PR713 Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Witam, Od początku gdy posiadam ten telefon ( redmi note 8 pro ) czyli ponad rok, zauważyłem, że GPS w mapach google długo ustawia poprawny kierunek ( 3-5 min ) podczas gdy są włączone dane mobilne ( LTE ) oraz lokalizacja ze zwiększoną dokładnością. Na starym telefonie za 700 zł działało to o wiele lepiej. Macie jakieś pomysły ? Po skalibrowaniu GPS w mapach ( robienie ósemek telefonem ) od razu zaczyna wskazywać poprawny kierunek itp ale po wyłączeniu lokalizacji i ponownym użyciu map Google trzeba robić to od nowa co jest irytujące. To samo jest gdy jestem w domu podłączony do wifi ( światłowód ) + GPS - jest również duży pierścień niebieski i niebieska kropka oddalona o 100 m od poprawnej lokalizacji . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 @PR713 sciągnij GPS Status i zerknij ile będzie łapał fixa, wtedy będzie odpowiedź czy to problem map googla, czy może urządzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
PR713 Posted January 13, 2021 Author Share Posted January 13, 2021 58 minut temu, kamillm napisał: @PR713 sciągnij GPS Status i zerknij ile będzie łapał fixa, wtedy będzie odpowiedź czy to problem map googla, czy może urządzenia Próbowałem i wyłapywał ( w Rzeszowie ) 16/38 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PR713 Posted January 14, 2021 Author Share Posted January 14, 2021 (edited) Dnia 13.01.2021 o 14:20, kamillm napisał: @PR713 sciągnij GPS Status i zerknij ile będzie łapał fixa, wtedy będzie odpowiedź czy to problem map googla, czy może urządzenia Tylko że nie wiem o co chodzi z fixem - pokazuje ile jest "niepoprawnych satelit", "poprawnych" ? Prosiłbym o ocenę wykrycia fixa na poziomie 16/38 Edited January 14, 2021 by PR713 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Fix jest ok, problem raczej w mapach, u mnie co jakiś czas na różnych fonach też mapie odbija.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts