Jump to content

GPS w mapach google długo ustawia poprawny kierunek

PR713

Recommended Posts

Witam,

Od początku gdy posiadam ten telefon ( redmi note 8 pro ) czyli ponad rok, zauważyłem, że GPS w mapach google długo ustawia poprawny kierunek ( 3-5 min ) podczas gdy są włączone dane mobilne ( LTE )  oraz lokalizacja ze zwiększoną dokładnością. Na starym telefonie za 700 zł działało to o wiele lepiej. Macie jakieś pomysły ? Po skalibrowaniu GPS w mapach ( robienie ósemek telefonem ) od razu zaczyna wskazywać poprawny kierunek itp ale po wyłączeniu lokalizacji i ponownym użyciu map Google trzeba robić to od nowa co jest irytujące. 

To samo jest gdy jestem w domu podłączony do wifi ( światłowód ) + GPS - jest również duży pierścień niebieski i niebieska kropka oddalona o 100 m od poprawnej lokalizacji .

• PR713 changed the title to Problem z lokalizacją GPS w mapach google
  • Adam Błażejewski changed the title to GPS w mapach google długo ustawia poprawny kierunek
Dnia 13.01.2021 o 14:20, kamillm napisał:

@PR713 sciągnij GPS Status i zerknij ile będzie łapał fixa, wtedy będzie odpowiedź czy to problem map googla, czy może urządzenia

Tylko że nie wiem o co chodzi z fixem - pokazuje ile jest "niepoprawnych satelit", "poprawnych" ?

Prosiłbym o ocenę wykrycia fixa na poziomie 16/38

Edited by PR713