13dan Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Witam. Mam problem z czujnikiem zbliżeniowym na wszystkich dotychczasowych wersjach miui 6 na moim redmi s1.Robiłem mi flash i to nie rozwiązuje problemu. Problem z czujnikiem pojawia się głównie w momencie połączeń przychodzących,wtedy włącza się odtwarzacz muzyki lub klawiatura, a czasem wycisza mikrofon. Nie mogę również uruchomić narzędzi diagnostycznych.Po kilkukrotnym klikaniu w "wersję jądra" pokazuje się komunikat "uruchamianie diagnostyki" i niestety ta nie uruchamia się.Być może te dwie rzeczy są jakoś ze sobą powiązane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Wróć do v5 i zobacz czy dalej to samo.. Jak tak to możliwe że Ci padł całkowicie czujnikson. Link to comment Share on other sites More sharing options...
13dan Posted May 19, 2015 Author Share Posted May 19, 2015 Dzięki za odpowiedź. Możliwe że czujnik padł, jak będę miał chwilę to przeskoczę na 5 celem sprawdzenia mam tylko jedno ale. Zainstalowałem aplikację Z-Dewice Test i testując "proximity sensor" wszystko wskazuje na to że czujnik działa.Po zbliżeniu ręki do telefonu na odległość ok 5cm. czujnik reaguje. Może ktoś jeszcze spotkał się z takim problemem,może coś w miui 6 jest jeszcze nie dopracowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
s4kron Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 Miałem podobny problem, diagnostyka też nie działała, apki testowe pokazywały że czujnik działa poprawnie. Wróciłem do v5 czujnik działał poprawnie następnie v6 i problem zniknął. Ogólnie musisz próbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
13dan Posted May 19, 2015 Author Share Posted May 19, 2015 Dzięki.W sobotę zrobię jak radzicie i zobaczymy Link to comment Share on other sites More sharing options...
13dan Posted May 20, 2015 Author Share Posted May 20, 2015 Wróciłem więc do miui 5 wgrywając wersję 45 potem,50 i na koniec 52 i niestety nie mogę z żadnej z tych wersji przejść na miui 6. Oczywiście na miui v5 nie zauważyłem problemów z czujnikiem. Zauważyłem za to że miPcSuit po wgraniu romu z miFlash w tymże PcSuit widac kartę SD a w wersji z MIui Polska karta SD jest nie widoczna Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 z karta prawda mipc nie widzi karty, co do przejscia z v5 na v6 bez romu v6 fastboot sie chyba nie obejdzie... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
13dan Posted May 21, 2015 Author Share Posted May 21, 2015 Tak,bez MiFlash nie mogłem nic zainstalować. Będąc z powrotem na miui 6, losowe problemy z czujnikiem zbliżeniowym,jakością rozmów nadal występują. Mam nadzieję że to wina romu i że wkrótce te błędy zostaną wyeliminowane. Jeżeli ktoś ma inne pomysły na naprawę moich problemów czekam na sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 wina romu bez paniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
13dan Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 Dla innych mających problem z czujnikiem zbliżeniowym. Wszystko jest w porządku jeżeli wyłączy się opcje "czujnik w kieszeni" zapobiegającą połączeniom telefonicznym w kieszeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts