kawior2007 Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 (edited) Cześć, Nie ma tematu z tarczami myślę, że by się przydał, więc otwieram. Może mnie nikt nie pogoni. Aktualnie używam takiej i polecam bo jest fajna: https://amazfitwatchfaces.com/gts/view/3570 Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edited December 1, 2020 by mrosi Dodaj jeszcze z pół strony wątku pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 @kawior2007 napisz proszę jak podmienić ta tarczę. Kiedyś to robiłem ale kompletnie nie pamiętam jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawior2007 Posted December 6, 2020 Author Share Posted December 6, 2020 (edited) Szczerze to nie znam innego sposobu jak przez aplikację Amazfit Notify, jest za darmo. Próbowałem też przez aplikację AmazfitWatchFaces ale nic z tego nie wyszło. Wchodzisz w narzędzia, przy tarczach klikasz nietandardowe i wybierasz plik z tarczą (możesz też wybierać tarcze bezpośrednio ze strony AmazfitWatchFaces). Najlepiej z uruchomionym Zepp i włączonym GPS. Bez GPS często wyskakiwał mi błąd i musiałem czekać, aż zegarek ponownie się połączy. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edited December 6, 2020 by mrosi Dodaj jeszcze z pół strony wątku pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 (edited) Czy osoba projektująca lub edytująca tarcze do GTS-a może napisać z jakich programów korzysta? Edited September 12, 2021 by Carburator Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 AmazFit_Watchface_Editor_(without_Python) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Nie wiem dlaczego, ale ten program nie chce mi pakować pliku *.bin. Rozpakowuje i edytuje ok, zapisuje też prawidłowo plik *.json ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Program jest ok, może coś źle klikasz. Ja robię nim tarcze od ponad roku na kilka modeli i nigdy nie miałem problemów z pakowaniem. Sent from my M2105K81AC using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 (edited) Czy mógłbym Ci jakoś przesłać pliki abyś je spakował do *.bin? Mi się za cholerę nie udaje, Wszystko jest gotowe, tylko zamienić na moje pliki graficzne i usunąć wyświetlanie miesiąca oraz skróty. Ale jeśli to problem, to nie było tematu. Nie wiem czy to kwestia Win 10 z tym pakowaniem, czy ja czegoś nie ogarniam, chociaż wydaje mi się że wszystko robię jak trzeba. Jakiś czas temu zrobiłem wiele tarcz do BIP-a i jakoś nie miałem z tym kłopotu. Edited September 12, 2021 by Carburator Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Śmiało, spakuj folder tarczy, ja sobie dam import i Ci odeślę. Wrzuć na PM. Sent from my M2105K81AC using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 (edited) Wieczorkiem. Dzięki Edit: Problem z pakowaniem wynikał chyba z błędów w mojej wersji programu. Ściągnąłem z innego źródła i działa. Ale mam inny problem. Dlaczego rozpakowany plik *bin mający 139 KB po rozpakowaniu i ponownym spakowaniu ma ponad 1,7 MB??? Edit 2: Cóż, odpowiem sam sobie. Robiłem błąd próbując wgrać do zegarka plik z końcówką "packed" zamiast "packed_zip". Dopiero ten drugi jest mocno spakowany i ma małą wielkość. Edited September 15, 2021 by Carburator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted September 15, 2021 Share Posted September 15, 2021 Następne pytanie do znawców tematu. Plik po rozpakowaniu i spakowaniu przestaje wyświetlać ikony statusu (alarm, dnd, bt, etc.), chociaż nie były modyfikowane w tym względzie żadne parametry. W pierwotnym pliku działały. Jak sobie z tym poradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 15, 2021 Share Posted September 15, 2021 A przypadkiem magicznie nie odznaczają się w edytorze?Sent from my M2105K81AC using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted September 15, 2021 Share Posted September 15, 2021 (edited) Nie, specjalnie sprawdzałem. Nawet jak robi podgląd w GIF-ie to są widoczne. A na zegarku nie działają. Tak się zastanawiam, czy problem nie leży przypadkiem w tym, że po edycji tarczy instaluję w zegarku "packed_zip.bin" a nie "packed.bin". Ten "packed.bin" praktycznie zawsze ma ponad dopuszczalne 1.5 MB, więc zegarek go nie przyjmuje. A ten z końcówką "zip" jest mały (do ok. 200 KB) i tylko ten mogę zainstalować. Wszystko jest potem OK, za wyjątkiem wyświetlania ikon statusu. A już się cieszyłem, że ogarnąłem temat... Edited September 15, 2021 by Carburator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 (edited) Wgrałem "za dużą" tarczę. Teraz po uruchomieniu zegarka albo się restartuje (jeszcze przed połączeniem się ze smartfonem), albo wyświetla tarczę niekompletną lub zniekształconą - też bez nawiązania połączenia, a potem się restartuje. Jak z tego wybrnąć? Jak przywrócić poprzednie ustawienia lub zrobić reset fabryczny, skoro nie ma komunikacji z Zepp? Edited November 24, 2021 by Carburator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magdarynka Posted December 10, 2021 Share Posted December 10, 2021 (edited) Podepnij zegarek pod ładowarkę, telefon go zobaczy i wgraj sprawdzoną i działającą tarczę. Edited December 10, 2021 by Magdarynka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted January 20, 2022 Share Posted January 20, 2022 Siemka. Da radę ktoś poprawić aby zamiast pulsu dać pogodę? 11a401b6f49d34cc6d5990eb2b6838dd.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 Dajcie jakieś ciekawe tarcze? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 https://amazfitwatchfaces.com/gts/fresh?compatible=GTS Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 Nie mogę pobrać? Poproszę o podpowiedź. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted November 22, 2022 Share Posted November 22, 2022 Zatem pobieraj od razu aplikacją na telefonie: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.amazfitwatchfaces.st Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts