Markcox Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Cześć, Mam do Was pytanie, czy są jakieś sprawdzone uniwersalne piloty, które bez problemu działają również z MiBox? Pamiętam, że jak szukałem jakiś czas temu, to był z tym problem. Czy coś w tej kwestii się zmieniło? Jest ktoś, kto używa uniwersalnego pilota (Logitech, All for one, inny?) i jest w stanie potwierdzić bezproblemowe działanie MiBox'a z tym pilotem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
langolier Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Musisz pamiętać, że Mibox4 ma pilota bluetooth a nie na podczerwień.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markcox Posted January 14, 2021 Author Share Posted January 14, 2021 Właśnie to jest ten problem, o którym wspominam. Z resztą ja mam jakiegoś starego MiBox'a, bodajże MiBox3, ale to chyba nic w tej kwestii nie zmienia, bo pilot też na pewno nie jest na IR. Stąd zastanawiam się, czy ktoś może też miał taką rozterkę i doszukał się skutecznego rozwiązania. Chętnie wymieniłbym swoje 6 pilotów na jeden, tylko zastanawiam się, czy da się w tą wymianę podciągnąć również pilota z MiBox'a Dodam jeszcze, że cudów się nie spodziewam, więc utracenie funkcjonalności wyboru głosowego spokojnie wchodzi w grę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom3k Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 MiBox3 ma IR (dodatkowa opcja - oryginalny pilot jest na BT), sam czasem korzystam z MiPilota w telefonie, jak nie mogę znaleźć pilota od MiBoxa i wszystko śmiga jak należy.Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
edass Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Używam od lat pilotów Logitech harmony. Rewelacyjnie obsługują mibox 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
langolier Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Używam od lat pilotów Logitech harmony. Rewelacyjnie obsługują mibox 3. Mibox4 nie ma portu na podczerwień... tylko bluetooth. HarmonyOne nie zadziała.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 Piloty Logitech Harmony nie kończą się na "One" Jedynie w przypadku MiBox 3 trzeba go sparować jako "S". Dlatego mam (2) przy BT, podstawowy mam sparowany po IR. Przy Hubie można dodać max 8 urządzeń, to [mention=72334]Markcox[/mention] może się pozbyć tych 6 pilotów MiBoxa używam od 4 lat, a Harmony Smart Control od 7. Już opisów na niektórych klawiszach nie widać Tap tap tap on Tapatalk with Mi 10 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aragon Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Dnia 14.01.2021 o 14:47, Markcox napisał: Cześć, Mam do Was pytanie, czy są jakieś sprawdzone uniwersalne piloty, które bez problemu działają również z MiBox? Pamiętam, że jak szukałem jakiś czas temu, to był z tym problem. Czy coś w tej kwestii się zmieniło? Jest ktoś, kto używa uniwersalnego pilota (Logitech, All for one, inny?) i jest w stanie potwierdzić bezproblemowe działanie MiBox'a z tym pilotem? Panowie Ponawiam pytanie. Czy ktoś mógłby zarekomendować sprawdzony pilot z większą ilością przycisków do Mi box a. Optymalnie bez blokowania portu USB (mój box jest podłączony do sieci przez USB ethernet). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttttt Posted March 29 Share Posted March 29 Witam, wracając do tematu, mam mi boxa oraz fire tv . Można to jakoś ustawić na jeden pilot?. Piloty są praktycznie takie same . Albo jakaś aplikacja na telefon która by obsługiwała te dwa urządzenia , próbowałem ustawić przed Smart life ale te piloty nie działają na podczerwień więc niema jak ich ustawić razem w aplikacji, przynajmniej ja nie potrafię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts