MarcinM81 Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 (edited) Witam serdecznie. Posiadam "Mi 9T pro" oraz słuchawki TWR "Kygo E7/900" które obsługują kodek podstawowy SBS, oraz AAC, którego nie jestem w stanie włączyć/ustawić. Co już próbowałem: Opcji bezpośrednio w ustawieniach Bluetootch pozwalającej włączyć kodek AAC nie ma, ustawienie AAC w opcjach programistycznych nie daje rezultatów, ponieważ przeskakuje on automatycznie na SBC. Wiem, że istnieje coś takiego jak czarna lista i biała lista urządzeń bluetooth, która nie pozwala niektórym urządzeniom korzystać z kodeku AAC, ale moich słuchawek tam nie ma, dopisywałem również swój model słuchawek do białej listy również bez pomyślnych rezultatów. Znalazłem na obcojęzycznym forum. Find your Bluetooth Device MAC Adress , something like: XX:XX:XX:XX:XX:XX Write only the first 6 Numbers of it. Disable Bluetooth Go to "/system/etc/bluetooth/interop_database.conf" Search for "[interop_enable_acc_codec]" and insert below this: XX:XX:XX = Address_Based Podobno w niektórych przypadkach pomagało w moim niestety nie. Osobiście już się poddałem, ponieważ skończyły mi się opcje/pomysły, byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Z góry bardzo dziękuję za ewentualne porady lub pomoc. Pozdrawiam. Edit: telefon stoi na Miui 12 (12.0.6) stabilna Edited January 5, 2021 by MarcinM81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nardenis Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 A ustawień programisty się nie odpaliło. Bo ludzie na forum nie mają co innego do roboty Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka@EdytaTu zmień chyba że masz produkt identyczny z oryginalnym Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinM81 Posted January 5, 2021 Author Share Posted January 5, 2021 (edited) Napisałem przecież, że zmiana w ustawieniach programistycznych nie daje rezultatów, ponieważ wraca on automatycznie do podstawowego kodeku bluetooth audio, czyli SBC. Mimo zmiany na AAC po wyjściu z opcji programisty wskakuje on z powrotem na SBC. Chciało się, od kilku dni wertuję fora, bez rezultatu dodam, że sporo ludzi ma ten sam problem, szukałem nawet na chińskich forach, edytowałem pliki systemowe wedle wskazówek osób, które miały ten sam problem, lecz w nie wszystkich przypadkach było to skuteczne, w moim przypadku niestety nie pomogło. Zajrzenie do opcji programisty było pierwszą rzeczą, jaką zrobiłem, być może nie jasno to opisałem. Ale bardzo dziękuje za chęć pomocy. 3 godziny temu, nardenis napisał: A ustawień programisty się nie odpaliło. Bo ludzie na forum nie mają co innego do roboty Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka@Edyta Tu zmień chyba że masz produkt identyczny z oryginalnym Edited January 5, 2021 by zoltan78 Usunięcie screena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts