pkonrad Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Dzień dobry Mam pytanie od posiadaczy robota sprzątającego Viomi SE. Jaka jest obecnie najnowsza wersja oprogramowania firmware dla tego urządzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 4.0.9_0012 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raaalf Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 Cześć, Do sprzedaży wszedł nowy model viomi se z lepszymi algorytmami. Jest jakiś firmware update dla starszej wersji czy dalej najnowsza to 4.0.9_0012? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufik Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 Dziś dostałem powiadomienie o FW 4.0.9_0017 ze zmianami: Cytat - Fixed speech issues. - Optimize navigation strategy Ciekawe, co poprawili w tej całej ichniej strategii :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
raaalf Posted October 7, 2021 Share Posted October 7, 2021 Hmm, ja do tej pory nie mam tej wersji. Są jakieś zauważalne różnice w pracy? Lepiej sprząta albo mopuje? Może szybciej to robi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 7, 2021 Author Share Posted October 7, 2021 4 godziny temu, raaalf napisał: Hmm, ja do tej pory nie mam tej wersji. Są jakieś zauważalne różnice w pracy? Lepiej sprząta albo mopuje? Może szybciej to robi? U mnie też nie widać nowej wersji. W dniu 11.01.2021 o 09:19, rezmus napisał: 4.0.9_0012 Coś Ci wiadomo na temat nowej wersji firmware? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raaalf Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Wczoraj dostałem update do 4.0.9_0017. Generalnie nie zauważyłem żadnej różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 13, 2021 Author Share Posted October 13, 2021 U mnie nadal brak. Może dlatego że używam modowanej apki i korzystam z odkurzacza na regionie China. W dniu 11.01.2021 o 09:19, rezmus napisał: 4.0.9_0012 Czy istnieje jakiś sposób na instalacje nowego firmware v4.0.9_0017 bez zmiany regionu z China na Polska? Używam Viomi SE na regionie China na Twoim Xiaomi Home Mod i nowy firmware nie jest widoczny. Chciałbym uniknąć zmiany regionu i ponownej konfiguracji robota celem pobrania aktualizacji. Czy jest jakiś inny sposób na jej zainstalowanie na regionie China i Twoim Xiaomi Home? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raaalf Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Ale nie ma problemu, ja przenosze go miedzy regionami i nie musze konfigurowac za kazdym razem. Usuwa go w jednym regionie, dodaje w drugim i pojawia sie ze wszystkimi mapami. Automatyzacja sie nie przeniesie, ale po powrocie do bazowego regionu i nadaniu takiej samej nazwy wszystko powinno dzialac. Ja sprawdzilem ten scenariusz przy okazji nawilzacza i u mnie dzialalo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 18, 2021 Author Share Posted October 18, 2021 Ale nie ma problemu, ja przenosze go miedzy regionami i nie musze konfigurowac za kazdym razem. Usuwa go w jednym regionie, dodaje w drugim i pojawia sie ze wszystkimi mapami. Automatyzacja sie nie przeniesie, ale po powrocie do bazowego regionu i nadaniu takiej samej nazwy wszystko powinno dzialac. Ja sprawdzilem ten scenariusz przy okazji nawilzacza i u mnie dzialalo.Rozumiem, że zmieniasz region np. z China na Polska, uruchamiasz tryb parowania we Viomi SE, dodajesz go do aplikacji Xiaomi Home w nowym regionie i po tej operacji odkurzacz doda Ci się już z zapamiętanymi mapami mieszkania ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raaalf Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 Nie uruchamiam trybu parowania. Moje kroki to: - w xiaomi home usuwam odkurzacz w danym regionie - zmieniam region - w nowymr regione wyszykuje dostepne urzadzenia i pojawia sie odkurzacz, wiec go dodaje - po dodaniu odkurzacz ma wszystkie mapy Sprawdzilem ten scenariusz dzisiaj u siebie przelaczajac sie z chin na polske i w druga strone i nic nie stracilem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 19, 2021 Author Share Posted October 19, 2021 Dzięki, sprawdzę u siebie. Mam nadzieję że będzie tak jak u Ciebie i nie stracę map. W dniu 19.10.2021 o 15:44, raaalf napisał: Nie uruchamiam trybu parowania. Moje kroki to: - w xiaomi home usuwam odkurzacz w danym regionie - zmieniam region - w nowymr regione wyszykuje dostepne urzadzenia i pojawia sie odkurzacz, wiec go dodaje - po dodaniu odkurzacz ma wszystkie mapy Sprawdzilem ten scenariusz dzisiaj u siebie przelaczajac sie z chin na polske i w druga strone i nic nie stracilem. Zrobiłem wszystko zgodnie z Twoją instrukcją i jest ok, wgrałem nowy firmware na regionie Polska i wszystkie mapy mam zachowane. Dzięki serdeczne za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sampras Posted June 3, 2022 Share Posted June 3, 2022 Cześć, Czy zdarza się Wam, że po dłuższym czasie nie używania, kiedy włączycie bazę okazuje się, że odkurzacz ma w xiaomi home bazę zlokalizowaną zupełnie gdzie indziej, niż była przy ostatnim odkurzaniu? U mnie tak się stało. Dodatkowo odkurzacz dość często mimo włączenia, w aplikacji widnieje jako offline. Co radzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts