proxy92 Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Xiaomi Mi 10 jest już długo na rynku, ale nie ma tutaj recenzji, więc postanowiłem napisać parę słów dla tych, co zastanawiają się nad zakupem Telefon posiadam już 3 miesiące, więc mogę śmiało go ocenić. Krótko i treściwie. Telefon warto kupić, ale w cenie maksymalnie 2 tysięcy złotych. Więcej nie opłaca się wydawać. Na początek zalety. Mi 10 to demon prędkości, bardzo rzadko występuje przycięcie, a jak już się pojawi, to na bardzo krótką chwilę Ekran rewelacja. AMOLED, odświeżanie 90Hz, rozmiar 6.67. Po prostu wielki plus. 8GB Ramu w zupełności wystarczy na 3 lata użytkowania, pamięć wewnętrzna w zależności od wersji(128 lub 256GB) też jest zadowalająca. Ładowanie indukcyjne jest, zwrotne również. Po kablu mamy 30W, chociaż przydałoby się 40;). Co jeszcze... A, aparat! Słuchajcie, ja w nocy śpię, nie fotografuję. Dlatego wypowiem się jak wychodzą zdjęcia w dzień. A wychodzą cudownie! 108Mpx robi robotę. Dla mnie zdjęcia są niemalże idealne. Wiele szczegółów, kolory. Super! OK teraz wady. Brak wodoszczelności w telefonie, który ma być flagowcem? To jest jakieś nieporozumienie! Swój egzemplarz oblałem niechcący napojem i już po 2 minutach ekran zaczął szwankować. Musiałem telefon oddać do serwisu... Żal... I dla mnie ostatnia wada, ale bardzo istotna, przez którą o mało co nie zwróciłem tego telefonu do sklepu. Chodzi mi oczywiście o oprogramowanie. Jest to wielka tragedia! Błędów jest tyle, co w grze Cyberpunk! Programiści często wypuszczają poprawki, ale ludzie! Co chwilę jest coś nowego. Jak nie można odebrać telefonu, to się ekran nie wybudzi, to aplikacje nie działają że sklepu Google Play. I tak na okrągło... I nie tylko moja opinia. Na koniec powiem tak. Drugi raz bym go nie kupił, pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: to nie jest recenzja. Zapoznaj się ze słownikowym znaczeniem słowa recenzja, albo poczytaj w sieci, jak powinna wyglądać. Jeśli chcesz wylewać żale - na pewno nie w tym dziale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts