Bar.Tek Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 Super cytat ze strony Xiaomi na fb Cytat 11 lat badań nad smartfonami pomogło nam stworzyć prawdziwe dzieło sztuki. Poznaj je bliżej. Polska Premiera #Mi11 już za 2 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 25, 2021 Share Posted February 25, 2021 Znane są ceny i gratisy w przedsprzedaży. Sądzę że to dobra cena jak na takie gadżety. Link to artykułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 25, 2021 Share Posted February 25, 2021 Spokojnie, dopiero rusza też na innych stronach. Wpisz sobie w google Xiaomi Mi 11 przedsprzedaż i wyskoczą Ci też inne sklepy. W neonet widziałem na przykład. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted February 25, 2021 Share Posted February 25, 2021 No cena naprawdę fajna, nawet nie opłaca się ciągnąć z Chin. Jest jakiś postęp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 25, 2021 Share Posted February 25, 2021 W Chinach na Ali widziałem wersję Global 8/128GB za 2840 zł. Ważne że cena nie jest zaporowa. Za chwilę pojawi się też u operatorów więc i cena powoli zacznie opadać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 @lyru332, masz ROM MIUI Polska? Działają płatności? Z Magiskiem, czy bez niego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 Z Mi 9 też były poślizgi, tylko Mi Home wysyłało planowo. No zobaczymy jak to będzie w tym przypadku. Aby tylko historia się nie powtarzała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 Piszę na swoim przykładzie, zamawiałem Mi9 i kiedy się nią już nacieszyłem to w sklepach dopiero zaczynała się wysyłka. Najdłużej wtedy szło z X komu. No ale to było dwa lata temu. Jednak nie ma się co oszukiwać, oficjalny sprzedawca zawsze będzie miał szybciej niż inne sklepy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 Dnia 26.02.2021 o 14:17, mrosi napisał: @lyru332, masz ROM MIUI Polska? Działają płatności? Z Magiskiem, czy bez niego? zdążyłem zainstalować ale nie zdążyłem poużywać sprzedałem, przeniosłem się na S21 ultragówno i czekam na 11 PRO 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 Jak DHL nie nawali to jutro będę miał swój egzemplarz. Szkoda, że nie ma uczciwych szkieł na zagięte ekrany bo tego się najbardziej obawiam. W mi 9 3 razy wymieniałem szkiełko ochoronne. Ale np. w takim Mi5, którego używam od premiery w sumie do dziś jako służbowy, szkiełko jak nakleiłem na początku tak do dziś nie rozwaliłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 Ja się przesiadam ze zwykłego Mi Mix 3 i czekam na swoją 11 CN 8/256 z TradingShenzhen (€617 + €16 dostawa Global Priority, wyszło koło 2900 zł). Brak nowych aktualizacji i problem z ostrzeniem aparatu w Mix 3, coraz mocniej doskwierał, więc jak jest okazja, zobaczymy co oni teraz wymyślili. Zawsze brałem wersję Global, ale tu na CN nie ma jakiegoś jednego pasma 5G z Plus'a (nie korzystam), a wszystko inne się pokrywa. I utkwiło mi też w głowie, jak szybko wycofali zwykłe wersje Mi 10, żeby zalać nasz rynek, tymi z "T". Miałem okazję na telefon w Play, ale niestety, zwykła 10 - niedostępna, 10 PRO - niedostępna, tylko "T". Nie podoba mi się polityka 1000 modeli, a tu znając życie będzie dokładnie to samo, teraz ochy i achy, wychwalają, a za pół roku kolejny flagowiec pójdzie w zapomnienie, chociaż tak jak w przypadku Mi Mix 3, można z niego korzystać do dzisiaj. Największa rzecz, która mnie martwi - brak TWRP, jak sobie podmienić plik hosts, jak żyć... zachciało się komuś w Google dynamicznych układów partycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 Mam go od wczoraj. Z Hiszpańskiej premiery pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Aparat w porównaniu z Mi9 na razie nie zrobił na mnie wow, ale 120hz, czytnik linii papilarnych, automatyczna jasność, wibracje są na duży plus. Mam tylko problem z aplikacją kantoru Alior. Twierdzi ,że mam roota albo system nie pochodzi z oficjalnej dystrybucji google... Ktoś ma takie objawy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 @Speedo to nie do końca tak, bo 3 to jest dobra liczba - zwykły + pro + ultra, dla mnie ok. Ale jak do tego dochodzi zapowiadane już "lite", a potem jeszcze na koniec "T", które okazuje się jakimś Redmi (!). Jeśli faktycznie zainteresowanie w CN jest duże i to, czym dopiero teraz się podzielili (news na głównej stronie) - możliwe braki w dostawach tych lepszych części, to wychodzi taki cyrk. Telekomom w to graj, kupili trochę flagowców, żeby było czym pomachać na stronie i w reklamach, ale przecież nie będą zamawiać nie wiadomo jakich ilości żeby potem leżały dla mnie w magazynie, co innego z "lite" i "T" za mniejsze pieniądze. W play dla firm tabelka pdf z urządzeniami jest nie do przejrzenia, a jak już coś wybierzesz, to tego nie ma na stanie... Konkretna degradacja podejścia nastąpiła od mi 9, rodzinkę Mix'a też na razie zaszufladkowali, może za jakiś czas triumfalnie powróci w swoim stylu, a pchają innych modeli ile się da. Stąd moja decyzja o zakupie. Moja paczka Global Priority z TradingShenzhen ruszyła w świat, a z tego co wyszukałem na parcelsapp.com finalnie dostarczy ją InPost: Spoiler 03/02/2021 Transportation - Tracking started 03/01/2021 Transportation - Shipping provider handed over 02/28/2021 Processing - Order Processing 02/27/2021 Payment - Successfully received Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Ile teraz czeka się na odblokowanie bootloadera takiej świeżynki w Mi Flash Unlock? w MIUI 21.3.3 Mi 10 dostał w końcu TWRP - czy z Mi 11 może być analogicznie, czy nie będzie go wcale? czy po wgraniu xiaomi.eu na tym modelu, pliku hosts nie można podmienić np. przez Root Explorer? Widzę, że dawno temu korzystałem z czegoś takiego, ale pewnie to płonna nadzieja, żeby się tam dostać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 7 dni, twrp długo nie będzie jeszcze ale instalacja z fastboot jest szybka i wygodna. Roota niestety nie zrobisz nawet z adb. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Przecież roota można zrobić, patchując boot.img. I już trochę osób to sprawdzało, na Mi 11 działa. https://topjohnwu.github.io/Magisk/install.html#patching-images Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSoft Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Polecam wszystkim zakup na Tradingshenzen,, cena to 2585 plus 71zl wysyłka. Zauważyłem że są już w magazynach niemieckich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturaro Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 W poniedziałek powinienem mieć już Mi 11 - powrót do Xiaomi po rocznej przerwie i mam kilka pytań:Mi 11 z polskiej dystrybucji nie ma raczej nagrywania rozmów? Czeka mnie więc instalacja Xiaomi.eu, czy płatności GPay działają na nim prawidłowo? Z tego co pamiętam, kiedyś trzeba było trochę się nagimnastykować żeby to uruchomić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Trzeba wgrać Xiaomu.eu. Instrukcja jest na stronie.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mx.adam97 Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 Czy ktoś ma już wysłany telefon z Mi-store? Bo u mnie cały czas " oczekujemy na dostawę ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
happy Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 Ja z mi-store mam już swój, wysłany był w piątek : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj244 Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 U mnie z Mediamarkt nadal złożone... Do Hulajnogi wygenerowali list w poniedziałek, a wysłali w czwartek, obawiam się że z telefonem też tak mogę mieć xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
mx.adam97 Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 Kurcze to ja mam " oczekujemy na dostawę " cały czas, a zamawiałem godzinę po premierze. Trochę zaczyna mnie to martwić :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 28 minut temu, Angela napisał: Chyba im to odeślę. Jak masz taki problem z obsługą telefonu jak z napisaniem posta w odpowiednim dziale to tak zrób. Ale w każdym innym też to trzeba będzie ustawić. Ustawienia, Karty SIM i sieci komórkowe i tam masz która karta ma być domyślna dla połączeń, a która dla danych. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
choyrak Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Z mi-store telefon dostarczony w poniedziałek, a na bonus (hulajnogę) mam poczekać tydzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Miui w wersji 12.5 jest tylko w wersji rozwojowej czy także na stable już dali na xiaomi mi11? Link to comment Share on other sites More sharing options...
addone Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 Dnia 7.03.2021 o 14:09, PSoft napisał: Polecam wszystkim zakup na Tradingshenzen,, cena to 2585 plus 71zl wysyłka. Zauważyłem że są już w magazynach niemieckich. Jesteś pewien, że wysyłają z EU? Bo w zakładce EU Warehouse nie ma Mi11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajec Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 (edited) 15 godzin temu, Bico napisał: Miui w wersji 12.5 jest tylko w wersji rozwojowej czy także na stable już dali na xiaomi mi11? MI11 odebrany w poniedziałek razem z odkurzaczem, wersja miui 12.0.2 i nie znajduję aktualizacji, po zmianie na region Indie jest 12.0.3.0 Na odblokowanie bootloader trzeba czekać 160h Edited March 10, 2021 by zajec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareczkovate Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 Jak zmieniacie region? Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 Jak zmieniacie region?Ustawienia - dodatkowe ustawienia - region. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareczkovate Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 40 minut temu, all999 napisał: 45 minut temu, Mareczkovate napisał: Jak zmieniacie region? Ustawienia - dodatkowe ustawienia - region. Faktycznie, po zmianie na Szwajcarie pobiera pełen pakiet. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheo Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Czy ktoś zamawiał mi11 w przedsprzedaży w Komputroniku? Jeśli tak, to czy otrzymaliście swoje zamówienie? Ja zamówiłem z hulajnogą i co chwilę przesuwają termin wysyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBG Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Z Neonet odebrałem wczoraj,wybrałem bon 1000zł,to chyba był mój błąd.Bon ma być podobno po 21 dniach.Ciekawe, co będę za niego mógł kupić?Lista wykluczonych towarów,to kilkadziesiąt stron.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
happy Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Ja dziś z przedsprzedażowego mi-store.pl hulajkę dostałem także mam już cały komplet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szabla Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Jak długo się czeka na jakąkolwiek wiadomość po wypełnieniu formularza na bonus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts