Jump to content

Tarcze Amazfit GTS

kawior2007

Recommended Posts

Cześć,

Nie ma tematu z tarczami myślę, że by się przydał, więc otwieram.

Może mnie nikt nie pogoni.

Aktualnie używam takiej i polecam bo jest fajna:

https://amazfitwatchfaces.com/gts/view/3570

d9239a4f4264efc5a01b17f6f8b9a8bf.gif

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Edited by mrosi
Dodaj jeszcze z pół strony wątku pustych wierszy...

• mrosi pinned this topic

Szczerze to nie znam innego sposobu jak przez aplikację Amazfit Notify, jest za darmo. Próbowałem też przez aplikację AmazfitWatchFaces ale nic z tego nie wyszło.

Wchodzisz w narzędzia, przy tarczach klikasz nietandardowe i wybierasz plik z tarczą (możesz też wybierać tarcze bezpośrednio ze strony AmazfitWatchFaces). Najlepiej z uruchomionym Zepp i włączonym GPS. Bez GPS często wyskakiwał mi błąd i musiałem czekać, aż zegarek ponownie

się połączy.782f36afe94591c8d7ce97a3c162ed0b.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Edited by mrosi
Dodaj jeszcze z pół strony wątku pustych wierszy...

• 9 months later...

Czy mógłbym Ci jakoś przesłać pliki abyś je spakował do *.bin? Mi się za cholerę nie udaje, Wszystko jest gotowe, tylko zamienić na moje pliki graficzne i usunąć wyświetlanie miesiąca oraz skróty. Ale jeśli to problem, to nie było tematu. Nie wiem czy to kwestia Win 10 z tym pakowaniem, czy ja czegoś nie ogarniam, chociaż wydaje mi się że wszystko robię jak trzeba. Jakiś czas temu zrobiłem wiele tarcz do BIP-a i jakoś nie miałem z tym kłopotu.

Edited by Carburator

Wieczorkiem. Dzięki

Edit:

Problem z pakowaniem wynikał chyba z błędów w mojej wersji programu. Ściągnąłem z innego źródła i działa. Ale mam inny problem. Dlaczego rozpakowany plik *bin mający 139 KB po rozpakowaniu i ponownym spakowaniu ma ponad 1,7 MB???

Edit 2:

Cóż, odpowiem sam sobie. Robiłem błąd próbując wgrać do zegarka plik z końcówką "packed" zamiast "packed_zip". Dopiero ten drugi jest mocno spakowany i ma małą wielkość.

Edited by Carburator

Następne pytanie do znawców tematu. Plik po rozpakowaniu i spakowaniu przestaje wyświetlać ikony statusu (alarm, dnd, bt, etc.), chociaż nie były modyfikowane w tym względzie żadne parametry. W pierwotnym pliku działały. Jak sobie z tym poradzić?

Nie, specjalnie sprawdzałem. Nawet jak robi podgląd w GIF-ie to są widoczne. A na zegarku nie działają.

Tak się zastanawiam, czy problem nie leży przypadkiem w tym, że po edycji tarczy instaluję w zegarku "packed_zip.bin" a nie "packed.bin". Ten "packed.bin" praktycznie zawsze ma ponad dopuszczalne 1.5 MB, więc zegarek go nie przyjmuje. A ten z końcówką "zip" jest mały (do ok. 200 KB) i tylko ten mogę zainstalować. Wszystko jest potem OK, za wyjątkiem wyświetlania ikon statusu.

A już się cieszyłem, że ogarnąłem temat...

Edited by Carburator

• 2 months later...

Wgrałem "za dużą" tarczę. Teraz po uruchomieniu zegarka albo się restartuje (jeszcze przed połączeniem się ze smartfonem), albo wyświetla tarczę niekompletną lub zniekształconą - też bez nawiązania połączenia, a potem się restartuje.

Jak z tego wybrnąć? Jak przywrócić poprzednie ustawienia lub zrobić reset fabryczny, skoro nie ma komunikacji z Zepp?

Edited by Carburator

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 10 months later...