MrSmugz Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 (edytowane) Cześć, Zakupiłem Xiaomi Mi Note 10lite i mam problem. Czytnik linii papilarnych przestał działać po kilku dniach od kupna. Próbowałem telefon zwrócić ale sprzedawca odsyła mnie z uporem maniaka do serwisu, a niestety w Niderlandach nie obowiązuje gwarancja na ten telefon... Problem wygląda tak, że czytnik zaczął działać wolniej, nie odczytywał odcisku za pierwszym razem. Kolejnego dnia stwierdziłem, że być może czytnik się zdesynchronizował. Postanowiłem więc dodać odcisk palca na nowo. Podczas dodawania odcisku, telefon złapał jakby tylko kilka części palca i przestał czytać cokolwiek. Zrestartowalem telefon i wówczas opcja zniknęła z menu. Przeprowadziłem więc test, w momencie wejścia do testu odcisku palca wyświetla się komunikat: "fail for: NO FP!" Zrestartowalem telefon do ustawień fabrycznych, problem nie ustąpił. Zaktualizowałem także telefon do najnowszego MIUI Global i także problem nie ustąpił. Prosiłbym was o pomoc, sugestie? Czy może Custom ROM pomoże? Pomyślałem także o instalacji TWRP i wyczyszczeniu cache. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Edytowane 22 Listopada 2020 przez MrSmugz
Rekomendowane odpowiedzi