Bar.Tek Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 No też u mnie nic się nie dzieje chociaż to mi zawsze działało bez smyrania jak u niektórych. Czyli nie da się teraz xd A i dziś rano zrestartował mi się telefon i uruchomił z ogromnymi ikonkami. Musiałem znów z XS zmienić na S i wrócić na XS by zatrybilo w rozmiarze interfejsu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 Oby xiaomi nie chciało opracować miui14 bo byłoby jeszcze gorzej Nie idzie im to najlepiej. A przecież miui13 to tylko aktualizacja miui12,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 7 godzin temu, sejfit napisał: Czy da się gdzieś włączyć tryb ciemny dla innych aplikacji? Nie. Xiaomi wpadło na genialny pomysł, aby zarządzać tym wszystkim online. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 Taki mały offtop, ale dzisiaj mi pad 5 dostał 12 i MIUI 13, które jedyne co wynosi to nowa belkę na dole, możliwość odpalenia 2 pływających okien na raz i koniec.Więc szumne zapowiedź też spełzły na niczym jak przypadku telefonów.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 22, 2022 Share Posted February 22, 2022 Mi 11 – Global Stable V13.0.1.0.SKBMIXM Recovery ROM OTA z 12.5.8.0.SKBMIXM *Mi Pilot release. Changelog: [System] Stable MIUI based on Android 12 Updated Android Security Patch to January 2022. Increased system security. [Lock screen] Fix: Home screen froze when the screen turned on and off rapidly Fix: Ui items overlapped after switching resolution Fix: Wallpaper Carousel buttons didn't always work Fix: Ui elements overlapped in Control center and Notification shade Fix: The back button went gray in some cases Fix: Lock screen wallpaper was replaced with Home screen wallpaper in some cases [Status bar, Notification shade] Fix: Smart refresh rate [Settings] Fix: Crashes occurred when the default map was selected [More features and improvements] New: Apps can be opened as floating windows directly from the sidebar Optimization: Enhanced accessibility support for Phone, Clock, and Weather Optimization: Mind map nodes are more convenient and intuitive now [Attention] This update is a limited release for Mi Pilot testers. Don't forget to back up all important items before upgrading. The update process might take longer than usual. Expect overheating and other performance issues after you update - it might take some time for your device to adapt to the new version. Remember that some third-party apps aren't yet compatible with Android 12 and you might not be able to use them normally. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted February 22, 2022 Share Posted February 22, 2022 Ja mam jeszcze taki błąd na tym miui 13, że gdy używam telefon np. przeglądarka, wiadomości tekstowe to się nie ładuje praktycznie tylko podtrzymuje stan naładowania. Zupełnie jakby to go już przegrzewalo. Mówię teraz o ładowarce z qc 3.0 bo na tej z telefonu jeszcze nie zwróciłem na to uwagi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted February 22, 2022 Share Posted February 22, 2022 Ja mam jeszcze taki błąd na tym miui 13, że gdy używam telefon np. przeglądarka, wiadomości tekstowe to się nie ładuje praktycznie tylko podtrzymuje stan naładowania. Zupełnie jakby to go już przegrzewalo. Mówię teraz o ładowarce z qc 3.0 bo na tej z telefonu jeszcze nie zwróciłem na to uwagiMoże wina kabla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 MIUI-V13.0.4.0.SKBEUXM is being rolled out for Mi 11. Recovery ROM OTA z 13.0.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 MIUI-V13.0.4.0.SKBEUXM is being rolled out for Mi 11 [Mi Pilot Release] Recovery ROM OTA z 13.0.1 A dodali faktycznie coś z tego co jest napisane, czy tylko nadal jest napisane a nie ma ani tapet ani wigetów?Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 @sejfitTapety są są, lecz trzeba zmienić region na Szwajcarię. Widgetów nie znalazłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crystal84 Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Nie mogę zrobić ręcznej aktualizacji z 13.0.1 plikiem ota i recovery, pokazuję komunikat nieprawidłowa ścieżka. Mam czekać aż się pojawi czy można to obejść?Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Jak nieprawidłowa ścieżka, to przenosisz do głównego katalogu w pamięci wewnętrznej i stamtąd puszczasz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ar22rb Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 A jak to zaktualizować z pliku teraz? Nie mam takiej opcji jak wcześniej. Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
crystal84 Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Jak nieprawidłowa ścieżka, to przenosisz do głównego katalogu w pamięci wewnętrznej i stamtąd puszczasz.Faktycznie działa ale nie jestem pilotem i nie mogę teraz. Zrobiłem rejestrację na pilota i zobaczymy. Dzięki!Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ar22rb Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Jak teraz zrobić ręczna aktualizacje? W Miui 13 nie mam takiej opcji. Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Faktycznie działa ale nie jestem pilotem i nie mogę teraz. Zrobiłem rejestrację na pilota i zobaczymy. Dzięki!Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu TapatalkaGdzie to zrobiłeś? Podeślesz link, bo szukałem i nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 @Osama @ar22rb Po wejściu w aktualizator należy 10 razy kliknąć logo MIUI. Pojawi się informacja o odblokowaniu dodatkowych opcji. Wtedy należy kliknąć trzy kropki i wybrać opcję instalację z pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ar22rb Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Dziękuję. Zadziałało. Jednak nie mogę tego zainstalować bo nie jestem w programie. Poczekam.Sprawdzał może ktoś już czy poprawili Android auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crystal84 Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Gdzie to zrobiłeś? Podeślesz link, bo szukałem i nie mogę znaleźć. https://sg.m.beehive.miui.com/hm1g5J9F4wLbtz5Vsboj2w/mobile/homeWysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 https://sg.m.beehive.miui.com/hm1g5J9F4wLbtz5Vsboj2w/mobile/homeWysłane z mojego M2011K2G przy użyciu TapatalkaSuper, dzięki, zapisałem się.A tak w ogóle to zauważyliście zmianę w czasie działania na jednym ładowaniu? Mnie po aktualizacji na MIUI13 miło zaskoczył dłuższy czas działania, wcześniej między 14 a 15 miałem w okolicach 60-65%, gdzie napisałem tylko kilka wiadomości i wykonałem jedna lub dwie krótkie rozmowy, a teraz w tych godzinach mam około 75%. Wcześniej od 5:30 do okolic 8 godziny miałem 88-90% a teraz mam 95%. Telefonu zawsze używam tak samo, takze to raczej nie zbieg okoliczności, tylko poprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ar22rb Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Po zapisaniu się długo trzeba czekać na przyjęcie do tego szanownego grona testerów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Nie ma reguły. Nie dostaniesz żadnej informacji o przyjęciu do grupy. Po prostu będziesz mógł wgrać ROM dla Pilot Tester group. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 (edited) Jakby ktoś z pilotów sprawdził czy na MIUI-V13.0.4.0.SKBEUXM działa wreszcie normalnie android auto to bym się cieszył z takiej informacji. Edit. Odpisali mi sami, że naprawione. Zobaczymy. Dostałem ota i zaktualizowałem. Jak zwykle rozmiar interfejsu się powiększył po aktualizacji i z XS musiałem zmienić znów na XS by zaskoczyło Edited February 25, 2022 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 Faktycznie na Szwajcarii aktualizacja była, ale nadal nic się nie zmieniło. Nowych super tapet nie ma widgetów też nie.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 @sejfitTapety są w aplikacji motywy po zmianie regionu na Szwajcarię. Screenrecorder-2022-02-25-13-12-33-377.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sejfit Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 Pliki nie da się ściągnąć, a u mnie pewnie nie zadziała bo jak zmieniam region to muszę na nowo ustawić tapetę na Polsce, bo tapeta ambient screenu się ustawia zawsze jakaś inna niż ta co mam.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotlet Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 18 godzin temu, stereo0 napisał: Jakby ktoś z pilotów sprawdził czy na MIUI-V13.0.4.0.SKBEUXM działa wreszcie normalnie android auto to bym się cieszył z takiej informacji. Edit. Odpisali mi sami, że naprawione. Zobaczymy. Dostałem ota i zaktualizowałem. Jak zwykle rozmiar interfejsu się powiększył po aktualizacji i z XS musiałem zmienić znów na XS by zaskoczyło Działa Android Auto na MIUI-V13.0.4.0.SKBEUXM 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzyK Mi Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 Czy stracę gwarancję instalując miui 13? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzyK Mi Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 Czy stracę gwarancję instalując miui 13?Nie.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 Teraz, KrzyK Mi napisał: Nie. Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Ktoś się orientował czy CCS przyjmuje na gwarancję bez paragonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 Wyślij do nich zapytanie mailem podając imei telefonu czy sprzęt jest objęty gwarancją.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
anemusek Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 Z Miui 13.0.4.0 zniknęła możliwość wyłączenia pytania sieci o volte i vowifi. Jak ktoś ma w sieci, która nie wspiera telefonu to lepiej sobie darować bo nie włączy ukrytych przełączników by wymusić działania usług. Szczególnie że przymula, a łatki są nieznacznie nowsze od poprzedniej aktualizacji. Ciekawe, ze Oppo potrafi do ponad dwuletniego smartfona dać lutowe i aktualizować telefon co miesiąc czy co dwa, a Xiaomi nie dość, że raz na trzy miesiące to jeszcze stare jak świat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ar22rb Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 Play wowifi, wolte nadal działa bez problemu. Przyjęli mnie chyba do programu bo udało mi się zainstalować aktualizacje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts