kbop Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Mam ciekawy problem. Po podłączeniu słuchawek bluetooth zacina się YouTube. I tylko YT, bo w innych aplikacjach (playerach) wszystko jest ok. Box jest nowy, Android 9. Zacinanie wygląda tak, że film się klatkuje (nie buforuje). Na pewno nie jest to kwestia spadku prędkości wifi, bo to sprawdzałem. Zmiana rozdzielczości filmu (na najniższą) również nic nie daje. Sprawdzałem na 3 parach słuchawek różnych producentów i wszędzie jest to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelG7 Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Jeśli WiFi jest na 2,4GHz, to niestety takie rzeczy się dzieją na tym BOXie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbop Posted January 4, 2021 Author Share Posted January 4, 2021 Dnia 30.12.2020 o 17:26, PawelG7 napisał: Jeśli WiFi jest na 2,4GHz, to niestety takie rzeczy się dzieją na tym BOXie. Wifi jest na 2,4, ale to raczej nie ma związku, bo sprawdzałem prędkość i podłączenie słuchawek nie ma na nią wpływu. Poza tym to by działo się też na innych aplikacjach/playerach, a to jest tylko na Youtube. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kola01 Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 Teoretycznie ma związek, bo WiFi i BT działają na tej samej częstotliwości (2,4 GHz). W czasie strumieniowania dźwięku do słuchawek (jak słyszysz dźwięk w słuchawkach), to może być zakłócane połączenie WiFi 2,4GHz. Zapewne jak robisz test szybkości neta, to nie słuchasz nic na słuchawkach i test wychodzi poprawnie. Zmień kanał WiFi na inny (mała szansa, że pomoże), przejdź na 5GHz (wifi ac) lub podłącz net kablem do Mi BOXA (potrzebny adapter USB-LAN za 20 zł). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grassini Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 (edited) Ja również mam problem z dźwiękiem po bluetooth. Jeżeli do uruchomionego już mi boxa i uruchomionego YouTuba z jakimś filmem podłącze słuchawki czy soundbar po bluetooth dźwięk przerywa, tnie się, nawet jak wyjdę z YT i uruchomię np Netflixa czy film z VLC (generalnie każda aplikacja) dźwięk się tnie (jakby nie było synchronizacji obrazu z dźwiękiem przez co dźwięk dopasowuje się do obrazu robiąc minimalne przerwy). Natomiast, gdy uruchomię ponownie urządzenie z włączonymi już urządzeniami bluetooth początkowo dźwięk jest ok, ale im dłużej się ogląda czy YT czy Netflixa, dźwięk rozjeżdża się z obrazem, po jakimś czasie jest już około 1sekundy opóźnienia między tym co widać na ekranie a tym co wydobywa się z głośników... i tak już zostaje do ponownego uruchomienia. Nie ważne czy oglądam coś na YT, Netflixie, lokalnie z VLC, nawet dźwięki systemowe, wszystkie dźwięki wydobywają się z głośnika czy słuchawek bluetoothowych z opóźnieniem. Dźwięk po hdmi z TV leci prawidłowo. Używam WiFi 5GHz. Testowałem na 3 parach słuchawek, 2 mobilnych głośnikach bluetooth - problem cały czas ten sam. BARDZO WKURZAJĄCE!!! Edited January 14, 2021 by Grassini Link to comment Share on other sites More sharing options...
kola01 Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Możliwe, że Mi BOX sprzętowo nie wyrabia się z obsługą YT i jednocześnie ze strumieniowaniem dźwięku do słuchawek. To bardzo słaba i stara już maszynka. Już dawno powinni ją zastąpić czymś dużo szybszym/lepszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szypkiw Posted January 15, 2021 Share Posted January 15, 2021 Witam ten sam problem pojawił mi się Na mi9t pro na Romie xiaomi.eu 21.1. 14 Nawet jeżeli nie słucham nic przez bluetooth to wszystko się zacina czy to filmik z tel czy yt netflix itp, nawet na Spotify nie mogę nic odsłuchać Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyche Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 Dnia 22.12.2020 o 08:54, kbop napisał: Mam ciekawy problem. Po podłączeniu słuchawek bluetooth zacina się YouTube. I tylko YT, bo w innych aplikacjach (playerach) wszystko jest ok. Box jest nowy, Android 9. Zacinanie wygląda tak, że film się klatkuje (nie buforuje). Na pewno nie jest to kwestia spadku prędkości wifi, bo to sprawdzałem. Zmiana rozdzielczości filmu (na najniższą) również nic nie daje. Sprawdzałem na 3 parach słuchawek różnych producentów i wszędzie jest to samo. Czy już udało się rozwiązać ten problem? U mnie ten sam problem, jeżeli można to proszę o radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slavo_S2k Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 U mnie dokładnie taki sam problem i tylko YouTube znalazł ktoś lekarstwo?Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCOOTER2007 Posted July 2, 2022 Share Posted July 2, 2022 W dniu 22.12.2020 o 08:54, kbop napisał: Mam ciekawy problem. Po podłączeniu słuchawek bluetooth zacina się YouTube. I tylko YT, bo w innych aplikacjach (playerach) wszystko jest ok. Box jest nowy, Android 9. Zacinanie wygląda tak, że film się klatkuje (nie buforuje). Na pewno nie jest to kwestia spadku prędkości wifi, bo to sprawdzałem. Zmiana rozdzielczości filmu (na najniższą) również nic nie daje. Sprawdzałem na 3 parach słuchawek różnych producentów i wszędzie jest to samo. Jest to samo na najnowszych urządzeniach. Zakup na początku 2022. Ale sprawa wygląda tak, że na "fabrycznej" wersji YT wszystko działa dobrze. Dźwięk na JBL przez BT śmiga, obraz stabilny. Niestety, po czasie urządzenia automatycznie ładuje "najnowszą" wersję aplikacji Youtube i problem się zaczyna. Na razie radzę sobie ręcznie odinstalowując aplikację do wersji fabrycznej i na kilka dni spokój. Warto by jakąś łatkę wypuścić na stałe do systemu! Pytałem przy okazji obsługę w salonie wrocławskim Mi, ale zrobili oczy jak talerzyki. No tylko sprzedają, nic nie słyszeli o problemie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts