budgie22 Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 (edited) kodi nie widzi plików z komputera. Przeinstalowanie aplikacji nic nie pomogło. Poprzednio miałem innego tv boxa i wszystko działało bez problemu więc nie ma problemu z udostępnianiem z kompa. Edited December 18, 2020 by budgie22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi1 Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Jeżeli korzystasz z SMB to oczywiście najpierw udostępniasz katalog na PC/Laptop potem wchodzisz Kodi/Manager plików/dodaj źródło/przeglądaj/dodaj lokalizację sieciową, tam wybierasz protokół np. SMB i w nazwie serwera wpisujesz ścieżkę dostępu. Tak powinno to wyglądać. smb://nazwa urządzenia/ścieżka dostępu/ smb://Bronek_PC/nowy folder/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
budgie22 Posted December 18, 2020 Author Share Posted December 18, 2020 Na starym tv box w kodi wchodziłem w otoczenie sieciowe i widziałem grupę domową z plikami komputera i nic nie wpisywałem ( wersja kodi ta sama) Działa już zatrybiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts