SnowWolf Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 (edited) Witam jestem Świeżakiem na tej grupie i przepraszam jeśli temat tu był ale osobiście nie odkopałem. Pracując jako elektryk mam na co dzień do czynienia z inteligentnymi domami czy mieszkaniami ,więc postanowiłem dodać sobie trochę "inteligencji" do swojego mieszkania. Zakupiłem dwie żarówki Xiaomi Mi Led Smart Bulb. Dodałem Je do aplikacji Mi home sparowałem je i mogę sterować za pomocą appki ,lecz problem jest w tym że nie mogę ich dodać do google home. Próbowałem z poradnikami ale coś nie wychodzi jakby dodaje aplikacje mi home pokazuje że sparowano ale nadal żarówki się nie pokazują. Spróbowałem też z Yeelight. Druga aplikacja co prawda lepiej się sparowała ale niestety jedyne co mogę z niej dodać to same stworzone sceny. Co do scen dodałem je do rutyn google w asystencie lecz niestety google ich nie wykonuje tzn. omija akurat samo strojenie z schematu blokowego.Wie ktoś jak sparować je pełni z google home oraz ustawić rutyny by działały? Spoiler Spoiler Edited December 23, 2020 by SnowWolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts