Jump to content

Migotanie ekranu/ białe paski po zablokowaniu telefonu

Luxperpetua

Recommended Posts

Witam

Posiadam od kilku miesięcy telefon Xiaomi Mi 8 Pro, zakupiony w dużej polskiej sieci sklepów. Niedawno pojawił się problem z migotaniem/błyskaniem ekranu zablokowaniu/wygaszaniu ekranu. Czasami, przy korzystaniu z niektórych aplikacji, zablokowanym ekranie,, Np po odłączeniu słuchawek podczas rozmowy na discord z nakładką głosową, ekran robi się czarny z migającymi paskami, i telefon reaguje dopiero po zrobieniu hard reset. Włączyłem telefon w trybie awaryjnym i tam problem także występuje. Wersja miui Global 12.0.1 (QECMIXM). Android 10. 

Nigdy nie spotkałem się z takim problemem. Co robić? telefon oddać na gwarancję?

Jak masz możliwość to reklamuj. W mi8 mam błyskający ekran, ale to zdarza się rzadko i to po dłuższym czasie bezczynności. W twoim przypadku musisz restartować telefon, a to już duże utrudnienie użytkowania.

Edited by mariusz.ur

• 2 weeks later...

Hej. Już zgłosiłem do reklamacji, ale jednak się wstrzymałem. Po wyłączeniu automatycznej jasności błyskanie przestało być takie uciążliwe. Restartować muszę tylko wtedy, gdy jestem podłączony do voice channel Discorda, w innej aplikacji z nakładką i odłączę/podłączę słuchawki lub zrobię coś z poziomu nakładki. Ale te same czynności z poziomu Discord działają bez zarzutu. Ponieważ nie mam smartfona w zapasie, wyślę pod koniec gwarancji, chyba że się pogorszy (czyli jakieś 1,5 roku)

Edited by Luxperpetua