kaciek Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 (edited) Witam Czy w Mi Note 10 pro gaśnie wam AOD po włożeniu telefonu do kieszeni? u mnie świeci cały czas, nawet w kieszeni i gdy przykryję przednią kamerę, jedyne co się dzieje to zmienia się jasność wyświetlani na bardzo słabą, ale wszystkie telefony jakie miałem do tej pory z AOD wygaszały się w kieszeni. Edited January 3, 2021 by kaciek
brawo Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 Tryb kieszonkowy (tak to u mnie nazywa się mi9tpro) masz włączony? 1
kaciek Posted January 3, 2021 Author Posted January 3, 2021 2 godziny temu, brawo napisał: Tryb kieszonkowy (tak to u mnie nazywa się mi9tpro) masz włączony? Nie znalazłem takiego ustawienia... Możesz podpowiedzieć gdzie to jest?
brawo Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 W ustawieniach ekran zawsze włączony. Trzeba przewinąć na sam dół 1
kaciek Posted January 3, 2021 Author Posted January 3, 2021 No to lipa, ja nie mam takiego ustawienia. Może jak za tydzień odblokuje BL i wgram MIUI Polska to się pojawi. Dzięki za pomoc.
brawo Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 Ja mam oryginalną wersję globala. Nie grzebię w telefonach i dobrze mi z tym Ale aktualizuje najnowsze wersje aplikacji AoD, Powiadomienia i MIUI Laucher z APK Mirror. Może dlatego ja mam tą opcję? Nie wiem. 1
Antyhaker Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Tryb kieszonkowy nie ma w tym zakresie nic do gadania. Btw, jak długo trzymałeś zakryty czujnik oświetlenia? Bo w kieszeni tego raczej nie widzisz, więc ciekawi mnie ten test z ręką ;P
brawo Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 (edited) Gdyby nie miał nic do gadania, to nie byłby umieszczony w tej aplikacji. Dlaczego jest w tej aplikacji akurat? Nie twierdze, że ma wpływ na to, ale u mnie AoD działa i mam akurat włączoną opcję. Edited January 7, 2021 by brawo
daniel.wu Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Gdyby nie miał nic do gadania, to nie byłby umieszczony w tej aplikacji. Dlaczego jest w tej aplikacji akurat? Nie twierdze, że ma wpływ na to, ale u mnie AoD działa i mam akurat włączoną opcję. A działa u Ciebie automatyczne włączanie i wyłączanie AOD w zaplanowanych godzinach, ewentualnie mógłbyś sprawdzić? Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
brawo Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Działa. Bez żadnych problemów. Włącza i wyłącza się o danej godzinie
pkonrad Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Dnia 3.01.2021 o 15:51, kaciek napisał: Witam Czy w Mi Note 10 pro gaśnie wam AOD po włożeniu telefonu do kieszeni? u mnie świeci cały czas, nawet w kieszeni i gdy przykryję przednią kamerę, jedyne co się dzieje to zmienia się jasność wyświetlani na bardzo słabą, ale wszystkie telefony jakie miałem do tej pory z AOD wygaszały się w kieszeni. Spróbuj ręcznie zaktualizować systemową aplikację od AOD do najnowszej wersji: https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/always-on-mode/always-on-mode-release-2-8-654-12291558-release/miui-always-on-display-release-2-8-654-12291558-android-apk-download/download/
daniel.wu Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Działa. Bez żadnych problemów. Włącza i wyłącza się o danej godzinie Hmm. Mam Global EEA, najnowsze AOD, najnowszy launcher i pomimo zaznaczonych godzin świeci cały czas, tzn gdy jest ciemno to gasnie, więc w nocy mi tak bardzo nie przeszkadza.Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
brawo Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 (edited) No to nie wiem dlaczego. Ja mam globala MI (zakup w Chinach) Mi9TPro. Też mam najnowsze ww aplikacje. AoD zawsze jest Relase, a ta reszta to Alfy i działa. Były takie aktualizacje AoD gdzie nie chciał mi zegar (mam ustawiony analogowy zegar) "chodzić" po ekranie. Stał w jednym miejscu, a powinien co parę minut zmieniać położenie góra-dół. Widzę, że ta ostatnia aktualizacja jest ok pod tym względem Edited January 7, 2021 by brawo
Antyhaker Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 8 godzin temu, brawo napisał: Gdyby nie miał nic do gadania, to nie byłby umieszczony w tej aplikacji. Dlaczego jest w tej aplikacji akurat? Nie twierdze, że ma wpływ na to, ale u mnie AoD działa i mam akurat włączoną opcję. Masz opis, więc nie wiem co sugerujesz. Ten przełącznik jest bezpośrednio w ustawieniach systemowych, nie w "tej aplikacji". Btw, skoro Ci gaśnie w nocy, to tak właściwie Ci nie działa? Skoro gaśnie, to znaczy, że czujnik poprawnie funkcjonuje.
brawo Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 1 minutę temu, Antyhaker napisał: ...nie w "tej aplikacji". Btw, skoro Ci gaśnie w nocy, to tak właściwie Ci nie działa? Skoro gaśnie, to znaczy, że czujnik poprawnie funkcjonuje. U mnie jest w tej aplikacji A te ostatnie zdanie to do mnie? Jeśli tak, to u mnie nie gaśnie, a wyłącza się całe AoD, bo mam tak ustawione czasowo Od 21 do 8 mam wyłączone AoD. Pozdrawiam
FromWP Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 2 godziny temu, brawo napisał: U mnie jest w tej aplikacji U mnie też od pewnego czasu, ale to na AOD raczej nie ma wpływu (blokuje gesty), dwa działa na podstawie czujnika zbliżeniowego, nie światła.
brawo Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 AoD u mnie działa jednak na podstawie czujnika światła. Nie wiem co ty tam masz... Zrób sobie test połóż telefon w jakimś ciemnym pomieszczeniu albo ciemnym miejscu. Zostaw go w takiej sytuacji przez jakieś 5 minut. I zapal światło. Od razu patrz na telefon. Zobacz jak zachowa się ekran. U mnie elementy się rozjaśnią, albo włączy się AoD. To zależy czy przyciemniły się, czy ekran w ogóle wygasił się. Jeszcze raz napiszę. U mnie działa AoD tak jak powinien.
Szaju Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 @brawo tryb kieszonkowy jest w ustawieniach systemu, a nie w AoD. Mając kiedyś Mi5s też miał tryb kieszonkowy, a nie miał AoD. Nie pamiętam jak w Mi Mix2s. Nie używam AoD, ale z ciekawości sprawdziłem i w moim MI9T Pro też nie gaśnie ekran jak jest ciemno.
brawo Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 Wkleiłem zrzut w niedzielę i jest wciąż widoczny w tym wątku. A wy dalej swoje gdzie jest suwaczek. Chyba wiem lepiej Tym bardziej, że wy macie chyba jakieś chińskie telefony, bo ciągle wam coś nie działa, albo działa podwójnie...
frrancuz Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 Tryb kieszonkowy odpowiada za gęsty, nie za AoD. Włącz ten tryb, zasłon ręką czujniki i spróbuj odblokować ekran przesuwając palcem w górę. AoD nie ma tu nic do rzeczy.
brawo Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 (edited) Dajcie już spokój z tym... Ja ciągle piszę gdzie jest umieszczony u mnie suwaczek, a wy za co odpowiada.... Czy ja gdzieś to zanegowałem? Edited January 8, 2021 by brawo
Szaju Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 8 godzin temu, brawo napisał: AoD u mnie działa jednak na podstawie czujnika światła. Nie wiem co ty tam masz... Zrób sobie test połóż telefon w jakimś ciemnym pomieszczeniu albo ciemnym miejscu. Zostaw go w takiej sytuacji przez jakieś 5 minut. I zapal światło. Od razu patrz na telefon. Zobacz jak zachowa się ekran. U mnie elementy się rozjaśnią, albo włączy się AoD. To zależy czy przyciemniły się, czy ekran w ogóle wygasił się. Jeszcze raz napiszę. U mnie działa AoD tak jak powinien. Pisałeś gdzie jest suwaczek czy jak się zachowuje AoD jak włączysz ekran? Wyłącza się cały ekran jak jest ciemno czy tylko przyciemnia zegarek? Jak w końcu jest?
brawo Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 (edited) Bosze... Dramat z czytaniem Czy ty nie rozumiesz, że są dwie opcje? Jedna to ekran został wygaszony, a druga to AoD jest przyciemnione. Zależy to od czasu. Najpierw przyciemni się a później wygasza. I w obu przypadkach ekran wybudza się jak należy po "otrzymaniu" światła lub podwójnym puknięciu w ekran, bo tak mam ustawione. Teraz wielkimi literami: U MNIE AOD DZIAŁA DOBRZE, DZIAŁA JAK POWINIEN DZIAŁAĆ. Czego tu nie można zrozumieć? Działa poprawnie również wyłączani i włączanie AoD w zadanych godzinach. Działa również przemieszczanie się po ekranie AoD czyli u mnie zegar analogowy "chodzi góra-dół".. "jak się zachowuje AoD jak włączysz ekran?" - Nijak, bo nie ma wówczas AoD, a jest to co na ekranie np. ikony aplikacji Poważnie zadajesz takie pytania czy z udów, bo ferie są? Edited January 8, 2021 by brawo
Adam Błażejewski Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 Temat zmierza do nikąd, wszystko już zostało w nim poruszone.
Recommended Posts