Jump to content

Redmi Note 9 oraz 9T - problemy (powiadomienia, bluetooth, głośnik, restarty)

gorzki

Recommended Posts

Dzień dobry wszystkim,

Posiadam w użytku dwa telefony zarówno 9kę jak i 9T oba mają takie problemy jak opisuję niżej. Nie jestem super ekspertem w temacie ale poważnie zastanawiam się nad serwisem a w ostateczności rezygnacją i zwrotem tych telefonów. Natomiast zanim zacznę ten proces postanowiłem zapytać was o podpowiedź, być może coś mogę zrobić samodzielnie? Poradźcie proszę.

Redmi 9:

1. podczas rozmowy i przyłożeniu telefonu do ucha nie działa czujnik światła, telefon cały czas jest uruchomiony co powoduje, że uchem naciskamy różne opcje (brak naklejki, obudowy efekt ten sam)
  2. uruchamiając telefon w trybie głośnomówiącym głośnik co jakiś czas pyrka, tak jakby było jakieś sprzężenie dźwiękowe
  3. powiadomienia z aplikacji przychodzą z wielkim opóźnieniem, messanger czy gmail wyrzuca komunikaty czasem nawet po 30 minutach albo i dłużej
  4. co jakiś czas telefon wyłącza się pokazując co jakiś czas logo Miu, po czym się włącza, bywały sytuacje, że trwało to dłużej

Redmi 9T:

1. co jakiś czas rozłącza się podłączona słuchawka bluetooth, brak jakiejkolwiek informacji na ekranie, po prostu słuchawka traci połączenie co nie zdarzyło się nigdy w przypadku innych smartphone
  2. cyklicznie telefon się restartuje, pojawia się na chwilę logo miu i trudno stwierdzić z jakiego powodu dzieje się taka operacja gdyż na ekranie nie widać, żadnych dodatkowych informacji
  3. powiadomienia z aplikacji przychodzą z wielkim opóźnieniem, messanger czy gmail wyrzuca komunikaty czasem nawet po 30 minutach albo i dłużej
  4. nie zawsze pojawia się oznaczenie "kropeczką" na aplikacji która otrzymała jakieś powiadomienie, zachowuje się dość losowo

Z góry dziękuję za wasze wskazówki, gdyż rozkładam ręce i nie bardzo wiem jak postąpić?

Edited by gorzki

• gorzki changed the title to Redmi Note 9 oraz 9T - problemy (powiadomienia, bluetooth, głośnik, restarty)