Bolo921 Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Witam Wczoraj otrzymałem aktualizacje do 12.2.3.0 (RJAEUXM), po jej zainstalowaniu większość aplikacji po kilku sekundach wyrzuca i dostaje komunikat np "Facebook wciąż przestaje działać". Klokowanie aplikacji wyłączone, robiłem hard reset i ciągle to samo. Z góry dzięki pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
aanonimowy48 Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Proponuje przeinstalowanie do starszej wersji miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
biiingoo Posted January 22, 2021 Share Posted January 22, 2021 (edited) Pytanie co to za aktualizacja. Jeśli przesiadłeś się z android 10 na 11, to będziesz miał problemy. Pozostaje tylko i wyłącznie skopiowanie danych i ponowne wgranie systemu. Wcześniej robisz format WSZYSTKICH danych, czyścisz data, wszystkie cashe, itp. Miałem podobny problem po przejściu z 12.0.8 na 12.2.8. Jeśli nie wyczyścisz danych, pojawia się problem z obsługą pamięci. Prawdopodobnie w chwili obecnej nie będziesz miał możliwości na zrobienie backupu z poziomu O TELEFONIE -> KOPIOWANIE I PRZYWRACANIE. Co więcej, w moim przypadku nie mogłem uruchomić TWRP. Musiałem flashować telefon Mi Flashem. Dodam, że nawet Mi flash wywalał błąd i nie kończył instalacji. Jednak Mi Flash przywrócił oryginalne recovery. Przywrócenie oryginalnego recovery umożliwiło odpalenie TWRP. Później tak, jak napisałem. Format wszystkiego co się dało. Ponowna instalacja 12.2.8 na sformatowany telefon i telefon wrócił do żywych. Przypominam jedynie, że od wersji 12.2.2, MIUI kasuje całkowicie recovery. Nie masz możliwości jego zainstalowania. Jeśli zatem po restarcie telefon wejdzie sam, automatycznie w tryb fastboot, to i tak należy go zrestartować VOL- i PWR by ponownie wejść w tryb fastboot. Inaczej nie odpalisz TWRP. EDIT: u mnie MIUI 12.2.8 po pewnym czasie i tak się wywala. Ewidentnie ma problemy z obsługą pamięci. Wracam na 12.0.8. Edited January 22, 2021 by biiingoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
sileeence Posted January 23, 2021 Share Posted January 23, 2021 Cześć, ja też zainstalowałem tę aktualizację na Mi 10 Pro. Jest problem z implementacją fontów. By tymczasowo "odceglić" telefon wystarczy zmienić font z systemowego Roboto na jakikolwiek inny. Po tym zabiegu aplikacje się nie crashują. W dalszym ciągu trzeba będzie czekać na łatkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts