2artur2 Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Witam, Mam problem z POCO F2 Pro. Nowy telefon. Wszystko śmiga bardzo dobrze, jednak zauważyłem, że czasami podczas odbierania połączeń występuje kompletna cisza. Po kilku sekundach muszę oddzwaniać. Sytuacja wydaje się losowa, tzn. czasami jest ok, a czasami cisza. W trakcie tej "ciszy" zarówno ja jak i rozmówca nic nie słyszą - wiem, bo moi rozmówcy mi to przekazywali. Co do telefonu - wersja MIUI Global 12.0.4 Stabilna. Po zakupie było MIUI 11, ale praktycznie od razu się zaktualizował do nowszej wersji, więc nie wiem, czy problem występował wcześniej. Co mogę jeszcze zrobić ? Na razie próbowałem przełączać domyślne sieci z 5G do 4G i z powrotem, ale było tak samo. Mieszkam w Poznaniu, wiec 5G (Plusa) jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Podobną sytuację miałem w sieci Play ma romie Global EEA, przesiadłem się na rom Indonezyjski i od tego czasu problem ustąpił. Widocznie to wina modemu. Indonezyjski rom nie wspiera modemu eu więc VoLTE czy WiFi Calling działa lecz nie ma identyfikacji numeru. Za to nie problemu z ciszą po odebraniu połączenia. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
2artur2 Posted November 28, 2020 Author Share Posted November 28, 2020 Wczoraj pojawiła się aktualizacja do MIUI Global 12.2.1 Stabilna (Android 11). Po zainstalowaniu na razie jest ok (dwie próby), ale poczekam jak ktoś będzie dzwonił w dni robocze w najbliższym tygodniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Mam rom Indonezyjski i cisza po odebraniu występuje . Do tego czasem po prostu podczas rozmowy robi sie cisza i muszę wykonywać ponownie połączenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2artur2 Posted December 7, 2020 Author Share Posted December 7, 2020 Po tygodniu użytkowania z MIUI 12 wydaje się, że problem ustąpił. Wszystkie połączenia przychodzące były od razu słyszalne. Jedyny błąd po aktualizacji to fakt, że po kliknięciu na powiadomienie "Pomyślnie zaktualizowano MIUI, dotknij, aby wyświetlić informacje o aktualizacji" na ćwierć sekundy pojawia się zbiorcza informacja co jest nowego, a potem znika i wyświetla się błąd "Aktualizacje wciąż przestaje działać" [pisownia oryginalna] i zgłoś albo anuluj. W sumie to drobiazg, ale pojawia się co jakiś czas. Może po kolejnej aktualizacji zniknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts