Jump to content

Uniwersalny pilot do MiBox'a

Markcox

Recommended Posts

Cześć,

Mam do Was pytanie, czy są jakieś sprawdzone uniwersalne piloty, które bez problemu działają również z MiBox?

Pamiętam, że jak szukałem jakiś czas temu, to był z tym problem. Czy coś w tej kwestii się zmieniło? Jest ktoś, kto używa uniwersalnego pilota (Logitech, All for one, inny?) i jest w stanie potwierdzić bezproblemowe działanie MiBox'a z tym pilotem?

Właśnie to jest ten problem, o którym wspominam. Z resztą ja mam jakiegoś starego MiBox'a, bodajże MiBox3, ale to chyba nic w tej kwestii nie zmienia, bo pilot też na pewno nie jest na IR. Stąd zastanawiam się, czy ktoś może też miał taką rozterkę i doszukał się skutecznego rozwiązania. Chętnie wymieniłbym swoje 6 pilotów na jeden, tylko zastanawiam się, czy da się w tą wymianę podciągnąć również pilota z MiBox'a ;)  Dodam jeszcze, że cudów się nie spodziewam, więc utracenie funkcjonalności wyboru głosowego spokojnie wchodzi w grę

MiBox3 ma IR (dodatkowa opcja - oryginalny pilot jest na BT), sam czasem korzystam z MiPilota w telefonie, jak nie mogę znaleźć pilota od MiBoxa i wszystko śmiga jak należy.

Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Piloty Logitech Harmony nie kończą się na "One" default_wink.png
Jedynie w przypadku MiBox 3 trzeba go sparować jako "S". Dlatego mam (2) przy BT, podstawowy mam sparowany po IR. Przy Hubie można dodać max 8 urządzeń, to [mention=72334]Markcox[/mention] może się pozbyć tych 6 pilotów default_wink.png
MiBoxa używam od 4 lat, a Harmony Smart Control od 7. Już opisów na niektórych klawiszach nie widać default_wink.png82cf95d876c06d98ede8b06647bd170b.jpg

Tap tap tap on Tapatalk with Mi 10 Pro

• 1 year later...
Dnia 14.01.2021 o 14:47, Markcox napisał:

Cześć,

Mam do Was pytanie, czy są jakieś sprawdzone uniwersalne piloty, które bez problemu działają również z MiBox?

Pamiętam, że jak szukałem jakiś czas temu, to był z tym problem. Czy coś w tej kwestii się zmieniło? Jest ktoś, kto używa uniwersalnego pilota (Logitech, All for one, inny?) i jest w stanie potwierdzić bezproblemowe działanie MiBox'a z tym pilotem?

Panowie

Ponawiam pytanie. 

Czy ktoś mógłby zarekomendować sprawdzony pilot z większą ilością przycisków do Mi box a.

Optymalnie bez blokowania portu USB (mój box jest podłączony do sieci przez USB ethernet).

• 10 months later...

Witam, wracając do tematu, mam mi boxa oraz fire tv . Można to jakoś ustawić na jeden pilot?. Piloty są praktycznie takie same .

Albo jakaś aplikacja na telefon która by obsługiwała te dwa urządzenia , próbowałem ustawić przed  Smart life ale te piloty nie działają na podczerwień więc niema jak ich ustawić razem w aplikacji, przynajmniej ja nie potrafię.