Jump to content

Restart Mi stick tv

mistikers

Recommended Posts

Witam od 3 tyg mam mi Stick TV i generalnie wszystko jest ok tylko co najmniej raz dziennie się restartuje , przy oglądaniu filmów na aplikacji , i są to różne aplikacje , np leci serial zacina się i restartuje ,. i juz działa np cały dzień ale np restart jest w róznych momentach  dnia . System aktualny , pamięć podreczna , wyczysczona , raczej nie jest to wina zasilania a próbowałem i na zasilaczu i na wbudowanym gniezdzie usb

Zasilanie, pamięć ram albo procek się gotuje. Niektórzy rwą obudowę i zakładają radiatory do tego badziewia i to trochę pomaga.maxresdefault.jpg

Trochę już urządzeń typu TV Box miałem i ze sticków polecam Amazon Fire TV Stick 4K.
 Poza tym to jak Xiaomi zarobiło na naiwnych ludziach pchając starusieńki procek to mistrzostwo. :D

Edited by Matheusz

Zależy jak komu :-)  Ja zabieram swój do pracy, używam około 8-10 godzin do Youtube  i Netflix samo odtwarzanie płynne i stabilne. A to że ruchy po menu troszkę wolniejsze nie przeszkadza, dałem 119zł i za taką kasę kieszonkowy system spoko sprawa.

Matheusz  wywierciłem otworki , w mi stick . tam gdzie jest logo ,wiadomo lepsze chłodzenie , i o dziwo na razie brak restartów generalnie wcześniej Wtyczka HDMI aż parzyła po wyjęciu z TV , obserwuje sytuacje

Wczoraj była jakaś Aktualizacją coś około 600 mega , Dodatkowe chłodzenie w postaci otworów i.....
Nic NIe dało dziś działa około 3 godzin ., po czym nastąpił restart Czasami działa 10 godz non stop ,.i się nie restartuje . Jakieś pomysły ??
Dziś Dwa restarty około 12-30 . i 19
Do pierwszego restartu doszło , po około 4 godzinach , i kolejny włassnie teraz opadają ręce  ,

Generalnie Prześledziłem sprawę i te resety nie powioduje brak zasilania itd , bo nagle się to nie wyłacza , a jest takie charakterystyczne zacięcie obrazu , i restart ,

Dziś po okolo 15 min restart

Edited by mistikers

• 4 months later...
Dnia 28.02.2021 o 13:20, mistikers napisał:

tyle, ze ja mam oryginalny 

Oryginalny, czyli w tym wypadku badziewny. Dobre zasilanie, zwłaszcza przy niskim napięciu jakim jest 5V, to nie tylko odpowiednia wydajność prądowa samego zasilacza (lub gniazda USB) ale też odpowiednia jakość i jak najmniejsza długość kabla zasilającego, czyli w tym wypadku kabla USB.

• 4 months later...
  • 8 months later...

Możliwe że Chromecast mniej prądożerny, albo ma dobry zasilacz, przewód.
Inna sprawa że telewizory też potrafią mieć słabszą linię zasilania gniazda niż powinno być .

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

• 1 year later...

Hej, mam ostatnio taki problem odtwarzaczem xiaoim: jest połączenie pilota z odtwarzaczem xiaomi, ale tv nie reaguje, wciąż jest komunikat brak sygnału, zmieniłam kabel usb bez rezultatu, przerestartowałem pilota, w czym może być problem? 

Pozdrawiam