Jump to content

Zapętlony po aktualizacji

greck

Recommended Posts

17 godzin temu, greck napisał:

Ja w końcu nie wytrzymałem i spróbowałem sposobu od kolegi @deco164 i po dłuższej chwili ogromnego stresu... Udało się :smile:. W MiFlashPro wyświetlała mi się wersja V12.0.2.0 i taką też wersję wgrałem ponownie. Telefon miałem zapętlony na Recovery. Wgrywanie robiłem na naładowanej na maxa baterii. Radość po sukcesie nieopisana. Od razu wszystko pozgrywałem i porobiłem kopie zapasowe. Telefon śmiga normalnie jak przed awarią. Wielkie dzięki i chylę czoło @deco164. Trzymam kciuki, żeby reszcie też finalnie się udało.

Greck a pamietasz czy podczas ładowania tych % na telefonie miałeś jakąś zawieche na chwile ? bo u mnie to wyglądało tak jak zacytuje poniżej i nie wiem czy to u mnie tylko tak czy u innych podobnie 

Dnia 27.12.2020 o 22:37, kikohoo napisał:

Dokładnie mam to samo.. do 65% dochodzi i nagle ze finish a na telefonie masz też coś takiego, że lecą procenty i na 4,99% zatrzymuje się potem wskakuje na 20pare % dalej leci leci dobija prawie do 80%(w tym czasie jest może 62% na programie) i nagle z tych prawie 80% wskakuje do 90pare % i zaraz po tym juz leci do końca to pare sekund może mija na programie jest 65% i pokazuje, że finish telefon się restartuje i wraca do Recovery ? 

3 godziny temu, kikohoo napisał:

Greck a pamietasz czy podczas ładowania tych % na telefonie miałeś jakąś zawieche na chwile ? bo u mnie to wyglądało tak jak zacytuje poniżej i nie wiem czy to u mnie tylko tak czy u innych podobnie 

Było mniej więcej tak samo. Obawiałem się tego w trakcie, bo wcześniej czytałem, że tak miałeś i nie pomogło. U mnie też tak było, ale potem wszystko się normalnie uruchomiło. 

1 godzinę temu, shaft666 napisał:

Dzień dobry,

Ja z kolei po aktualizacji mam takie trzy problemy z telefonem:

- przycina się

- samoczynnie restartuje

- problem z odpaleniem z klonowanych aplikacji.

Telefon to MI 9 wersja oprogramowania 12.0.3

Szczerze to proponuje poki telefon jako tako działa to zgrać wszystkie dane i ustawienia fabryczne zrobic :D bo jak ci padnie to bedziesz mial taki sam problem z odzyskaniem danych jak i ja.. przez ta aktualizacje co byla 26.12.2020 

20 godzin temu, yoss napisał:

Serwis Xiaomi z Czarnowiejskiej 73 w Krakowie uporał się z problemem  zapętlenia w jeden dzień. Nie straciłem  żadnych danych z telefonu. Polecam laikom takim jak ja :)

A czy próbowałeś samodzielnie robić te tzw. Recovery przez program? albo ogólnie powiedzieli ci co zrobili, że naprawili ? 

Nie próbowałem, bo kompletnie się na tym nie znam. W serwisie powiedzieli, że zamienili jakiś tam plik systemowy, co spowodowało odblokowanie telefonu bez utraty danych. Najlepiej będzie do nich zdzwonić i myślę, że powiedzą co zrobili 793 262 030.

22 godziny temu, yoss napisał:

Nie próbowałem, bo kompletnie się na tym nie znam. W serwisie powiedzieli, że zamienili jakiś tam plik systemowy, co spowodowało odblokowanie telefonu bez utraty danych. Najlepiej będzie do nich zdzwonić i myślę, że powiedzą co zrobili 793 262 030.

No niestety nie powiedzieli.. :( odpowiedzieli "Każda usterka jest inna bez diagnozy nie odpowiemy na pytanie czy damy rade w pana przypadku."Wysłałem im też filmik jak to wygląda i opisałem to co zrobiłem ze swojej strony no ale lipa a do Krakowa mi nie podrodze aby wysłać, a nie mieć pewności czy będą próbować robić coś innego niż ja 

Edited by kikohoo
AKTUALIZACJA

• 2 weeks later...

Witajcie, 

Dawno mnie nie było na forum, ale przychodzę z dobrą nowiną. 

Jeśli ktoś ma zapętlonego po aktualizacji Redmi Note 8 Pro, to w jesteśmy w stanie przywrócić go do życia - nawet taki, któremu nie pomogło instalowanie aktualizacji w trybie recovery za pomocą MiFlash Pro - niestety sporo egzemplarzy po tym wpada w bootloopa i kaplica. 

W większości przypadków udaje się zachować partycję userdata (w niej zapisane są dane). 

Robimy pełny reflash - EEA lub Global (dowolna wersja 12.0.x.0)

W razie pytań piszcie na priv - postaram się odpowiadać na bieżąco. 

Zex. 

Witam wszystkich, ja przychodzę trochę z innym problemem, ponieważ aktualizację narzeczona miała już ze 2 tygodnie temu i nie mieliśmy żadnego problemu z uruchomieniem na Globalu, ale dziś w pracy zresetował jej się telefon i już nie wstał, bootlop, wyłączyć go się nie dało ani nic więc padła bateria i teraz mamy taki problem, ze gdy podłączymy ładowarkę telefon wibruje raz pokazuje się pusta bateria na ekranie i tak w kółko, nie można naładować telefonu... Jakieś rady ?

Edit:

Byłem w komisie, naprawili wciągu 2h , jakiś moduł wejścia zasilania padł koszt około 60 zł 

Edited by Petr4682

Dnia 8.01.2021 o 07:50, kikohoo napisał:

Coś ktoś słyszał o jakis newsach odnośnie opcji na rozwiązanie tego problemu, lub jakies komentarze odnośnie Xiaomi czy się zajmują tym czy dali sobie spokój? ;d 

Na ten moment na forum niestety cisza...

Dnia 27.01.2021 o 23:29, Zexon72 napisał:

Witajcie, 

Dawno mnie nie było na forum, ale przychodzę z dobrą nowiną. 

Jeśli ktoś ma zapętlonego po aktualizacji Redmi Note 8 Pro, to w jesteśmy w stanie przywrócić go do życia - nawet taki, któremu nie pomogło instalowanie aktualizacji w trybie recovery za pomocą MiFlash Pro - niestety sporo egzemplarzy po tym wpada w bootloopa i kaplica. 

W większości przypadków udaje się zachować partycję userdata (w niej zapisane są dane). 

Robimy pełny reflash - EEA lub Global (dowolna wersja 12.0.x.0)

W razie pytań piszcie na priv - postaram się odpowiadać na bieżąco. 

Zex. 

Napisałem do Ciebie na priv :)