Jump to content

Jak zmienić czułość sesnora ruchu kiedy nie liczy wszystkich kroków

MagdaZet

Recommended Posts

Opaske mam od 4 dni. Zauwqazylam ze zle liczy kroki kiedy ide na spacerze a reka jest w spoczynku ponieważ pcham wózek. 

Czy ktoś  wie jak zmienić czułość sensora ruchu? 

Takie pytanie padło przy pierwszym parowaniu. Teraz nie mogę się tego dokonać w mi fit. 

Rozłączyłam z mi fit. Restesowalam.ustawienia opaski do fabrycznych

Kazde ponowne parowanie pobiera sobie skądś ustawienia opaski i już nie pyta jaką ustawić czułość sensora. 

Edited by MagdaZet
Temat za slabo opisywał problem

Gdzieś w ustawieniach masz coś takiego jak "etykiety zachowania" czyli naukę opaski Twoich zachowań. Ponoć to działa. Da się tam też zaprogramować własne zachowania np. pchanie wózka. Z czasem opaska sama będzie wiedzieć co robisz i liczyć kroki prawie poprawnie.

• 1 year later...

Witam, mam podobny problem, tyle że z Mi Bandem 6 nfc. Mam opaskę od około tygodnia i nie liczy prawie w ogóle kroków, po przejściu (na oko) z 200 kroków, dolicza z 15-20. Pamiętam, że przy początkowej konfiguracji opaski można było wybrać czułość sensora, ale nie pamiętam co wybrałem. Niestety, ale po hard resecie opaska przywraca stare ustawienia. Metoda opisana przez jalboss nie pomogła. Robiłem właśnie hard reset opaski i rozłączałem i połączałem z telefonem, też  nie pomogło. Ktoś ma pomysł jak to ugryźć?  Czy może oddać opaskę na gwarancję do sklepu z żądaniem wymiany na nową, jak się nic nie będzie dało z tym zrobić?

19 godzin temu, Netoper napisał:

Może reflash softu wyczyści opaskę jakby fabrykę opuściła i wtedy pojawi się ponowna początkowa konfiguracja (?)

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Dziękuję za odpowiedź. A mógłbyś powiedzieć jak tego dokonać? Bo jestem trochę zielony w tym temacie dlatego, że to moje pierwsze urządzenie od xiaomi. Będę zobowiązany 😀 

Nie jest na bieżąco jak to w czwórce się robi, z bandów mieliśmy dwójkę i w nich tym robiłem
https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.tiborsosdevs.mibandage

Ta apka też ma możliwość wgrywania firmware
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mc.miband1

W google wrzuć hasło - miband 4 firmware, Powinno Ci wyszukać poradniki a w nich będzie zapewne i firmware zapodane i polecane programy.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka