mrosi Posted January 17, 2021 Share Posted January 17, 2021 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi Note 10 Lite (nazwa kodowa: toco). Link do pobierania ROMu: reupload https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_MINote10LITE_V12.1.1.0.RFNMIXM_v12-11.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 17, 2021 Share Posted January 17, 2021 Chętnie przygarnę jakiś changelog Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickeey_mau5 Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 Na bogato, jak zawsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 (edited) Pojawił się nowy styl centrum kontroli. Przestała działać oficjalna, dostępna w google play aplikacja MiWiFi. Niektóre aplikacje samoczynnie się zamykają po kilku/kilkunastu sekundach. np. YouTube. Edited January 18, 2021 by meriox 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 @meriox, Instalowałeś na czysto? Czy update z zachowaniem danych? Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 3 minuty temu, kulig007 napisał: @meriox, Instalowałeś na czysto? Czy update z zachowaniem danych? Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Instalowałem jako update. Sporo aplikacji samoczynnie się zamyka. Nie mogę wejść w tryb recovery do twrp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 Nie brzmi to za dobrze. Kolejne 3-4 miesięczne czekanie za poprawką wydania stable. Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 14 godzin temu, meriox napisał: Sporo aplikacji samoczynnie się zamyka Miałeś włączone jakieś klonowanie aplikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej78 Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Ja w niedzielę wieczorem zainstalowałem aktualizację u mojej partnerki i nie zauważyłem żadnych problemów poza usuniętym TWRP. Nie zauważyłem też większych zmian w telefonie poza zmianą bazy androida na 11. TWRP trzeba zainstalować na nowo ale na razie się wstrzymałem bo na poprzedniej wersji przestało w ostatnim tygodniu działać Google Pay mimo Magiska i dogranych modułów, a to dla mnie ważniejsze niż dostęp do roota. Klonowania aplikacji w moim przypadku nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HnK Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 (edited) 21 godzin temu, meriox napisał: Pojawił się nowy styl centrum kontroli. Przestała działać oficjalna, dostępna w google play aplikacja MiWiFi. Niektóre aplikacje samoczynnie się zamykają po kilku/kilkunastu sekundach. np. YouTube. Witam, potwierdzam ,wiele aplikacji samoczynnie się zamyka np. Tiktok, youtube, tryb asystenta, wejście w centrum powiadomień zawieszało telefon (potrzebny reset) itp... zauważyłem też zwiększoną chęć na drenowanie baterii, ogólnie w moim przypadku bardzo niestabilna wersja Instalowana przez update. Po 1 dniu wróciłem do poprzedniej wersji androida 10 ( MIUI by xiaomi.eu 12.0.3 Stabilna ). Odpowiadając na pytanie wyżej - były klonowane aplikacje lecz one się nie zwieszały. Edited January 19, 2021 by HnK Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 (edited) 6 godzin temu, Orjon napisał: Miałeś włączone jakieś klonowanie aplikacji? Tak, miałem jedną. Jestem po czystej instalacji. Instalacja przez twrp od Alexa. Z innymi był problem. Po czystej instalacji jest ok. Edited January 19, 2021 by meriox 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickeey_mau5 Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Jak wyglądają u Was dymki z Messengera? Z poziomu apki nie mogę otworzyć, po odebraniu wiadomości wyskakuje kwadratowy dymek, też tak macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
needlehole Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 11 godzin temu, mickeey_mau5 napisał: Jak wyglądają u Was dymki z Messengera? Z poziomu apki nie mogę otworzyć, po odebraniu wiadomości wyskakuje kwadratowy dymek, też tak macie? tak, to jest chyba polityka androida 11, kazda appka moze miec taki dymek ale to ejst cholernie irytujace i niepraktyczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 U mnie rom dramatycznie spowolnił telefon. Pierwszy raz na tym tel mam tak że trzeba chwilę poczekać aż się cokolwiek otworzy. Kontrolowanie urządzeń xiaomi home z paska nie działa jak powinno. Usuwasz urządzenie z tego a i tak tam powraca. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyjadacz5 Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 (edited) Czy ktos moze mi powiedziec czy w androidzie 11 zostal naprawiony blad, ktory obecnie wystepuje w and10, mianowicie nie mozna przesunac suwaka w opcjach programistycznych dotyczaczacego opcji Bluetooth A2DP hardware offload Osobiscie potrzebuje to wlaczyc ale na androidzie 10 sie nie da wiec czy da sie to na 11? Jesli to tak lece z updatem. Przypomne tylko ze to blad androida i obecnie nie mozna go naprawic Edited February 1, 2021 by wyjadacz5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
needlehole Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Dnia 31.01.2021 o 12:24, fatis napisał: U mnie rom dramatycznie spowolnił telefon. Pierwszy raz na tym tel mam tak że trzeba chwilę poczekać aż się cokolwiek otworzy. Kontrolowanie urządzeń xiaomi home z paska nie działa jak powinno. Usuwasz urządzenie z tego a i tak tam powraca. osobiście uważam, że ten rom jest po prostu nieużyteczny. zamyka appki, bardzo często jest freeze ekranu głównego. a najgorsza jest obsługa tych nowych okienek w messengerze, używam go bardzo dużo w pracy i krew mnie zalewa bo klawiatura zakrywa pole w ktorym piszesz wiadomosc, i nie wiadomo co sie napisalo. wrocilem do ostatniego wydania androida 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 1 godzinę temu, needlehole napisał: osobiście uważam, że ten rom jest po prostu nieużyteczny. zamyka appki, bardzo często jest freeze ekranu głównego. a najgorsza jest obsługa tych nowych okienek w messengerze, używam go bardzo dużo w pracy i krew mnie zalewa bo klawiatura zakrywa pole w ktorym piszesz wiadomosc, i nie wiadomo co sie napisalo. wrocilem do ostatniego wydania androida 10 Po prostu wgrałeś poprzedni soft czy jakieś wipe robiłeś - nie idzie wytrzymać na tym romie - też bym wrócił ale nie mam ochoty czyścić telefonu - zdaje się że wersja androida jest inna Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted February 2, 2021 Share Posted February 2, 2021 uuupsss - kliknąłem zainstaluj plik zip z poziomu telefonu i wskazałem poprzedni rom. Po reboocie pojawił sie fastboot i bootloop na tym. Wrzuciłem mu recovery orangefox jeszcze raz i się podniósł ale recovery coś nie ma pełnego dostępu. Ktoś podpowie jak powrócić bez starty danych ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 2, 2021 Share Posted February 2, 2021 Miałem aktualizować, ale zdecydowanie się wstrzymuje.Chyba dużo wody musi upłynąć, nim będzie stabilniemOczywiście biorę pod uwagę update bez wipe data. Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
needlehole Posted February 2, 2021 Share Posted February 2, 2021 Dnia 1.02.2021 o 23:00, fatis napisał: Po prostu wgrałeś poprzedni soft czy jakieś wipe robiłeś - nie idzie wytrzymać na tym romie - też bym wrócił ale nie mam ochoty czyścić telefonu - zdaje się że wersja androida jest inna wgrywałem przez TWRP z pełnym wipe - bez sie nie uda, bo jest inny vendor (android 11 vs android 10). 9 godzin temu, kulig007 napisał: Miałem aktualizować, ale zdecydowanie się wstrzymuje. Chyba dużo wody musi upłynąć, nim będzie stabilniem Oczywiście biorę pod uwagę update bez wipe data. Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka nie rób tego, nie warto. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emas92 Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Ja próbowałem ale mój telefon mi stanął na logo miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted February 11, 2021 Share Posted February 11, 2021 Dnia 1.02.2021 o 18:50, wyjadacz5 napisał: Czy ktos moze mi powiedziec czy w androidzie 11 zostal naprawiony blad, ktory obecnie wystepuje w and10, mianowicie nie mozna przesunac suwaka w opcjach programistycznych dotyczaczacego opcji Bluetooth A2DP hardware offload Osobiscie potrzebuje to wlaczyc ale na androidzie 10 sie nie da wiec czy da sie to na 11? Jesli to tak lece z updatem. Przypomne tylko ze to blad androida i obecnie nie mozna go naprawic nie można tego włączyć, po kliknięciu suwaka wyskakuje informacja o konieczności restartu, ale po restarcie funkcja jest wyłączona Ja mam pytanie odnośnie głośnika - zdecydowanie jest za głośny, czy ktoś ma jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EFG Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Witam, około 17,00 puściłam aktualizację (nie wiem jaki symbol) bo pokazała się w aplikacji. plik z problemami ale się pobrał a gdy zaczęła się aktualizacja telefon przeszedł w FASTBOOTa i tak został. Nie można go ani włączyć ani wyłączyć. przy naciskaniu przez dłuższy czas zasilania na moment pojawia się napis MI i z powrotem Fastboot. telefon z wgranym oprogramowaniem przez MiCenter... nic nie dłubałam, bo się nie znam. co zrobić? zostałam bez narzędzia pracy.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 @EFG nie wiem czy to Cię ratuje bo wiąże się z utratą danych z telefonu, ale możesz wejść w tryb recovery kombinacja guzików power oraz trzymając przycisk głośności +. Środkowa opcja to reset do ustawień fabrycznych. Powinien ruszyć. W Twoim przypadku i tak się chyba nie da uratować danych z telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 telefon z wgranym oprogramowaniem przez MiCenter... nic nie dłubałam, bo się nie znam. co zrobić? A jakie oprogramowanie wgrali w Mi Center, MIUI Polska czy oficjalny ROM od Xiaomi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EFG Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Zoltan78 dzięki za podpowiedź... Niestety już próbowałam. Ekran telefonu na moment robi się czarny, przez sekundę pojawia się logo MI i znowu zajączek grzebiący w androidzie. Tak mi się podobał ten zajączek.... 1 minutę temu, pkonrad napisał: A jakie oprogramowanie wgrali w Mi Center, MIUI Polska czy oficjalny ROM od Xiaomi ? Fabrycznie wgrany był global...to mógł być jeszcze wybór? 7 minut temu, EFG napisał: Zoltan78 dzięki za podpowiedź... Niestety już próbowałam. Ekran telefonu na moment robi się czarny, przez sekundę pojawia się logo MI i znowu zajączek grzebiący w androidzie. Tak mi się podobał ten zajączek.... Fabrycznie wgrany był global...to mógł być jeszcze wybór? Spojrzałam. Fabrycznie wgrany global, MiCrnter wgrali xiaomi.eu. czy to coś Ci podpowiada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 15 minut temu, EFG napisał: Fabrycznie wgrany global, MiCrnter wgrali xiaomi.eu. Plus taki że odblokowany bootloader i można w tym trybie wgrać twrp i rom ponownie. Tylko jak nie masz doświadczenia to będzie trudne. Ponownie MiCenter? Wgrywanie custom romu jak się na tym nie zna jest niestety trochę bez sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 22 minuty temu, EFG napisał: Spojrzałam. Fabrycznie wgrany global, MiCrnter wgrali xiaomi.eu. czy to coś Ci podpowiada? Po ponownym wgraniu TWRP przez ADB i wgraniu ROMu xiaomi.eu przez OTG wszystko powinno wrócić do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EFG Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 25 minut temu, pkonrad napisał: Po ponownym wgraniu TWRP przez ADB i wgraniu ROMu xiaomi.eu przez OTG wszystko powinno wrócić do normy. Nawet bym się nie odważyła gmerać... Wie ktoś może gdzie w Warszawie lub okolicach znajdę kogoś kto ma o tym pojęcie? Tylko wysyłka do Wrocławia mi została? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Powinieneś od razu napisać jaki masz rom w telefonie. W pierwszej wypowiedzi pisałeś że nic nie grzebałeś więc nawet nie pomyślałem że możesz mieć inne oprogramowanie niż oryginalne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EFG Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Od razu w pierwszym mailu pisałam że MiCenter wgrało oprogramowanie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Od razu w pierwszym mailu pisałam że MiCenter wgrało oprogramowanie...Ale nie napisałeś jakie, a nikt tutaj nie jest wróżką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EFG Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Sorry, jestem kobietą i się na tym nie znam... Przepraszam za zamieszanie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Nawet bym się nie odważyła gmerać... Wie ktoś może gdzie w Warszawie lub okolicach znajdę kogoś kto ma o tym pojęcie? Tylko wysyłka do Wrocławia mi została?Skoro nie ogarniasz ROMów xiaomi.eu to po co kazałeś je sobie zainstalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EFG Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 4 minuty temu, pkonrad napisał: 28 minut temu, EFG napisał: Nawet bym się nie odważyła gmerać... Wie ktoś może gdzie w Warszawie lub okolicach znajdę kogoś kto ma o tym pojęcie? Tylko wysyłka do Wrocławia mi została? Skoro nie ogarniasz ROMów xiaomi.eu to po co kazałeś je sobie zainstalować Nie odpowiadał mi dialer, kontakty, smsy od Googla.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts