anemusek Posted July 2, 2022 Share Posted July 2, 2022 (edited) U mnie tylko wrócił problem z Youtubem i HBO (teraz Max) i odświeżaniem 120Hz - za nic nie da się wymusić i zawsze zbija jak w którejś 12-tce. do 60 Hz. Przewijanie wygląda fatalnie ;/ Co ciekawe Mi Video robi to samo. Próbowałem wyłączyć ulepszacze ale nie działa. Reszta z tych co używam (bo wiadomo, ze każdy używa innych funkcji i coś innego wyłapie) to wszystko ok. Nawet bateria działa jakby lepiej ale to może być efekt zmiany Gmaila na Outlooka. Edited July 2, 2022 by anemusek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted July 5, 2022 Share Posted July 5, 2022 Przyszła aktualizacja bezpieczeństwa z lipca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted July 5, 2022 Share Posted July 5, 2022 4 godziny temu, Osama napisał: Przyszła aktualizacja bezpieczeństwa z lipca. Jaki region? Eea czy global bo na screenie ledwo co widać 😀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted July 5, 2022 Share Posted July 5, 2022 Jaki region? Eea czy global bo na screenie ledwo co widać 13.0.7.0 (SKBEUXM)Ragion mam ustawiony na Szwajcarie i chyba zapisywałem się do pilota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 5, 2022 Share Posted July 5, 2022 Od tak nagle bez żadnej aktualizacji, nic kompletnie nagle po kilku miesiącach mogę wyszukać tekst xd zamiast więcej wiecej są normalnie wyszukiwarki. Medżik jakby to Jaś Fasola powiedział xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek.012 Posted July 7, 2022 Share Posted July 7, 2022 Macie już 13.0.7 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted July 7, 2022 Share Posted July 7, 2022 2 godziny temu, Bartek.012 napisał: Macie już 13.0.7 ? Ja nie mam:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted July 8, 2022 Share Posted July 8, 2022 Pojawiła się Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzyK Mi Posted July 8, 2022 Share Posted July 8, 2022 Coś poprawia, naprawia?Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 9, 2022 Share Posted July 9, 2022 To ma 42mb więc niewiele wnosi wartości dodanej. W każdym razie wszystkie znaki na niebie mówią, że powoli zeganam się z Xiaomi chociaż zostawię sobie Mi 11 jako służbowy z racji dobrego aparatu. Interfejs dalej po restarcie robi się duży mimo, że suwak ustawiony jest na najmniejszym. Spacja pisząc ten post też ma dwuklik momentami(albo kropka), ale to albo telefon, albo gboard. Jak już będę miła nowy telefon to sprawdzę ostatni raz czysta instalacje softu. Jestem teraz na wakacjach i najbardziej doskwiera bateria. Około 3 razy ładuje telefon, ale używam go też do nagrywania kilku krótkich filmików. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted July 9, 2022 Share Posted July 9, 2022 Coś poprawia, naprawia?Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu TapatalkaPisałem wyżej że to łatka zabezpieczeń, nic poza tym. Spacja pisząc ten post też ma dwuklik momentami(albo kropka), ale to albo telefon, albo gboard.Ja używam SwiftKey więc to wina raczej telefonu. Przy okazji zauważyłem nowy problem. Sklep play przestaje działać i ciągle pokazuje brak połączenia z internetem, pamięć cache wyczyszczona, konto google usunięte i dodane, aktualizacja odinstalowana i zainstalowana, po tym wszystkim restart, a mimo to na drugi dzień sklep play już nie działa, restart telefonu pomaga na jeden dzień albo w ogóle. Coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą telefonu, nawet program do montażu wideo nagle zaczął mi pokazywać jakiś błąd kodeku i nie mogę nawet przyciąć sobie wideo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 9, 2022 Share Posted July 9, 2022 Zawsze używałem do takiej szybkiej edycji i filmików dla rodziny GoPro quick. Od jakiegoś czasu nie da się używać. To znaczy da, działa, szybko i w ogóle, ale często w przejściach wywala artefakty jak przy uszkodzonej grafice w kompie więc efekt finalny to kaszana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktorzyna Posted July 10, 2022 Share Posted July 10, 2022 Wygląda na to, że sposobem na wasze problemy jest downgrade do MIUI 12.5.9. Siedzę na nim od grudnia jednocześnie czytając złe opinie o MIUI 13. Zero wspomnianych tu problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted July 10, 2022 Share Posted July 10, 2022 A ja mam najnowszą wersję 13.0.7 i też nie mam żadnych opisywanych błędówWysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
anemusek Posted July 10, 2022 Share Posted July 10, 2022 (edited) Właśnie zaktualizowałem do 13.0.7 z poprawkami z lipca. Coś się Xiaomi pomerdało czy co? Gdzie uświęcona tradycja? No skandal by co miesiąc aktualizowali roczny telefon 😜 Mam nadzieję, że to tak na dłużej zrozumieli, ze o ile duże aktualizacje funkcji i wersji systemu trzeba dopracować to poprawki bezpieczeństwa aktualne to element wymagany jak się chce sprzedawać drożej smartfony. Edited July 10, 2022 by anemusek Link to comment Share on other sites More sharing options...
piqpoq Posted July 11, 2022 Share Posted July 11, 2022 13.0.8 miuipolska jest od kwietnia i nic nie ruszyło do przodu. Chyba nie ma się co cieszyć przedwcześnie. Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted July 11, 2022 Share Posted July 11, 2022 (edited) 2 godziny temu, piqpoq napisał: 13.0.8 miuipolska jest od kwietnia i nic nie ruszyło do przodu. Chyba nie ma się co cieszyć przedwcześnie. Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Miuipolska(China) to nie to samo co global😛 my na aktualizacje na globalu czekaliśmy od marca i wyszła w czerwcu zresztą jak na Xiaomi to i tak szybko x D Edited July 11, 2022 by Bico 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 11, 2022 Share Posted July 11, 2022 (edited) W dniu 10.07.2022 o 10:14, Wiktorzyna napisał: Wygląda na to, że sposobem na wasze problemy jest downgrade do MIUI 12.5.9. Siedzę na nim od grudnia jednocześnie czytając złe opinie o MIUI 13. Zero wspomnianych tu problemów. Placebo. Sposobem na problemy jest zwyczajnie czysta instalacja Posiadam najnowsze EEA postawione od zera i nie mam żadnego z wymienionych problemów. Edited July 11, 2022 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktorzyna Posted July 17, 2022 Share Posted July 17, 2022 Placebo. Sposobem na problemy jest zwyczajnie czysta instalacja Posiadam najnowsze EEA postawione od zera i nie mam żadnego z wymienionych problemów.Od zera masz na myśli ustawienia fabryczne zaraz po aktualizacji czy wgranie przez MiFlash? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 17, 2022 Share Posted July 17, 2022 2 godziny temu, Wiktorzyna napisał: Od zera masz na myśli ustawienia fabryczne zaraz po aktualizacji czy wgranie przez MiFlash? Ja wrzuciłem przez MiFlash, ponieważ wracałem z EU. Myślę, że zwyczajnie przywrócenie ustawień fabrycznych raczej pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Coś nie mam szczęścia do tego telefonu... Kilka dni temu się obudziłem, ale telefon już nie 😅 Nic się nie świeci, jedynie przy podłączeniu do komputera jest rozpoznawane jako urządzenie Qualcomm. Z tego co widzę to jest w jakimś trybie EDL. Podejrzewam że mógł sobie pobrać w nocy tą aktualizacje i w trakcie instalacji się zawiesić, przez co przerwało ją i stąd ten błąd. Mogę to jakoś samemu naprawić nie odsyłając na gwarancję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 @MatixYo Niestety samemu tego nie zrobisz. Potrzebujesz kogoś, kto ma autoryzowane konto Xiaomi. Szczerze mówiąc to nie wiem czy serwis Ci to ogarnie. Kiedyś miałem taka sytuacje i d*pa blada. Dopiero po zgłoszeniu tego na grupie na telegramie odezwał się do mnie magik z Xiaomi i ogarnął temat zdalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 38 minut temu, adamski.ab napisał: @MatixYo Niestety samemu tego nie zrobisz. Potrzebujesz kogoś, kto ma autoryzowane konto Xiaomi. Szczerze mówiąc to nie wiem czy serwis Ci to ogarnie. Kiedyś miałem taka sytuacje i d*pa blada. Dopiero po zgłoszeniu tego na grupie na telegramie odezwał się do mnie magik z Xiaomi i ogarnął temat zdalnie. Serwis powinien bo nie zmieniałem oprogramowania ani nic, po prostu sam z siebie padł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Zadzwoń do serwisu i sprawdź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 28, 2022 Share Posted July 28, 2022 W dniu 26.07.2022 o 20:45, adamski.ab napisał: Zadzwoń do serwisu i sprawdź. Nie ma, że nie ogarnie. Mają temat załatwić w ramach gwarancji i tyle, lmao 😜 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 28, 2022 Share Posted July 28, 2022 10 minut temu, Antyhaker napisał: Nie ma, że nie ogarnie. Mają temat załatwić w ramach gwarancji i tyle, lmao 😜 Tak jak załatwili to u mnie. Jeśli chodzi o flag w trybie EDL to nie będzie takie proste. Z chęcią dowiem się jak ta sprawa się skończyła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 29, 2022 Share Posted July 29, 2022 23 godziny temu, adamski.ab napisał: Tak jak załatwili to u mnie. Jeśli chodzi o flag w trybie EDL to nie będzie takie proste. Z chęcią dowiem się jak ta sprawa się skończyła. Cyrk, a nie serwis autoryzowany 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 30, 2022 Share Posted July 30, 2022 Dwa tygodnie temu przesiadłem się na inny sprzęt i jestem mega zadowolony. Chciałbym teraz używać mi 11 jako służbowy. Ma ktoś link do romów .img eea bo chciałem przez miflash wgrać na czysto bo u m nie żadne ustawienia fabryczne tego złomu nie naprawiały. W tutorialu na forum link do romów nie działa. Obecnie mam eea 13.0.7. Mogę ewentualnie niższy numerek wgrać bazujący na androidzie 12? Ze 3 lata z mi flash nie korzystałem. Ostatni raz był mi potrzebny jak miuipolska na Mi 8 używałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 30, 2022 Share Posted July 30, 2022 Twoje urządzenie to Venus?Tu masz romy EU, w innej sekcji są też Mi.https://xiaomirom.com/en/rom/mi-11-venus-europe-fastboot-recovery-rom/Do miflasha potrzebujesz romu pod fastboot . Miflashem możesz instalować dowolny rom, nawet ten co wyszedł jako pierwszy na dane urządzenie.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crystal84 Posted July 30, 2022 Share Posted July 30, 2022 Od jakiegoś czasu mam problem z powiadomieniami. Jak dostaję np powiadomienie z messengera i jestem w trakcie robienia czegoś (np pisania) to dostaję zawieszki, zamyka klawiaturę i nic nie można zrobić, jak powiadomienie zniknie to już można normalnie działać. Działam na gestach. Ma ktoś z Was taki problem? Soft to najnowszy EEA mi 11.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted August 1, 2022 Share Posted August 1, 2022 W dniu 28.07.2022 o 23:41, adamski.ab napisał: Tak jak załatwili to u mnie. Jeśli chodzi o flag w trybie EDL to nie będzie takie proste. Z chęcią dowiem się jak ta sprawa się skończyła. Wymienili płytę główną Wcześniej też odsyłałem i wymienili jak przestało działać ładowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anemusek Posted August 4, 2022 Share Posted August 4, 2022 Nie wiem czy to apka aparatu czy co ale wydaje mi się, ze w trybie nocnym są większe refleksy niż kiedyś, a bez niego zdjęcia są słabsze. Ktoś to zauważył czy ja przekombinowałem z ustawieniami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted August 11, 2022 Share Posted August 11, 2022 (edited) Zdegradowalem mi 11 jako służbowy i dziś gdy tacie ogarnialem problem z pilotem do mi boxa zauważyłem pewną ciekawostkę. Pierwszy raz takie coś miałem. Wszedłem w bluetooth i tam pod nazwą urządzenia miałem przycisk do aktualizacji modułu bluetooth. Myślałem, że to się w raz systemem aktualizuje. Nie ja myślałem, że tego na telefonie się nie aktualizuje. Zaskoczyło mnie to. Zrobiłem aktualizacje po której musiałem kliknąć w ponowne uruchomienie modułu bluetooth. Edited August 11, 2022 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ar22rb Posted August 12, 2022 Share Posted August 12, 2022 U mnie tego nie ma. Jaki nowy telefon kupiłeś? Bo mam podobny dylemat. M11 wydaje się już porzucone przez producenta. Mam prywatnie Mi11 i służbowo one+6t, czas przeskoczyć wyżej. Nie mogę nic wybrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 13, 2022 Share Posted August 13, 2022 (edited) W dniu 11.08.2022 o 23:47, stereo0 napisał: Zdegradowalem mi 11 jako służbowy i dziś gdy tacie ogarnialem problem z pilotem do mi boxa zauważyłem pewną ciekawostkę. Pierwszy raz takie coś miałem. Wszedłem w bluetooth i tam pod nazwą urządzenia miałem przycisk do aktualizacji modułu bluetooth. Myślałem, że to się w raz systemem aktualizuje. Nie ja myślałem, że tego na telefonie się nie aktualizuje. Zaskoczyło mnie to. Zrobiłem aktualizacje po której musiałem kliknąć w ponowne uruchomienie modułu bluetooth. Też to przypadkiem zauważyłem, ale jakoś tydzień przed Tobą. Z tym, że nie wiem kiedy realnie się to pojawiło - soft najnowszy. EDIT. Widzę, że kolejne osoby uciekają z Mi11 - dramat co to Xiaomi wyprawia. Edited August 13, 2022 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts