Jump to content

Mi 11 - Official Stable ROM

pkonrad

Recommended Posts

• 3 months later...
  • 5 months later...

Panowie. Mam 13.0.8.0 i Probuje zaktualizowac do 14. probuje przezWybierz paczkę aktualizacji. i wrzucilem kilka wersji i za kazdym razem jakis bład i nie aktualizuje. Mam wersjre SKBEUXM i takie sciagałem tyle ze 14.xx. Podpowiedzcie jak bez odblokowywania bootloadera to zrobić?

20 minut temu, Robgie napisał(a):

Mam 13.0.8.0

Moze spróbuj najpierw do 13.0.9 potem dopiero 14.0.2. Aczkolwiek jak telefon wypadł z obiegu to bez odblokowania bl może być problem. Ostatnio coraz częściej blokują możliwość instalacji z ręcznie pobranych romów 

Napisz jaki błąd, bo stwierdzenie "za każdym razem jakiś..." nic nie wnosi. To jest oficjalna aktualizacja, więc musi dać się zaktualizować i na pewno nie jest do tego potrzebne odblokowanie bootloadera, wręcz narazi Cię to tylko na kilka dodatkowych problemów.

jest albo 

nie można flashować tej stabilnej pamięci rom

albo

nie mozna zweryfikowac pakietu instlacyjnego instlacja przez USB.
albo
Nie można flashowac tej pamięci ROM
To drugie to chyba wtedy jak probuje inna wersje niz mam zainstalowana ale to pierwsze nie wiem.

Edited by Robgie

Cóż...dziwna sprawa, ale... Nie sądziłem, że może dotyczyć starszych telefonów, jednak ostatnie działania chińczyków mające na celu utrudnienie użytkownikom życia mogły dotknąć również Ciebie i model telefonu, który posiadasz. A o co chodzi...otóż zauważyłem u siebie na Xiaomi 14 już dwukrotnie taką sytuację z aktualizacją romu. Oczywiście mówię o oficjalnym romie chińskim, mam nadal zablokowany BL. Wychodzi nowa wersja romu, chińczyk wrzuca ją na serwer, aktualizator nie widzi tej aktualizacji, więc ja ją sciągam samodzielnie, wrzucam na telefon i tak jak ty to zrobiłeś wskazuję updaterowi rom do aktualizacji. Po kilku sekundach weryfikacji otrzymuję komunikat, że nie można zaktualizować tego romu, bo moje konto nie ma uprawnień do tego celu, a rom jest tylko do wewnętrznych testów. No spoko, tylko ten rom leży u mnie na telefonie kilka następnych dni, po czym robię dokładnie to samo, czyli aktualizuje go ręcznie (updater nadal twierdzi, że nie ma nowszej wersji) i po weryfikacji rozpoczyna się proces aktualizacji. Czary ? Nie, po prostu mimo, że chcesz go zaktualizować ręcznie, to chińczyk decyduje finalnie czy i kiedy można to zrobić. Wcale mi się to nie podoba, ale co można zrobić ? Jeśli czekanie kolejnych kilka dni nie wchodzi w rachubę, lub nie przyniesie żadnego efektu, to po prostu wgraj nowy rom MiFlashem. Ta metoda powinna działać zawsze, gdy posiadasz oficjalny odpowiedni dla twojego modelu telefonu rom.

Czyli w wersji frastboot jesli dopsauje wersje do takiej jakś aposiadam powinno miflash pojsc? Probowalem tak i napisal mi że nie moze tego uzyc bo BL zablokowany. Fakt wiecej prob wykonywalem w normalnym trybie , wiec sprobuje z innymi wersjami flashy. dzieki za info , zapisalem sie na bottloader ale chcialbym miec zablokowanego finalnie a i czekac tez musze wiec poprobuje. nie moge znalezc servera gdzie sie sciaga w miare szybko i niestety troche to tez trwa.

42 minuty temu, Robgie napisał(a):

napisal mi że nie moze tego uzyc bo BL zablokowany. 

Jak zablokowany to niczego w trybie fastboot nie wgrasz. Jak odblokujesz i wgrasz tą samą linie to możesz zablokować. W trakcie wgrywania lub później 

czyli na tą chwilę jedyna droga to odblokować wgrać co się chce i ewentualnie zablokować?

Nie ma problemów z ponownym zablokowaniem itp? robilem to na mi9lite i bez problemu ale tu gdzies sie spotkalem z inromacja zeby nie blokowac bo sie ucegli? aktualne to czy dotyczylo wczesniejszysch wersji?

1 minutę temu, Robgie napisał(a):

czyli na tą chwilę jedyna droga to odblokować

Uceglenie aktualne jak masz chińską wersję telefonu i wgrasz rom globalny. Jak wgrywasz globalna na globala to blokuje się bez problemu.

4 minuty temu, Robgie napisał(a):

czyli na tą chwilę jedyna droga to odblokować wgrać co się chce i ewentualnie zablokować?

Nie ma problemów z ponownym zablokowaniem itp? robilem to na mi9lite i bez problemu ale tu gdzies sie spotkalem z inromacja zeby nie blokowac bo sie ucegli? aktualne to czy dotyczylo wczesniejszysch wersji?

kolego - zasada jest tu bardzo prosta blokować bootloader można tylko na oryginalnym systemie dla danego modelu i jego pochodzenia - czyli z globalnej dystrybucji możemy zablokować jak mamy wrzuconego globala i analogicznie z wersja CN - wrzucamy oryginalny system i możemy blokować ...

1 minutę temu, FromWP napisał(a):

Uceglenie aktualne jak masz chińską wersję telefonu i wgrasz rom globalny. Jak wgrywasz globalna na globala to blokuje się bez problemu.

pisaliśmy w tym samym czasie ... dokładnie o to chodzi 🙃

• 3 months later...

mam nadzieję że ktoś Ci tu da info - ja u znajomego wrzucałem niedawno najnowsza stabilną na mi 11 ale to wersja Xiaomi eu ... ta stabilna poszła jako update na ostatnią wrześniowa betę ... i jest wszystko luks ... czekamy teraz już na hyperos ...

• Like 1

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
5 godzin temu, Uri0550 napisał(a):

Nowa aktualizacja z zabezpieczeniami z lipcac42bc0670e6f3904f37abf62e53d7d37.jpg

Wysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka

A u mnie zatrzymał się na 14.0.7 i nie znajduje żadnej nowej aktualizacji nawet jak zmieniam regiony. Przy ręcznym wgraniu wyskakuje komunikat że nie można wgrać Romu. Jakieś porady ? Z góry dzięki.

Edited by rad_pst

• 4 weeks later...
W dniu 16.08.2024 o 06:53, Kacper Skrzypek napisał(a):

W aktualizatorze wybierz pobieranie najnowszej aktualizacji. Pobierze 14.0.7. Gdy pobierze, musisz szybko podmienić paczkę, która będzie w folderze downloaded_rom, na tę z HyperOS (zachowując starą nazwę).

Jaką paczkę mam pobrać żeby dało się zaktualizować w ten sposób?