Sołtys Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Witam. Mamy czasy jakie mamy i wyjeżdżam za granicę do pracy po świętach. Po przybyciu na miejsce będę musiał siedzieç 2 tygodnie w pokoju hotelowym. Dlatego moje pytanie czy w hotelu to urządzenie się połączy z wifi jeśli trzeba będzie się zalogować przez przeglądarkę? Ktoś wie jak to będzie działać? W ostateczności będę łączył się telefonem do wifi i wtedy mi boxa używał jak miracast, a się go tak użyć? Pytam bo jak nie to kupie coś tańszego by łączyć tylko tel z tv. Dzięki za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Kwestia co to za hotel, w tych wielogwiazdkowych Wifi masz w cenie, i albo sieć jest otwarta, albo dadzą Ci hasło, bardzo często hasłem jest numer pokoju. W podrzędnych hotelach, za wifi trza dopłacać.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sołtys Posted December 12, 2020 Author Share Posted December 12, 2020 Wifi jest za free dla gości. Przeważnie jest tak że po połączeniu łączy cię z ich strona i podajesz numer pokoju i nazwisko. Mam tak od kilku lat. To jak odpali ten box czy lipa i kupić miracast? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelG7 Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 Po zainstalowaniu przeglądarki np. Puffin, nie powinno być problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 w chwili wyboru sieci z automatu wyskoczy ci strona do logowania. Nie musisz nić instalować. Przynajmniej ja tak miałem. Choć przed aktualizacją nie mogłem wywołać klawiatury, jak teraz jest nie wiem. Zapodaje internet z telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts