrażenie że na nowej aktualizacji lepiej trzyma na baterii. U mnie sot 4h z nawigacją i na LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 28, 2021 Share Posted June 28, 2021 Aktualizacja 12.5.2.0 EEA jest już oficjalne do pobrania. Mi 11 – EEA Stable V12.5.2.0.RKBEUXM Recovery ROM OTA from 12.5.1.0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crystal84 Posted June 28, 2021 Share Posted June 28, 2021 Zrobiłem aktualizacje z 12.5.1 do 12.5.2 i coś się stało ze Spotify. Powiadomienie mimo, że usuniemy to po wyłączeniu i włączeniu ekranu od razu powraca, a jak usuniemy to zostaję nam wielka przestrzeń... Deinstalacja aplikacji nic nie pomaga. Ktoś to może potwierdzić?Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted June 28, 2021 Share Posted June 28, 2021 @crystal84 niestety potwierdzam, u mnie jest dokładnie ta sama sytuacja.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 28, 2021 Share Posted June 28, 2021 Spróbujcie aktualizować Powiadomienia, podobno pomaga https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-notifications/miui-notifications-1-1-4-15-release/miui-notifications-1-1-4-15-android-apk-download/download/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crystal84 Posted June 28, 2021 Share Posted June 28, 2021 Spróbujcie aktualizować Powiadomienia, podobno pomaga https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-notifications/miui-notifications-1-1-4-15-release/miui-notifications-1-1-4-15-android-apk-download/download/Działa. Dzięki wielkie Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted June 28, 2021 Share Posted June 28, 2021 W tej aktualizacji dorzucili na chama tiktoka czy mi sie zainstalował przy okazji skakania po regionach?;/ wchodzę w aktualizacje google Play i miałem aktualizacje tiktoka, którego nigdy nie instalowałem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 28, 2021 Share Posted June 28, 2021 1 godzinę temu, stereo0 napisał: W tej aktualizacji dorzucili na chama tiktoka czy mi sie zainstalował przy okazji skakania po regionach?;/ wchodzę w aktualizacje google Play i miałem aktualizacje tiktoka, którego nigdy nie instalowałem... Ta druga opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 28, 2021 Author Share Posted June 28, 2021 W tej aktualizacji dorzucili na chama tiktoka czy mi sie zainstalował przy okazji skakania po regionach?;/ wchodzę w aktualizacje google Play i miałem aktualizacje tiktoka, którego nigdy nie instalowałem...Właśnie dlatego zachodzę w głowę po jaką cholere skaczecie po regionach, jak kilka postów wyżej jest link do ROMu OTA i Recovery. Bez żadnej kombinacji można go sobie ręcznie wgrać bez znany regionu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted June 29, 2021 Share Posted June 29, 2021 Jeszcze nie było link i mnie korciło. Już żałuję, że aktualizowalem na Twitterze straciłem 120hz a mam z jakieś 30hz, a dotyk jeszcze nigdy tak źle nie działał (nie łapie gestów, przy przewijaniu też czasem głupieje i albo nie reaguje albo uruchamia wszystko). Spróbuję potem jeszcze raz wgrać paczkę. Wgrywałem jak zwykle z tego dużego pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 29, 2021 Share Posted June 29, 2021 @stereo0Widocznie masz sytuację opisaną w tym artykule Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted June 29, 2021 Share Posted June 29, 2021 @zoltan78 czytałem go, ale wcześniej miałem sporadycznie, że ekran jakby w ogóle nie reagował i musiałem go zgasić i zaświecić a teraz właśnie jest kropka w kropkę jak na filmiku i w artykule typowy dzień z Xiaomi. Przez tyle lat się przyzwyczaiłem xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 29, 2021 Share Posted June 29, 2021 Niestety nie potwierdzę czy to wina aktualizacji. Obecnie używam romu xiaomi.eu w wersji tygodniowej. Tu takich problemów nie ma. Najgorsze w tym jest to, iż kolejna aktualizacja będzie pewnie za dobry miesiąc. Chyba, że faktycznie Xiaomi weźmie sobie to za priorytet. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzyK Mi Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 To co zostać na 12.5.1 i nie aktualizować do 12.5.2.Aby uniknąć błędów systemu?I spokojnie czekać na 12.5.3 ?Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 @KrzyK Mi wiesz ja np nie mam za dużo problemów z tą aktualizacją, więc ciężko stwierdzić, bo znając życie kolejna aktualizacja będzie miała kolejne bugi i tak będzie chyba już zawsze Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 U mnie po update do 12.5.2 nie działają płatności zbliżeniowe. Wyświetla się google pey zamiar płacić kartą mobilna że Santander a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 U mnie jak by co problemów nie mam ani jak place rewolutem, ani mBankiemWysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 6, 2021 Share Posted July 6, 2021 U mnie również zero NOWYCH problemów na ostatnim wydaniu. Pojawiła się wersja 12.5.3 >>> https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/venus/stable/V12.5.3.0.RKBEUXM/ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 14, 2021 Author Share Posted July 14, 2021 Mi 11 - EEA Stable ROM MIUI V12.5.3.0.RKBEUXM Recoveryhttps://bigota.d.miui.com/V12.5.3.0.RKBEUXM/miui_VENUSEEAGlobal_V12.5.3.0.RKBEUX M_09e1ddad85_11.0.zip Fastboothttps://bigota.d.miui.com/V12.5.3.0.RKBEUXM/venus_eea_global_images_V12.5.3.0.RK BEUXM_20210531.0000.00_11.0_eea_16645ffdd1.tgz 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts