Jump to content

Jak widget galerii miui widzi pliki multimedialne

wertjacek

Recommended Posts

Zastanawiam sie nad jedną rzeczą.W miui po wystawieniu widgetu galerii można wybrac między zdjęciami a video i wystawic to na pulpit.Na telefonach u rodzinki tego nie ma,znaczy się jest jak się wchodzi bezpośrednio w galerię,natomiast poprzez widget juz filmików nagranych nie widać a tym samym nie można ich wybrać.Wiec na czym ten myk na miui polega?

Edited by wertjacek

w każdej galerii jaką spotkałem na fonach widać,ale dlaczego w widgecie galerii  na miui jest widać a na innych nie

Zresztą możesz to sprawdzić w 20sek na fonie,wystaw widget i przy wskazaniu albumu zobaczysz folder z filmami i mozesz to zrobić,na innych fonach u rodzinki nie uswiadczysz folderu z filmami,widget nie widzi tego folderu.Myślę że to nie kwestia aplikacji producenta ale samego miui,bo na stockowych czy CM nie ma tak. 

Edited by wertjacek

No i co? nikt nie wie dlaczego tak się dzieje? na forum android user odpowiedział mi w ten sposób:

"Nie ma takiej aplikacji, bo Android nie pozwala na VideoView w widgecie. Lista widoków, których można używać jest tutaj: http://developer.and...#CreatingLayout "

no a na miui jednak sie da.Więc haczyk jest w apce galerii.kto wie jaki?

• mrosi locked this topic
  • 1 year later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...