mrosi Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO X3 NFC (nazwa kodowa: surya). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_POCOX3NFC_V12.0.7.0.QJGMIXM_v12-10.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielson90 Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 (edited) Witajcie, Prośba o pomoc w instalacji xiaomi.eu na POCO X3. Po wgraniu TWRP 3.4 i po wykonaniu format data , restart recovery - pc widzi tylko internal storage, natomiast nie można przekopiowac romu na pamięć telefonu. Po otwarciu internal storage mamy pusto. Próbowałem różne wersje TWRP dla tego modelu i ciagle to samo. Gdzie popełniam błąd? Edited January 7, 2021 by danielson90 dodatkowe pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbl485 Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 Trzeba było zrobić format data po instalacji. Teraz to karta microSD ci pomoże. Wysłane z mojego surya przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielson90 Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Dzięki , ogarnąłem to właśnie w ten sposób , który podałeś. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misioo90 Posted January 25, 2021 Share Posted January 25, 2021 Witam jak to wgrać ? W TWRP nie widzę opcji instal z pliku zip. Mam tylko wipe all i reboot i connect with Mi Assistant Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted January 25, 2021 Share Posted January 25, 2021 Najpierw musisz wgrać TWRP.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misioo90 Posted January 25, 2021 Share Posted January 25, 2021 (edited) Wgrywałem i to samo było. Teraz wgrałem z stąd https://www.pling.com/p/1423955/#files-panel i mam więcej opcji. Właśnie instaluje rom:) Po wgraniu bez problemu romu telefon resetuje sie do TWRP Wgrywam z pendriva / karty pamięci i to samo. Edited January 25, 2021 by Misioo90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek1111 Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Ja mam zainstalowany Twrp 3.5.0 pobrany z Xda i poszło bez problemu za pierwszym razem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbl485 Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Wgrywałem i to samo było. Teraz wgrałem z stąd https://www.pling.com/p/1423955/#files-panel i mam więcej opcji. Właśnie instaluje rom:) Po wgraniu bez problemu romu telefon resetuje sie do TWRP Wgrywam z pendriva / karty pamięci i to samo.Po instalacji musisz zrobić "format data"Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vel_diablo Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 (edited) Witam. U mnie po odblokowaniu bootloadera i wgraniu TWRP 3.4.0.0 nie udało mi się wgrać tego ROMU. Po wgraniu zapetla się do TWRP i nie pomaga Format Data ani Wipe. W poprzednim Poco syna też miałem ten problem. Z tego co pamiętam to pomogło wgranie niższej wersji globala i potem wyższej EU. Edit. Winna jest wersja TWRP do pobrania na stronie MIUI Polska. Edited January 26, 2021 by vel_diablo Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Polecam wersję twrp-3.5.0_10-3 od brigudav z forum 4pda. Wszystko działa poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 5 godzin temu, vel_diablo napisał: Witam. U mnie po odblokowaniu bootloadera i wgraniu TWRP 3.4.0.0 nie udało mi się wgrać tego ROMU. Po wgraniu zapetla się do TWRP i nie pomaga Format Data ani Wipe. W poprzednim Poco syna też miałem ten problem. Z tego co pamiętam to pomogło wgranie niższej wersji globala i potem wyższej EU. Edit. Winna jest wersja TWRP do pobrania na stronie MIUI Polska. Dokładnie tak. Pobrałem wersję 3.4.0.0 i zapętliło się TWRP. U mnie z pomogła zmiana TWRP na 3.4.0.15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 Wszystko działa w tym Romie? Dalej słychać rozmówcę z górnego głośnika przez osoby postronne? Stereo poprawione? Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 Trzymając telefon w pionie i patrząc na wyświetlacz po jego prawej stronie masz 2 wystające przyciski. Służą do regulacji głośności, ten niżej ścisza. Wystarczy go użyć podczas rozmowy i dopasować sobie poziom głośności. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
k0rdian Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Dotarł do mnie dziś Poco X3 i od razu, jak to w zwyczaju mam, chciałem odblokować, a tu 163 godziny czekania Stąd moje pytanie Czy jest możliwość obejścia czasu oczekiwania? Chcę odblokować, żeby wgrać ROM z xiaomi.eu, więc może jest możliwość instalacji bez odblokowywania przez MiFlash? Działa to dalej? Przez dwa lata nie robiłem tego i nie jestem w temacie. Jeśli jest taka możliwość, to mógłbym prosić o linka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Nie ma takiej możliwości, musisz odczekać swoje. Widziałem co prawda różne filmiki na YT, w których pokazywano jak można to obejść, lecz nie widziałem opinii która by potwierdzała działanie tej metody. Jeśli jednak już dodałeś konto do odblokowania to nawet nie masz co próbować. Odczekaj swoje a w przyszłości będziesz mógł go odblokować w każdej chwili po ponownym zablokowaniu bootloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k0rdian Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 @zoltan78 Dziękuję za informację. Na chwilę obecną odblokowanie nie jest dla mnie tak istotne, jak instalacja czystego romu, bo po odebraniu z X-Komu mam masę pierdół, których nie mogę odinstalować. MiFlash działa normalnie dalej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 @k0rdian Działa, ale do wgrania romu potrzebujesz odblokowanego bootloadera, na zablokowanym nic nie zrobisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baczeekk Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Czy mogę jakoś odinstalować stockowe aplikacje Xiaomi? Raz w tygodniu po automatycznym restarcie i kopii zapasowej zmienia mi domyślne aplikacje na nie z Google'owskich i robi niepotrzebny bałagan czasami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mla Posted February 12, 2021 Share Posted February 12, 2021 Dzień dobry. Przy próbie zapisu na karcie SD w częsci aplikacji pokazuje mi się pytanie o dostęp do danych na karcie SD, ale na części nie. Jak to można wymusić dla wszystkich lub wybranych asplikacji? Dnia 10.02.2021 o 17:32, Baczeekk napisał: Czy mogę jakoś odinstalować stockowe aplikacje Xiaomi? Raz w tygodniu po automatycznym restarcie i kopii zapasowej zmienia mi domyślne aplikacje na nie z Google'owskich i robi niepotrzebny bałagan czasami. "https://miuipolska.pl/forum/topic/46913-usuwanie-aplikacji-systemowych-bez-root-bez-odblokowanego-bootloadera/" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mla Posted February 12, 2021 Share Posted February 12, 2021 Dla następnych szukających: moduł Magiska "ExSDCard Access Enabler rozwiązał mi problem dostępu do karty SD Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Jaki lanucher jest w tej wersji ? Poco czy miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Poco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts